reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
u mnie dodatkowo chłopaki upodobali sobie zabawę typu wiecie takie prucie w brzuch po chwili mała odpowiada nawet jeśli spała:) nie wiem jak u ciebie ale u mnie to już ruchy są widoczne w postaci "obcego" brzuch mi się podnosi robią sie górki tam najczęściej pukam w brzuch;p

Mola ja tez miewam dni ze prawie wcale nie czuje ruchow, moj maly jest ulozony posladkowo pleckami do brzucha i bardziej gdzie w okolice kregoslupa kopie. Wazne ze w ogole ruchy czujesz.

Chociaż płód porusza się prawie cały czas, tylko niektóre ruchy są na tyle silne, aby je zauważyć. Warto też pamiętać o tym, że dziecko wykazuje największą aktywność w nocy, kiedy Ty śpisz.
Po 28 tygodniu ruchy dziecka pojawiają się na stałe i powinnaś pamiętać o codziennym kontrolowaniu aktywności dziecka.

warto skonsultować z lekarzem w przypadku braku odczuwania ruchów płodu dłużej niż 24 godziny po 20 tygodniu ciąży lub mniej niż 10 ruchów na godzinę po 28 tygodniu ciąży.

reklama
Witam!
Widze ze o ruchach rozmawiacie i o pogodzie...
Moj dzidzius tez sie juz wierci dosc wyczuwalnie,brzuch tez mi sie czasem rusza,robi kanciasty,jak sie przekreca,ale czasem takie ciche pukanie niezauwazalne dla nikogo z zewnatrz tylko dla mamusi...hi,hi....
A pogoda tez do kitu u mnie zimno i deszczyk kropi co jakis czas,ale taki slaby ze prawie go nie widac na ziemi...
Bylam dzis w podstawowce Gosie do zerowki zapisac,no i o dziwo mojej corci sie podobalo....
A gardlo nadal mi dokucza....wrr...a w czoraj pisalam ze juz mi lepiej,a tu kicha dzis od nowa.....juz nie wiem co mam brac,dzis w aptece pani sprzedala mi Neo-angin,powiedziala ze to mozna,ale sama nie wiem na ulotce niby nic o ciazy nie pisze ale pisze ze dla doroslych i dla starszych dzieci w wieku powyzej 6 lat no i zglupialam....
Chyba sie w koncu do rodzinnego wybiore,tyle ze w czwartek ide do gina to moze ona mi cos poradzi....ale do czwartku jeszcze 2 dni....wrrr....i sama nie wiem czy mnie gorzej nie rozylzy.....:sorry2:
Uf ale sie napisalam...hi,hi....:szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry