napisałam posta i mała mi zamknęła neta i poszedł w eter, wrrrrrrr
w każdym razie - postaram się jak najszybciej wysłać zainteresowanym przepisy;
Efe - na głównym ich nie zamieszczam, bo raz, że są ściśle związane z konkretnym sposobem żywienia, dwa, że nie każdy chce i może stać tyle przy garach, a trzy - nie każdy wierzy w ich skuteczność; więc wyślij mi na pw adresik i też Ci wyslę, może spróbujesz
never - jeśli faktycznie bys chciała szczurka, to namawiam od razu do wzięcia dwóch (tej samej płci, of course); nie chcę Cię tu zarzucać haslami "szczur samotny=szczur nieszczęśliwy", ale to prawda; jak zaczynałam się nimi opiekować to tez miałam tylko 1 i powiem Ci, że dopiero od 2 wzwyż zaczyna się wesoło

)) człowiek nie jest w stanie zapewnić mu towarzystwa takiego, jak drugi szczur - zwłaszcza jak sie ma małe dziecko do opieki

a 1 czy 2 szczury to naprawdę żadna różnica jeśli chodzi o koszty utrzymania; no i przestrzegam przed kupnem w sklepach zoo - mnóstwo samiczek zostaje już tam zaciążonych, bo niestety ludzie w sklepach nie mają pojęcia jak odróżnić płeć u malusich ogonków (zbyt szybko zabieranych od matek, ale to znów odrębny temat...); więc możesz kupić 1, a po kilku tygodniach będziesz mieć 16 małych niechcianych kulek... mnóstwo takich historii na szczurzych forach, niestety;
natt zaintrygowałaś mnie tymi gruszkowymi plackami; brzmi smakowicie!
dobra, zmykam na razie zająć się Ninką, bo się na mnie wiesza; potem powysyłam te przepisy; pa!!!