reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dziewczyny pisałyscie o USG w ciaży - ostatnio jedna z mam wrzesniowych 2006 napisała coś takiego - ja nie wiem jak się do tego ustosunkować - ale tak na wszelki wypadek Wam przekopiuję:

"byłam dzisiaj u ginki i przy okazji pytałam ją o usg. Powiedziała mi , że w czasie ciąży nie powinno się robić więcej niż 3 razy usg.(chyba, ze ciąża tego wyjątkowow wymaga) Ostatnio jest moda na oglądanie dzidziusiów średnio raz na miesiąc, a podobno według najnowszych badań, dzieci, których matki miały często robione usg bywają dużo częściej nadpobudliwe, mają problemy z koncentracją i spaniem...
Podobno te ultradźwięki wcale nie są takie zupełnie nieszkodliwe i mogą mieć wpływ na kształtujący się system nerwowy...

nie ma co się przejmować, ale warto wziąć pod rozwagę przy staraniach o rodzeństwo dla naszych "malutkich wrześniówkowców"
"

Dziewczyny pisałyscie o USG w ciaży - ostatnio jedna z mam wrzesniowych 2006 napisała coś takiego - ja nie wiem jak się do tego ustosunkować - ale tak na wszelki wypadek Wam przekopiuję:

"byłam dzisiaj u ginki i przy okazji pytałam ją o usg. Powiedziała mi , że w czasie ciąży nie powinno się robić więcej niż 3 razy usg.(chyba, ze ciąża tego wyjątkowow wymaga) Ostatnio jest moda na oglądanie dzidziusiów średnio raz na miesiąc, a podobno według najnowszych badań, dzieci, których matki miały często robione usg bywają dużo częściej nadpobudliwe, mają problemy z koncentracją i spaniem...
Podobno te ultradźwięki wcale nie są takie zupełnie nieszkodliwe i mogą mieć wpływ na kształtujący się system nerwowy...

nie ma co się przejmować, ale warto wziąć pod rozwagę przy staraniach o rodzeństwo dla naszych "malutkich wrześniówkowców" "
jejku,nie pamietam dokladnie ale ja juz mialam 5 lub 6 od poczatku ciązy a gdzie tam koniec,nie wydaje mi sie tak do konca by to bylo az tak szkodliwe:)jednak moja siostra miała tylko3 przez cała ciąże,ale to w Polsce,a ja jestem we Francji,tu chyba wszytsko inaczej wygląda!

wampirkawygodnie by było zaplanować i juz mieć maleństwo:)hehehe i nie męczyć się :)
no ale w życiu to troche musi brzusio urosnac ,ale przeciez jest chyba wiecej plusów niż minusów ciąży:)

no ja też ale mimo to że mam zagrozoną ciąże i musze lezeć to i tak jestem na tak:)
nooooooo troche mie poród przeraża ,może nie sam poród lae te wenflony hehe ale to już moja fobia

reklama

nie ma co się przejmować, ale warto wziąć pod rozwagę przy staraniach o rodzeństwo dla naszych "malutkich wrześniówkowców"
"
Moja koleżanka miała co wizytę USG. Oleczka w tym roku w maju będzie mieć trzy latka i powiem, że jest bardzo spokojnym dzieckiem. Taka grzeczniutka i milutka. Więc nie uważam, żeby USG wpływało dziecko tak bardzo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry