reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
o kurdele Mju super - własnie się zastanawiałyśmy co Cie nie ma na forum

opis i zachwyt nad synkiem i żoną super:-D:-D:-D:-D:-D
Tatuśku wszystkiego dobrego i samych takich pozytywów:-) ale masz potomka - byczka cudownego:-D

wiesz co? i az mi się zachciało rodzić po Twoim opisie i chyba się nawet nie boje, chociaż ja pierworódka!!:)

Ostatnia edycja:
Mju - wow wow wow!!!! Antek wygląda jak kilkumiesieczny niemowlak :) Gratulacje ogromne a tatusiowi dziekujemy za opis :)

Co do Kasi - to się normalnie pochlastać idzie....a miałam nadzieje ze u niej juz po :(

Co do odciągania dziewczyny - to jest kwestia indywidualna - jesli nie macie tendencji do nadprodukcji to tylko pozazdroscic...ja właśnie walcze z nawałem - pierwsze dwa dni młody wisiał prawie cały czas na piersi, od przełomu 2 i 3 dnia zaczał jadać wiecej z przerwami a u mnie nawał!!! piersi jak kamienie i nawet regularne i długie karmienie nie jest w stanie tego nadmiaru mnie pozbawić - i własnie wtedy musze odciągać a wlasnie popsuł się laktator elektryczny - mąż w nim grzebie ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie :( młody jadł przez godzine a ja nadal piersi jak balony i jak tak sobie siedze to sobie z nich cieknie jak z kraniku...a jak przestaje cieknąc to się robi zapalenie - nie zamierzam do tego dopuścić bo tez to przerabiałam i masakra!!! a poza tym ból przy karmieniu mam okrutny bo przez te pierwsze dwa dni bez przerwy mam mega zmasakrowane i pozdzierane brodawki - zaciskam zęby i karmie z nadzieja ze za kilka dni bedzie lepiej...chciałabym wam opisac poród i pare innych rzeczy ale juz teraz nie mam siły - musze jeszcze poodciągać i kapustą obłożyć :(
Malinka trzymaj się dzielnie!!! przejdziesz to i bedziesz karmic- mi z Karolem sie udało

Pozwólcie że tutaj tak ogólnie pogratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom i maluszkom(bo na inne watki jeszcze nie mam czasu zajrzeć) i trzymam kciuki za wszystkie które jeszcze czekają!!!

Ja juz sie zegnam na dzis!
Mju Gratuluje!!!!! Pokazny synek! A tatusiowi dziekujemy za opis!
A tak wogole czy moze ktoras wie co jest z neverend?????? Dawno sie nie odzywala!:dry: Moze cos wiecie a ja to przegapilam... A moze juz urodzila?????
Dobranoc kochane do jutra!

witam:-) ja juz od 5.30 na nogach! męczyły mnie 2h skurcze dosc mocne i co 10 min ale rozchodziłam je!!! teraz jestem zmęczona na maxa a na sen nie mam szans bo Mała juz buszuje po domku:-)
pije kawke i jem bułkę i cały czas odczuwam kłucie w plecach!!!

a mju urodziła wspaniałego synka!!! dorodny okaz:-D:-D

Czesc laski,
Normalnie juz rozumiem co to byc mama :-D duma mnie rozpiera...
Jeszcze sie docieramy z malymi ale idzie nam coraz lepiej dzisiaj mielismy na wpol przespana noc czyli duzy sukces, pospalismy od 3-7 bez przerwy, i nawet zakochany w corciach tata wyspal sie do pracy.
Dzisiaj jest moj pierwszy dzien sam na sam z malymi, tzn jeszcze nie tak calkiem bo do konca tygodnia przychodzi pani z kraamzorg z ktora w koncu nie udalo mi sie poznac przed porodem ale babka swietna, a dzisiaj jeszcze i w piatek przyjdzie polozna zerknac jak sie "regeneruje".
A co najwazniejsze musze sie pochwalic pojawilo sie mleko od przedwczoraj, wprawdzie male porcje ale conajmniej raz dziennie udaje mi sie nazbierac na porje dla dziewczyn - w sume 120ml. Ponoc po komplikacjach to normalne ze pojawia sie pozniej...
Teraz wcinam sobie jogurcik, male spia od 7:30, a zaraz przyjdzie pani z kraamzorg.

Oczywiscie zaleglosci nie uda mi sie nadrobic, i napisze tu bo juz innych watkow nie zdaze przejrzec - SKLADAM WSZYSTKIM GRATULACJE Z OKAZJI NARODZIN ICH POCIECH, WYCZEKUJACYM ZYCZE SZYBKIEGO I BEZPROBLEMOWEGO ROZWIAZANIA...

a i oczywiscie DZIEKUJE SLICZNIE ZA WSZYSTKIE MILE SLOWA I GRATULKI ZAROWNO TU JAK I NA NK

Pozdrawiam cieplutko

Witajcie laseczki :)

Synek Mju to chyba rekord pobił wśród naszych maluszków :-D jak ona go urodziła? aż strach pomysleć :) Tatusiu Antka wielkie gratulacje, macie dorodnego synka :)

Wszystkiego co najlepsze w zyciu niech Cie spotka!!!
Samych szczęsliwych chwil z okazji Urodzinek 18-stu, Kasiu !!!
No a prezent kiedy odbierzesz, hm?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana....no i widze dobre wiesci.....ale Mju dorodnego synka urodzila i to sama :szok:...gratki wielkie dla niej i taty,ze znalazl odpowiedni watek i dal nam znac....;-)

U mnie cisza nadal....:baffled:

Kasiu,kochana w dniu twoich urodzin zycze spelnienia marzen,no i niech Miloszek przychodzi na świat szybciutko i mamy nie meczy!!!
STO LAT!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry