reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Aneczka a co malutkiej dolega??
i dużo zdrówka dla niej i oby to był tylko weekendowy pobyt po za domkiem,trzymam mocno kciuki
a do mnie dzisiaj ma przyjść pielęgniarka na wizyte patronażową,wiec sie ciesze bo mam kłopot z mascia,bo Gentamecyne wycofali i niewiem co malukiej dac,a mojej lekarki dzisiaj nie ma:-(

ide z nudów szarlotke upiec,bo mała mi śpi od 10 i chyba jej dobrze tak

Ostatnia edycja:
reklama
witam sie i ja.zycze mnostwo zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow:-)
Miranda ty to masz szczescie ze lekarka na kontroli chociaz rane obejzala-moja nawet brzucha nie dotknela zmierzyla za to cisnienie:zawstydzona/y::angry::baffled:
zaczynam sie martwic bo Amelka ma co raz wiekszy katarek i nosek zapchany:zawstydzona/y:tutaj lekarka polecila wilgotny wacik-nie pomaga:wściekła/y:

Hej!!
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie chore maluszki oby te choroby szybko uciekły!!!!
U nas ok. Właśnie karmie małego.
Co do spania maluszka to nasz śpi w łóżeczku tylko rano jak się Tomek budzi koło 5 to go biore do siebie bo mąż do pracy idzie to mamy całe łóżko dla siebie;-)
W pon na szczepienie i aż się boje co to będzie:baffled:

dzień dobry,
My dzisiaj idziemy na pierwsze szczepienie i boję się bardzo, pęka mi serce i mnie juz boli..

Nie bój się, będzie dobrze! My byłyśmy w poniedziałek i tez się bałam, a Malutka zniosła to bardzo dobrze! Płakała tylko w trakcie ukłucia a później zapadła w sen :) Później miała to miejsce lekko zaczerwienione i tyle :) Nic ja po szczepieniu nie bolało, nie miała też gorączki... Wiec głowa do góry!

azorek, mozna kupić w aptece normal saline i zakraplać do dziurek. Podejrzewam ze to jest to samo co sól fizjologiczna. Ja po zakraplaniu odciagam fridą, oni tu tez maja takie wynalazki razem z płynami do czyszczenia noska, nie wiem czy u was też jest boots, ja tam widziałam.

Witam
Aneczko trzymam kciuki za twoja kruszynke , mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i szybko wroci do domku
Oj szkoda tych chorych maluszkow sama siedzialam i przeplakalam pol dnia jak moje dziewczynki sie rozchorowaly

czesc
nie doczytam zaleglosci niestety
u nas wszystko ok:)
mala rosnie jak na drozdzach i na 6 tygodniowej kontroli w poniedzialek wazyla 5200 i 57,5 cm:)
we wtorek mamy pierwsze szczepienie:)
pozdrawiam

hej

Mam jeszcze pytanka do Deli i Chogaty o ten Sab simplex (sorki że taka upierdliwa jestem): dajecie go także w nocy? na ile wam starcza buteleczka?

Nie jesteś upierdliwa w nocy też daje :-)
Buteleczkę jeszcze mam więc trudno powiedzieć na ile wystarczy na pewno 3 tyg, a dalej się zobaczy :-).
Życzę Ci by twojej pomogły tak jak mojej, jest spokojniejsza, śpi ślicznie i jest Aniołkiem w nocy :-):-):-):-) a w dzień się bawi.

Nie bój się, będzie dobrze! My byłyśmy w poniedziałek i tez się bałam, a Malutka zniosła to bardzo dobrze! Płakała tylko w trakcie ukłucia a później zapadła w sen :) Później miała to miejsce lekko zaczerwienione i tyle :) Nic ja po szczepieniu nie bolało, nie miała też gorączki... Wiec głowa do góry!

Moja tak samo po szczepieniu poszła spać :-) płacz był przy kuciu, a potem już OK

Moja tak samo po szczepieniu poszła spać :-) płacz był przy kuciu, a potem już OK

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Aneczko, trzymam kciuki, wszystko się ułoży.
My po szczepieniu, Jagoda śpi, biedulka mocno popłakała. Takie szczepienie musi być traumatyczne.
Azorek, normal saline sa bez recepty w kazdej aptece, a to do odciagania z noska jest w bootsie razem z kropelkami tez bez recepty.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry