reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Urodziła się z 3250g. Potem straciła do 2960g. a teraz waży 3300g. Powinna tak 150-200g tygodniowo przybierać prawda? A twoja Alicja?

moja urodziła sie 3030g,a spadła do 2860g,a teraz waży 3290g wiec deczko mniej od twojej i moje lekarka powiedziła,że prawidłowo przybiera,bo 120 tygodniowo powinno byc,a moja młodsz tzn gabrysia przybierała jeszcze mniej przez pierwsze pół roku ja byłam załamana a lekarka mówila,żeby sie nie martwić bo nadrobi
wiec myśle,że dobrze ci przybiera,ale karm ją częściej przynajmniej co 3 godzinki

witam weekendowo dzisiaj wybieramy sie cała rodzinka do dziadków

reklama
i ja sie witam sobotnio:-)dzisiaj maz jedzie oddac nasze 5 swinek morskich:sad: ale ja teraz nie mam czasu ani sil zeby kolo nich chodzic-sprzatac 2 klatki i do tego trzeba sie z nimi pobawic czasem i wypuscic zeby po pokoju pobiegaly(no i je zlapac spowrotem!a to juz niezly wyczyn;-))
pogoda nam sie psuje-bedzie lalo za moment a mial byc spacer do ogrodu botanicznego buuuu:-(a tak to tylko szybki wypad na misto po jakies bzdety i o 17 mamy gosci:tak:
no i ja w poniedzialek do szpitala jade na te badania na ktore sie spoznilam ostatnio-podobno bardzo bolesne(sprawdzaja pradem jak miesnie i nerwy przewodza bodzce i jak szybko nastepuje reakcja...:zawstydzona/y::-():szok:juz sie boje-i do tego dowiedzialam sie ze lapki moga mnie bardzo bolec przez ok 3 dni po badaniu:szok:jak ja sobie z Amelka poradze jak ja trzeba nosic i przytulac bo ostatnio sie wielki pieszczoch z niej zrobil:eek:

Witam.Ja tez myslalam o tym by oddac naszego psa(ale w dobre rece,znajomi maja dom z ogrodem i dwoje dzieci juz starszych,co pragna pieska,wiec chcialam na probe gdyby sie dzieciakom znudzil to bym go wziela spowrotem oczywiscie)ale moj M sie nie zgadza...a i ja tez nie jestem do konca przekonana,bo to juz czlonek rodziny,tylko jak sobie z tym czlonkiem rodziny poradze na spacery zima wychodzic to nie wiem.Plakalabym za nim i serce by mi peklo gdybym go oddala ale czasami nie ma innego wyjscia.Wiem ,ze to po swinsku sie pozbyc psa...ale ja naprawde jestem sama a jak mala podrosnie to nie wiem jak bede z nim wychodzic.Tymbardziej ze nie bardzo mam gdzie wyjsc by tak szybko na 5 minut(a pies potrzebuje sie wybiegac tez a nie 5 minutowy spacer i do domu)najblizsze krzaki to 15 minut w jedna strone.Oj,mam problem z tym psem,mam.
My tez do znajomych dzisiaj na 16 ale o 20 juz spowrotem w domu chce byc by mala wykapac i ''mam talent'' obejrzec.;-)
Zycze wszystkim mamuska udanego weekendu.

Witam.
Wczoraj Miłosz dał mi popalic. Całe popołudnie marudził stekał:confused2:Dopiero o 21ej wrzuciłam go do siebie do łóżka i w momencie zasnęliśmy. Obudzilismy sie o wpół drugiej. Potem ładnie zjadł i spał do rana. No i ten katar jakis dziwny bo w dzien go nie ma za to nad ranem az oddychac nie mogl. Maz przyjezdza we wtorek to sie chyba przejedziemy do lekarza bo juz sama nie wiem co to. :eek:

Mewa najlepsze zyczenia urodzinowe

moja urodziła sie 3030g,a spadła do 2860g,a teraz waży 3290g wiec deczko mniej od twojej i moje lekarka powiedziła,że prawidłowo przybiera,bo 120 tygodniowo powinno byc,a moja młodsz tzn gabrysia przybierała jeszcze mniej przez pierwsze pół roku ja byłam załamana a lekarka mówila,żeby sie nie martwić bo nadrobi
wiec myśle,że dobrze ci przybiera,ale karm ją częściej przynajmniej co 3 godzinki

witam weekendowo dzisiaj wybieramy sie cała rodzinka do dziadków

No to mnie Iwonko pocieszyłaś. Dzięki :) Już będę się starała karmić ją częściej. Jak kończe włączam sobie stoper w zegarku i zawsze wiem ile minęło od ostatniego karmienia.

A dziś mój wziął nas na zakupy. Ja latałam z mamą po sklepach a on chodził z córeczką w wózku:sorry: Obkupiłam moją księżniczkę, że hoho ;-)Wszystkie ciuszki, które mam są na nią za duże. Sobie tylko jedne spodnie kupiłam, bo oprócz dresów jeszcze w nic nie wchodzę :wściekła/y: Idę włączyć pranie i biorę się za obiad. Normalnie nie wiem w co ręce włożyć. Trzeba chrzciny zaplanować. Przemyśleć położenie gości bo prawie wszyscy przyjezdni...
Miłego weekendu laski!

Mewa STO LAT! I żeby twój Marudek przestał marudzić;)

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny :-)
Ja na szczęście wyspana :-D
Bałam się że po szczepionkach Adrian będzie miał gorączkę ale na szczęście obyło się bez :tak:
Teraz wrócilismy z prawie 3 godzinnego spacerku i padamy, tzn. ja padam bo Adi odpoczywał na spacerku ;-)

Mewa wszystkiego naj z okazji urodzin, a przede wszystkiem pociechy z synka i wielu cudownych rodzinnych chwil!!

Efe to moze wkleisz jakies fotki swoich zdobyczy??

Ja dzis zagłębiam sie w papierach, bo sporo zalełości juz mi się nazbierało :eek: ale to później, teraz czas na spacerek :-)

MEWA NAJLEPSZEGO!!!!:-D
U nas ok właśnie mąż pojechał odwieść rodziców do domu a ja siedze z marudą-coś zasnąć nie może:eek:
Hmm i nie wiem co miałam napisać:eek:
Ach musze tego marude wziąć na ręce bo zaraz cała wioska go słyszeć będzie...

Mewa 100LAT
a moja malutka nam zachrypła i niewiem czy to od płaczu bo wczoraj nam troszku płakała czy znowu jakieś dziadostwo sie nam przyplątało,jest troszku przez to niespokojna wiec sie zastanawiam czy to cos nie z gardełkiem

EFE i tak trzymaj a bedzie zobaczysz dobrze

reklama
Mewa sto lat :)
Moja dziś ma śpiocha i przespała cały dzień, teraz też śpi :)
Spacerek oczywiście zaliczony. Korzystamy z pogody póki jest .

A ja się zastanawiałam kiedyś czy dobrze liczę, że od początku karmienia, a nie od końca :).
Dobranoc

Jutro jedziemy do babci, a potem do kina :)))) na Oszukać przeznaczenie 4 - w 3D.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry