reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ja tez zwykle w kazdej wszystko robiłam,a pierwsza moja ciąża była bardzo zagrożona,miałam też zatrucie ciażowe i urodziłam zdrowe dzieci
z tym to nie do końca tak jest,ale wiadmo nie powinno sie tych rąk w górze za długo trzymac,dlatego ja nie wieszam w ciaży firanek,zawsze maż mi wieszał

reklama
Naprawdę :tak:
Skoro to była pierwsza rzecz na temat tego co mi wolno a czego nie to chyba jest to ważne :-)
Powiedziała że nie wolno tak robić bo uciska się żyłę główną a niekiedy dochodzi do przedwczesnego pęknięcia pęcherza płodowego :szok:
Ja tam osobiście wole nie ryzykować, choćbym na wieszanie firanek miała sąsiada ściągać :-D
To moja pierwsza ciąża i marze o tym żeby ją szczęśliwie donosić :happy:

Poza tym czytałam że w drugim trymestrze dziewczyny dobrze sie czują i dlatego wszystko robią a pod koniec ciąży wynikaja z tego kłopoty :baffled:
całkowicie sie z Toba zgadzam, potem są problemy i płacz...:-(

Ostatnio nawet w "Dzien Dobry TVN" mówili żeby się nie przeforsowywać :tak:
Bo w drugim trymestrze dobrze się czujemy i mogłybyśmy góry przenosić a później... :-(

no dokładnie - teraz troche lepiej się czujemy, ale to nie znaczy ze mamy świrować - trzeba sie przyzwyczajac do odpoczywania:-)...szkoda ze nie zawsze sie da...i trze sprzatać itd.

Karincia masz juz zwolnienie? ustaliłas juz z doktorkiem albo szefem kiedy idziesz?

Witam sie wieczorkiem,no i padnieta jestem....bylam dzis na troche w pracy,roboty huk,jak to przed Swietami(a pracuje w sklepie z firanami,zaslonami i pasmanteria) mamy tez pracownie krawiecka w ktorej szyje,no i wszyscy chyba chca miec nowe firanki na Swieta....bo szycia ze szok:szok::szok::szok:
Widze ze piszecie o wieszaniu firan...no i stwierdzam ze macie dobrych mezow jak wam firanki wieszaja....ja w sobote sie sama zmagalam....no i troszke dlugo w gorze mialam rece.....a teraz sie troche martwie,no ale z drugiej strony nic mnie nie boli,to chyba nic mi sie nie stalo....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry