reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
witam sie z mała przy cycu.my dzis tez u lekarza bo zdawało mi sie ,ze ma chrype ale pediatra powiedziała ze to sól fizj. wleciała jej i podrazniła gardło a tak ok.
<oja za to przybrała 1200 g:szok:,ale je co 3 h a w nocy co 4h.urosła 2 cm
dostałysmy tez na plesniawki nestatyne i debridat na te nasze kupy .zobaczymy czy bedzie poprawa;-)

reklama
efe nie martw sie na zapas moja młodsza tez marnie przybierała i tez mialam taki przykaz i niczym nie dokarmiałam i bylo potem lepiej
co do oczka rzeczywiscie brzmi podobnie,mam nadzieje ze ci sie uda kupic gentamecyne bo u nas juz jej nigdzie nie ma

my po dwóch spacerkach

No dostałam bez problemu. Możesz mi przysłać receptę. Wykupie ci i prześle pocztą. 3,21zł za nią dałam:sorry:

Witam, my po spacerkach. Mała pojadła i śpi z tatusiem :). Sama nie chce, ale na tatusia klatce od razu padła jak muszka :))))). Słodziutko wyglądają :))).

Przykro mi, że z dzieciaczki chorują i mają problemy z oczkami.

Azorek moja też dostała 2 w nóżki.

my tez byłyśmy na dwoch spacerkach bo pierwszybył krótki i polegał głównie na uciekaniu przed deszczem :-D

Aneczka ciesze sie że z twoją córeczką lepiej i tzrymam kciuki że inne chore maluszki też szybko wrócą do zdrowia

Amelke cos brzuszek bolal-poszlam ja wymasowac troche i skonczyla przysypiajac na moim brzusiu-i nawet nie wiem jak i kiedy tez zasnelam:sorry:maz nas obodzil domofonem hehe
no a ja juz myslalam ze to kolejny szkocki przewrot w medycynie ze w nozki szczepia:-D:-D
ohh dopiero doczytalam zaleglosci...wszystkim chorujacym dzieciaczkom zycze zdrowka zdrowka i jeszcze raz zdrowka:tak:
chyba sezon spacerowy sie skonczyl i teraz trzeba bedzie uwazac zeby dzieciaczki nie lapaly zadnych bakcyli-ale jak to zrobic jak nawet w domu czasem wiatr hula nie wiadomo skad?:zawstydzona/y:

czesc dziewczyny..

probuje nadrobic troszke, bo ciagle czasu brak... widzę, że poruszałyście temat przyrostu. No to ja muszę się pochwalić (możliwe, zresztą, że już o tym pisałam, bo wszystkim dookoła się chwalę ;-)

Remy urósł 10 cm w 2 miesiące i waży już 5kg (urodzeniowa waga:2420g) ;-)))) ale coś za coś - je co 2 godziny, czasem uda mi się go przeciągnąć do 3 godzin, ale to rzadkość. No, w nocy czasem przesypia 4-5 godz....

Aneczka, a z tą solą, to dobrze, ze o tym piszesz. Remy miał bardzo zachrypnięty głos, pediatra twierdziła że gardło w porządku, a on chrypiał... to może od soli.. bo ja czasami psikaam centralnie. Teraz już będę uważać - dziękuję, że o tym napisałaś!

GOSIA - jest sie czym chwalic:tak:

Adas tez czesto je i przybiera choc nie dramatycznie ale w wykresie sie miesci.
Ale najwazniejsze - bioderka ok sa jak sie na usg okazalo! Podwojnie pieluchowalam, nosilam na zabke jak ANECZKA radzila i prosze - zadzialalo

spokojnej nocy zycze dziewczyny

moja pewnie bedzie niezbyt bo maluszek sobie usnal o 7ej i pewnie wstanie wyspany i rzeski zaraz

reklama
Julinka ma jałowy mocz wiec anty pomaga i wypis planowany na poniedziałek oby:)
Pytałam dziś rodzinnej jak to jest z ta wodą morską i dowiedziałam się że należy stosować ale trzeba to dobrze robić czyli nie psikać do dziurki tylko psikać kierując psikacz na płatek noska od wewnątrz bo faktycznie psikane tak centralnie do dziurki w nosku może podrażniać gardło wywołać kaszel.

i mnie jeszcze mówiono, że gdy psikamy do prawej dziurki to dziecko ma miec wtedy główke skierowaną na lewo, a gdy do lewej to ma mieć położoną na prawo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry