reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
mi lekarz zalecił na antyHIV i mam zamiar zrobić, tym bardziej że wszystko robię w 1 miejscu, a koszt to tylko 35zł. gorzej jak wynik będzie pozytywny, bo wtedy trzeba badanie powtórzyć, a wtedy płaci sie już 210zł !!!

reklama
Dziekuje Dziewczyny za komplementy a propo sukni :-) same jednak widzicie ze kroj niekoniecznie moze pasowac babeczce z brzuszkiem-choc mam ogromna nadzieje ze sie myle :-)

a propo HIV -mi lekarz nie zlecal takich badan.

zeberka no tak wlasnie myslalam ze pewnie bedzie dla Ciebie za daleko, zreszta wcale sie nie dziwie mi do Gdyni tez by sie nie chcialo jezdzic na gimnastyke :-)
ale Gdynia i Gdansk od siebie tak daleko nie sa, kto wie moze spotkamy sie kiedys na jakies babskie pogaduchy ;-) np w sopocie, co by bylo sprawiedliwe, a pozniej moze i z wozeczkami;-)

witajcie, tempo na forum jest gigantyczne a ja mam okazje 2razy dziennie spokojnie sobie chwile posiedzieć.

Byłam wczoraj u lekarza, wyniki mam dobre choć niski poziom cukru powoduje u mnie bóle glowy, zrobiłam sobie też wczoraj test PAPP-A za 150zł wynik za tydzień, a za 3tyg kolejny test, muszę wiedzieć wszystko!
Dzidziuś ma 2,5cm i jest nieziemsko ruchliwe!!

Pozdrawiam i do kolejnego razu, życzę Wam dobredo dnia.
Daria

Sempe, test pappa w 10 tygodniu? Hmmm, to ja juz nic nie rozumiem. U nas robią ten test w 11-13 tyg. Badanie z kwi (150 zł) poprzedzone jest usg 3-wymiarowym i badaniem przezierności karkowej. To wszystko odbywa sie tego samego dnia.

Pozdrawiam,

Dziewczyny tak was czytam o tych wszystkich badaniach i nie moge zrozumiec po co to wszystko. Przeciez jesli dzidzia jest przykladowo chora to i tak tego sie nie zmieni, a jesli wyjdzie jakas pomylka to stres was zabije. Rozumiem morfologie, mocz, usg ale testy pappa itp. macie jakie konkretne w tym kierunku wskazania? Jakies choroby genetyczne w rodzinie? Wiek?
Niewiem mi nawet na mysl nie przyszlo ze dziecko moze byc chore, mysle pozytywnie i nie chce tego podwazac jakimis zbednymi badaniami.
Aandzia moje gratulacje z powodu slubu, sukienka piekna, slicznie bedziesz wygladac z brzuszkiem:-)

w poprzedniej ciąży też miałam w tym czasie robione a między 14-20 będę robić test potrójny.
Zaczynam 35rok życia i w moim przypadku wiele to zmieni, albo zaakceptuję tę sytuację albo....
w tej chwili jestem optymistycznie nastawiona, że dziecko jest zdrowe!

Ostatnia edycja:
reklama
ja skoncze 34 w marcu....
kaska ja mysle ze to ma na celu wyciagniecie kasy...u nas testow jako takich nie ma.....nie ma bo mamy tu wszystko za darmo....i jesli lekarz zauwazy cos co go zaniepokoi to napewno to sprawdza :) jak ja rodzilam moje dziewczyny to tez nie bylo takich testow....no i korzystalam tylko i wylacznie z uslug panstwowych.....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry