reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
No to super wampirka. Teraz to już tylko dobre wieści chcemy słyszeć:-)

To dobranoc. I śpij dobrze :-) :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
oj, powoli się pusto robi :tak:
Całe szczeście że u Wampirki wszystko ok:-)

Dziewczyny znalazłam coś na przeziębienie i nie tylko
"W przypadku tych chorób bardzo pomocny jest sok ze świeżych warzyw, który przygotowujemy w proporcji: 2 części marchwi, 12 części buraków i część selera. Sok ten po zmieszaniu należy rozcieńczyć wodą w stosunku 1:1 i pić bardzo powoli."

A na zaparcia
sok z buraków zmieszany z sokiem z jabłek.

Poza tym ponoć sok z surowych buraków ogólnie wpływa korzystnie na nasz organizm "nie od dziś wiadomo o jego działaniu krwiotwórczym, oczyszczającym krew i bakteriobójczym "

Miałam słabe wyniki a po żelazie w tabletkach straszne zaparcia, więc szukam jakiejś alternatywy. Muszę powiedzieć,że sok z buraków działa.. po zaparciach ani śladu..hihihi;-) Mój M wymyśla mi co raz nowsze zestawienie tego soku, a to z jabłkiem a to z selerem, marchew, pomarańcze itp. Z dodatkami innych warzyw i owoców całkiem dobry :-)

Wszystkie sobie poszły.. w takim razie dobranoc:-)

ja tam jakoś nie przepadam za sokami z warzyw no chyba że marchew z jakimś małym dodatkiem ale sok z buraków no nie wiem czy by mi smakował :sorry2: chociaż wiem że na pewno jest zdrowy

dobrej nocy

I ja sie pozegnam :-)

Wampirka
no w koncu -ufff... jak milo slyszec tak dobre wiesci :-)
aneczka rozumiem kochana Twoje obawy...Ja juz przed ciaza mowilam, ze jak tylko dzidzia zacznie sie ruszac, to chyba przeprowadze sie na pogotowie albo jakies ktg i usg zakupie do domu, bo chocby minimalne zmiany w ruchach a juz bede umierac ze strachu... coz po naszych przezyciach to nic dziwnego... Mysle jednak ze nie masz sie co martwic na zapas-na razie dzidzia jest rzeczywiscie jeszcze bardzo malutka, a to ze poczulas jej ruchy juz w tak wczesnym etapie to nieomal cud :-) tak wiec pewnie Maluszek sie jakos tam przekrecil , miejsca ma jeszcze mnostwo i mozesz nie czuc... regularnie powinno sie zaczac odczuwac dziecko po 22 tyg, tak wiec sama widzisz ile jeszcze przed Toba... tak czy inaczej rozmuem Twoj strach....ale zobaczysz na pewno wszystko jest super!! zreszta nie ma innej opcji:-Dtrzeba myslec pozytywnie i wierzyc !

co do soku z burakow-hmmm... jak sie samemu robi w polaczeniu z jablkiem da sie go zniesc, tzn mi nawet smakuje...ale ostatnio kupilam marwita taki jednodniowy i jakos nie bardzo mi przechodzil...tak czy inaczej bede sie do niego przekonywac, bo w domu sokowirowki brak, tak wiec zdana jestem na jednodniowe ze sklepu :-) a co sie nie robi dla dzidzulki :-) taki soczek z buraczkow to bardzo zdrowy, szczegolnie na krwe wplywa bardzo dobrze :-)

Dobra Dziewczynki i tym milym akcentem, zegam sie z Wami :-) dobrej nocki wszystkim zycze!

reklama
Witam i udanego dnia życzę. U mnie za oknem zapowiada się piękny dzień.
Tylko, że poczytałam o Waszych Aniołkach i bardzo mnie to rozstroiło.Sama powiadamiając dyrektora zastrzegłam,że nie chcę, aby ktoś wiedział, zanim zagrożenie nie minie, ale tutaj czytam, że niektóre Aniołki były już całkiem spore. Przykro mi.
Mam jednak nadzieję, że tym razem będzie wszystko ok, u nas wszystkich.
Nie może być inaczej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry