reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Bry ;-)

Dominiczka ;-) Monia chodzi w bucikach za kostke...w weekend zapowiadaja u mnie temperaturke sympatyczna bo 20-21 st.C i juz mysle ze nie mam zadnych bucikow z dziurkami :-) balerinki by sie przydaly ;-)

Reksio :-) moja Monika tak placze :-( budzi sie z takim placzem w nocy i z popoludniowej drzemki tez :-( ale u nas zaczelo sie to w szpitalu po oparzeniu :-( :-( :-(

Andariel ;-) monia tez dluzej spi ostatnio...dzis ja na spiocha ubieralam do zloba...

no ale moj dzielny maly zuk wzial w jedna raczke zaswiadczenie ze jest zdrowa, w druga siateczke z pizamka i pomaszerowal do pani i dzieci ;-) :-)

reklama
Nie no u nas teraz 10 st. ale ostatnio jak było 13 to i tak tego czuć nie było bo wiatr taki zimny był, że jak młodą rozbierałam to miała zimne udka :szok:
No ale skoro tak to może jej stopy nie zmarzną :-)

i rozczuliło mnie, że Monia z woreczkiem i karteczką powędrowała do żłobka.... jej już duża panna

hejo laski!!!

Alex - no niezła pomyłeczka haha, ale od razu do szpitala? przestań - zwal na hormony!!!
Andariel - Miśka zrobiła wczoraj to samo na placu zabaw i do tego tak przestraszyła chłopca, który chciał się z nią bawić, że poryczał się, że ojciec jego nie mógł go uspokoić.
Masakra...
Buciki nosimy cienka skórka.
Kurczaki - dziś o 13 idę do Krainy i wracam dopiero o 18, bo zostaję za szefową, bo jej nie ma.
no i zdrówka dla chorowitków, ale teraz pogoda w kratkę.

Dominiczka...ja nie wposmialam o dosc istotnym szczegole...Monia te girki w tych bucikach to ma w...spiworku...
ja sie staram jej z wozka nie wyciagac zeby jej sie nie uroilo ze przejedzie 10 m i potem bedzie chciala isc bo sie do pracy spoznie :-/
na spacerki piesze wychodzimy jak jest ladna pogoda no i Monia dlugo nie chodzi.... teraz bedzie cieplej to zaloze jej plecaczek ze smycza i zobaczymy...bo mi zaraz sie wyrywa i ucieka :-(

aaa no widzisz Rubi ja nie przykrywam młodej nóg niczym, chyba, że jest bardezo zimno albo spi no to kocykiem ale buty i tak wystaja.
No ale może czas sie przemóc, założe jej skarpetke na te cieniutką rajstopke i zobaczymy :-)

co do butków to ja Nince już jakiś czas zakładam wiosenne (elephanten, te pomazane długopisem przez Ninkę;) ) - takie co ledwo ledwo kostkę kryją, zawsze sprawdzam po spacerze czy ma cieple stópki - i owszem, ma; nasze kozaki stanowczo za ciężkie i grube na temperatury powyżej zera; zamierzam jej jeszcze jakieś półbuciki do kiecki dokupić i może coś taniego na zmianę;
tak samo czapeczki - już wiosenne, cieńsze zakładam, tyle że jak wieje, to kaptur obowiązkowo na łepetynkę; ale Ninka podobnie jak i ja nie cierpi sie pocić - zdecydowanie woli lżejsze szmatki; no i z wózkiem wychodzę tylko wtedy, gdy cos na szybko musze załatwić, a tak to spoko ok.1,5 godz. mała drepta na nóżkach;

reksio -moja Ninka też się często z rykiem budzi w nocy, ale też zwalam na ząbki - bo tych 3 dalej nie widać, a dziąsła spuchnięte;

never będzie szefować;-)

Ostatnia edycja:
Dzin dybry :-)

Reksio Abi tez tak sie budzil w nocy z placzem jak mu zabki rosly, dawalam mu wtedy troszke nurofenu.

Moj maly od jakichs trzech tygodni chodzi juz w zwyklych Reebokach i chyba zadowolony, nozki nie marzna i wygodne do latania. A plecak ze smycza niestety sie u nas nie sprawdzil, bo go nienawidzi, wije sie jak waz i tarza po ziemi, zeby tylko sie z niego oswobodzic. Szkoda, bo plecak jest super, zolw, ktory ma taki smieszny wyciagany kapturek na glowe. Tak wyglada

Ostatnia edycja:
witam w ten słoneczny dzionek
co do butków my chodzimy w Bartkach za kostkę,a czasami w adidaskach
u nas od czwartku juz 23 stopnie zapowiadaja,az sie boje co to bedzie
małe chodzi tez w cienszej kurteczce,ale zakładam jej bluze pod spód i czapke tez mamy cienka
jeden spacerek dzisaj juz zaliczony,moze uda nam sie wyskoczyc później na drugi,na razie panienka śpi
reksio moja czasem w nocy płacze i tez musze do niej wstac i ja uspokoic ,poprzytulac i pada

reklama
W końcu mi internet normalnie działa, bo ostatnie dni to ledwo chodził albo wcale - co weszłam to przestawał działać. Ja już młodej kupiłam buciki wiosenne, takie do kostek. Akurat są na teraz, bo niby słońce, ale wiatr zimny. Drugie ma takie bardziej odkryte, ale jeszcze chyba trochę poczekają. Właśnie pogoda leci - w niedzielę ponad 20 stopni, hurra:-).
Moja też tak przez sen płacze - podobno dzieciom w tym wieku zaczynają się śnić różne rzeczy i tak reagują. Czasem to nie mogę jej uspokoić.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry