reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2009

reklama
A ja idę za chwile jak co wtorek i piątek na targ po świeże owoce,warzywa,mięsko...ale tym razem zakupy wyjątkowe bo jutro mamy wyjątkowych gości:):)...Andariel:),do miłego:):)
hihihi, ale będzie pycha jedzonko, mniam!

dziewczyny a my mamy problem tego typu: praktycznie co noc, muszę małą przewijać i przebierać w nową piżamkę, bo tyle siusia, że jej się wszystko przelewa; nie pije na noc nic oprócz kolacyjnej owsianki; w nocy też rzadko dam herbatkę popić i to właśnie wtedy, kiedy mała się rozbudzi po tym zasikaniu; nie wiem o co chodzi, dlaczego tak dużo tych siuśków; męczące jest to nocne przebieranie, bo raz, że mała zdąży zmarznąć w dupkę i nóżki jak się tak zasika, a dwa, że przy tym całym przebieraniu rozbudzam się i ja, i ona; i potem przez godzinę się wiercimy, żeby znów usnąć; pampki mamy 4 albo active 4+ (pampersy); są może jakieś większe, dobre na nocne sikanie???

u nas znów wieje okropnie, ale może po drzemce sie wybierzemy szybko do sklepu po jakies mięsko dla małej, żeby zupki na weekend miała treściwe; ale założę folię przeciwdeszczową na wózek, powinna nieco osłonić dziecko przez tym wichrem;

maggie ale miałaś fajowy sen:) a już z tym niekarmieniem to mnie rozbawiłaś:)

Basiu zdrówka dla Was!!!
Andariel wiesz mój też dużo siusia choć już nie karmie go w nocy a w dzień wcale tak dużo nie pije...(ale jak pił cycusia w nocy to bardzo często miał takie przygody jak u Ciebie Ninka!) pampki używamy pampersa 5 i rano jest cały nasikany myśle że mniejsze by nie wchłoneły.Może spróbuj rozmiaru większego.

Witam....u mnie tez wieje:baffled:
Co do pampkow,to my jedziemy na Dada z Biedronki,na 4 i nic nam nigdy nie przecieklo,nawet w nocy:happy:
Dzis Karolcia pospala do 7,nawet w swoim lozeczku:szok:,ale za to wieczorem wcale wczesniej spac nie poszla,meczylam sie z nia do 22.30:crazy: Ja nie wiem co mam zrobic zeby ona spac wczesniej chodzila:no:
Aha,Aga mam nadzieje ze Franiowa diagnoza jest w porzadku,nic sie nie lam nawet jak cos napisali nie tak,franio dzielny facet i da rade ze wszystkim:tak:;-)
Meggie,niezly sen mialas..hi,hi....a mi sie dzis snilo,ze snieg spadl i to strasznie duzo go napadalo,a ja musialam po dzieci do szkoly jechac(a ja po sniegu nie lubie i sie boje:sorry2:),a rano jak sie obudzilam to odrazu do okna sprawdzac jaka pogoda:-D:-D:-D
Mialam z dziewczynkami dzis do lekarza pojechac,no bo miby duzego kaszlu nie maja,ale u Gosi sie ciagnie juz 2-3 tydzien:sorry2:,a Karolcia ma taki odrywajacy,temperatury nie maja.....a maz powiedzial ze nie ma z czym jechac,no i nie pojechalam,teraz tylko zeby na wekend gorzej ich nie rozlozylo:baffled:,a Gosia jutro ma basen jeszcze i juz sama nie wiem czy ja puszczac czy nie?

U nas ostatnio pampki 4+ rossmanowe, w końcu się przerzuciliśmy na tańsze ;-) bo wcześniej pampersy.
Anet, ja jeszcze nie chce śniegu! oby to nie był sen proroczy!
Dziewczyny alem się wkurzyła!:wściekła/y::no:
Przyszła jakaś kobita owiedzić mego łojca, no i dała Marcelowi ptasie mleczko ja w tym czasie gotowałam mu budyń na drugie śniadanko....
idę do przedpokoju bo słyszę że mnie wołają, zabrałam mu to ptasie mleczko a ta oburzona się drze daj dziecku kawałek! normalnie myślałam że jej tam chlasnę tym ptasim :/ i tłumacze o dziwo cierpliwie że dam mu jak zje drugie śniadanko, że mu nie bedę psuła smaku słodkim bo potem mi nie zje, a ta dalej daj mu kawałek! i to taka oburzona jakbym conajmniej mu zabrała żeby samej zjeść. Odwróciłam się na pięcie, wrzeszczącego pod pachę i do kuchni. ZNP już się włączył więc tym bardziej siem wkurzyłam o! A co by było jak by miał uczulenia na czekoladę. Ja pientrolę jestem dzisiaj anty wszystko :baffled:
dzięki za wygadanie :-p

Buenos dias!!!
Ja dziś od rana z zakupami ufff, dopiero pierwszą kawę piję.
Młoda lula sobie.
Na noc śpi sama w swoim pokoju, w swoim łóżeczku, pod kołderką z flanelki i na płaskiej podusi i musi mieć misia w ręku. Ubieram ją w pajaca albo flanelową piżamkę tyle że do niej zakładam cienkie skarpety bez ściągaczy.
Nu, ale ma teraz tak, że budzi się o 5 i szaleje do 6:30 a potem zasypia i śpi do 9 30:p Nie zabieramy jej do dużego. No chyba, że jest taki płacz aż się spoci i w tedy się w cyca wtula i śpi.

No - a ja wczoraj byłam u lekarza i doopa jedna wielka, bo źle mnie baba zapisała i musiała mnie przerejestrować na właściwego - mojego lekarza dopiero na 3 listopada!!! Masakra jakaś, byłam zła jak osa, bo pędziłam z buta z sesji Maryszki i potem wracałam w takim pędzie, żeby te zdjęcia z nią zrobić. Wrrr, ale dzięki dziewoje za wsparcie.:)))

Franiowa - daj nam znać jak te lektury minęły.
Anet - super, że wyniki ok!!! Jupi.
Natt - gratuluję starań i trzymam mocno kciukasy.
Mika - co do Ketotifenu - moja brała 10 dni a reakcja była widzoczna po 2 tygodniach, więc wychodzę z założenia, że każde dziecko inaczej.
Efe - zdrówka dla Gabi.
Basia - zdrówka dla Was wszystkich.
Sempe - trzymaj się zaleceń i wyluzuj jak Ci lekarz gada:)

No trzymcie się ziomale:D

Aaaa - co do spotkań. To też bym was ujrzała z chęcią.:)))Jakieś propozycje?

cześć laski.
Trochę jestem zajęta, więc nie mam czasu pisać ani czytać.
Tylko wam powiem że kubeczek jest super i żałuję że wcześniej go nie kupiłam. Opiszę szczegóły jak czas pozwoli na wątku odpowiednim.
Miłego dni.

piatek 13tego:rofl2:
Przed chwila z zaba wyleciała mi plomba i przed chwila Miłosz obudził sie z wysoka goraczka:rofl2:
No koments:baffled:
Miłego dnia

hej

zdrówka dla wszystkih chorwitków bo dość sporo jest kaszlących i zasmarkanych dzieciaczków niestety, u Kasi, Basi, Baśki, Magdy, Anet, Sempe, Efe, mam nadzieje że o nikim nie zapomniałam :zawstydzona/y:

Natt trzymam kciuki :-)
zazdroszcze wam tych spotkań dziewczyny... pozytywnie oczywiście :-)

Neverend masakra z tą rejestracją :wściekła/y: ale mam nadzieje że fotkami z sesji się pochwalisz :-)

Anet co za sen :-) chociaz teraz mnie juz noc nie zdziwi bo wczoraj uswiadczylam śniegu z deszczem oraz gradu przez kilka minut :szok:

a co do nocnych pobudek to u nas coraz gorzej :-(, kiedyś Julka slicznie spała w swoim łóżeczku, potem był okres że brałam ją do siebie rano jak mąż wychodził do pracy a teraz to może do 12 pośpi u siebie, potem jest taka czujna że nie ma szans na odłożenie jej. Nie wiem o co chodzi bo w dzień łóżeczko jest spoko a w nocy beeee. Może mamusie starszaków nas pocieszą że to mija z wiekiem??????

Moja śpi w pajacu i w śpiworku bo z kołderki czy kocyka się stale rozkopuje. rano budzi się z super ciężkim papmkiem w którego często rano jeszcze wali kupe ale nigdy jeszcze nie przeciekł. Z pampków tylko wyciekało troche bokiem jak miała bardzo wodnistą biegunke

miłego dnia życze wszystkim :-)

reklama
Andariel jutro Ci dam na spróbowanie pampers girl oraz papers premium. Jak z Natką jakiś czas temu też mieliśmy problem z przesikaną pieluchą w nocy ( tez musielismy ja w nocy przebierać,bo miała tak pełno,ze az ubranko w kroku było wilgotne! a używamy pappers active 4) to spróbowałam tych girl i byłam b.zabowolona. To są takie majteczki, są wg mnie duzo bardziej chłonne niż zwykłe. Ale na dzień nie polecem bo Natka nam sie w nich odparzyła,właśnie przez to ,że one naprawde chłoną jak gabka morze moczu,no ale wiadomo jak tak duzo tych siusiów tam jest to i wilgoć jest i na to nie ma opcji. Tak więc stosowaliśmy te majteczki na noc a na dzień juz zwykłe active i wtedy pupcia cacy:). A te premium kupilismy ostatnio do spróbowania. Jak Natka była mniejsza to ich uzywalismy na noc i byłam tez b.zadowolona. Zobaczymy jak teraz będzie...

Do góry