reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Aha...i jeszcze cos...nie karmie piersia od samego poczatku ale caly czas pologu spie w staniku,wczoraj postanowailam go zdjac,bo stwierdzilam,ze juz teraz nic mi nie grozi(zaden nawal czy cos w tym stylu) i rano wstalam zalana :/ Myslalam,ze mam juz piersi calkowicie puste...znowu zle myslalam.Kobietki nie karmiace macie tez tak??
A może warto zaaplikować sobie tą tabletkę na zatrzymanie laktacji?? :tak:

reklama
witam
ja uzywam co jakis czas soli fizjiologicznej po 1 kropelce i własnie te suche babolki ładnie wychodzą. u mojej Alicji karmienie nocne sie juz unormowało praktycznie co noc tak samo się budzi, zasypia ok 21.00 potem ok2-3 karmienie i 0k 6-7 karmienie. więc nie narzekam.

moim jedynym problemem to wilczy apetyt a jesc za wiele nie mogę bo Mała ciągle ma jakąś wysypke

mi lekarz ginekolog zapisał jak chciałam przestac karmic tabletki tylko nie pamietam nazwy, bralam 3dni i juz mogłam spokojnie spać bez stanika

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam siem i ja:-D u mnie mleczko samo sie wysuszylo:-( wiec nawet specjalnie nie musialam chamowac laktacji.ja po tych antybiotykach co dostalam to poprostuz dnia na dzien co raz mniej sie w cysiach zbieralo choc ja chcialam odwrotnie:-(

aaaa!!!dzisiaj szczepionki:szok:ja sie bardziej boje niz moja Amelka:eek:

Witam sie i ja...:-D
U nas dzis sie zapowiada sloneczny dzien....

witam
ja uzywam co jakis czas soli fizjiologicznej po 1 kropelce i własnie te suche babolki ładnie wychodzą. u mojej Alicji karmienie nocne sie juz unormowało praktycznie co noc tak samo się budzi, zasypia ok 21.00 potem ok2-3 karmienie i 0k 6-7 karmienie. więc nie narzekam.

moim jedynym problemem to wilczy apetyt a jesc za wiele nie mogę bo Mała ciągle ma jakąś wysypke
Sempe,moja tez wstaje o takich porach,jak twoja alicja...a wode morska tez do noska stosuje...
No jak tez mam niezly apetyt,wlasnie sie zastanawialam czy to normalne? No i jak ja mam schodnac,jak ja ciagle bym cos jadla....ehh....

witam siem i ja:-D u mnie mleczko samo sie wysuszylo:-( wiec nawet specjalnie nie musialam chamowac laktacji.ja po tych antybiotykach co dostalam to poprostuz dnia na dzien co raz mniej sie w cysiach zbieralo choc ja chcialam odwrotnie:-(

aaaa!!!dzisiaj szczepionki:szok:ja sie bardziej boje niz moja Amelka:eek:

Azorek,bedzie dobrze,zobaczysz,to nie takie straszne....

Dobra i tyle sobie poklikalam bo mala kopsko uwalila i sie juz drze
Narazie...:-)

Ja takowe tabletki dostalam juz w szpitalu...a i polozna jak przychodzila nic nie mowila bym miala jeszcze jakies tabletki brac,tylko zawijala mnie bandazem i kazala chlodzic.I ja w dwa tygodnie po porodzie myslalam,ze pokarm zanikl...bo juz nic nie wyciekalo i w ogole..bardzo miekkie byly.Ale mimo to (chyba z przyzwyczajenia)kladlam sie w staniku...no a wczoraj postanowilam sie go pozbyc na noc i tu nagle...zonk:shocked2:

Hej Dzewczynki:)

Na wstępie sie pochwale,ze od 3 dni moja Natalka zasypia kolo 23.00 po karmieniu a wstaje dopiero o 5, a raz nawet o 5,30. Mam nadzeje,ze nie jest to chwilowe i tak juz zostanie:):),bo wreszcie moge sie wyspac:):). No ale nie ma nic za darmo! W nocy Nati spi,a i owszem,ale w dzień tylko podsypia 30min i juz wstaje. Ciągle che zeby sie nią zajmowac,wiec nie mam kiedy nawet zjesc! No ale cos za coś. Ja tam wole aktywne dni a przespane noce:)!

Co do witamin D i K. Mi kazali dawac wit.D tyle ile bede karmila piersią, a K do konca 3 -go miesiąca życia.
Jak sie karmi mleczkiem modyfikowanym to te witaminy sa juz w mleczku dlatego sie ich juz nie daje dodatkowo:). Tak mi powiedziano i tak tez czytalam:)

ja również podaję codziennie wit. D i K (są takie ampułki z jednorazową dawką - VitaD i VitaK i właśnie je podaję)

co do nocnych karmień, to nasza mała nadal woła jeść co 3 a czasem co 5 godzin, różnie; ale natychmiast zasypia, więc nawet oczu całkiem nie otwieram i po sprawie; w sumie to nie mogę narzekać, bo od początku Ninka dawała nam pospać w nocy; mąż się dziwi, bo nawet się w nocy nie budzi jak karmię i rano się pyta czy Ninka coś jadła;-) może ze 2 dni były takie "niewyspane", że chodzilam jak zombie, a tak spokój;
a w dzień jest różnie, malutka jest aktywna i czasem ładnie się sobą zajmuje, obserwuje co robię i jest grzeczna, a czasem trochę pokrzyczy; ale nie muszę już jej nosić i lulać na rękach żeby się uspokoiła; i bardzo lubi gdy do niej przemawiamy, robi wtedy takie mądre oczyska i słucha uważnie:tak: i robi dzióbek, jakby chciała dodać coś od siebie:-D

reklama
ja witaminy D samej nie podaje tylko mam CebionMulti,a w nim jest odpowiednia dawka,wiec na razie to plus witamina K do 3 miesiaca włącznie
Wiecie co to jest normalnie paranoja jak oni kaza podawac te leki. Ja mam podawac przez pierwszy rok 1kr dziennie witD do tego 3krople codziennie cebion multi i wit K:confused2::confused2::confused2::confused2:I teraz pyt kto podaje wlasciwie??Bo ja juz nic nie wiem:eek::eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry