• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Femme nie wiem jak jest z ciążami mnogimi, to moja pierwsza ciążą, ale ja jestem w 8 tc i przytyłam 2 kg. Brzuszek zaczyna się robić okrąglejszy i przy bardziej przylegającej bluzce już jest dość widoczny ... a na razie w pracy się ukrywam więc pozostają mi swetry :zawstydzona/y:

dziękuję dziewczyny, staram się nie stresować, ale odliczam czas do 8 lutego.
udało mi się suwaczek wstawić :), termin mam na 16 sierpnia w karcie ciązy, więc mam 4 dniową niezgodność suwaczka z usg ;-)

zawsze jest niezgodnosc......usg ma najbardziej prawidlowy termin(przyblizony oczywiscie)

kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze niektore nie maja brzucha az do 5-6 miesiaca czasem dluzej...a inne wrecz przeciwnie.....ja mam juz brzuszek ale to dlatego ze to 7 ciaza:)
czasem tak sie zdarza ze niby dziecko jedno a pozniej sie okazuje ze 2:):):)nie wiem czym spowodowana jest twoja waga moze poprostu pofolgowalas sobie ...jesli masz watpliwosci to zapytaj lekarza....on zapewnie to sprawdzi....aaaa a w rodzinie sa blizniaki>>??????

hmm, wg USG robionego przedwczoraj to 7 tydzień i 4 dzień ciąży (czyli dziś 7t.6dz.), a przybliżona data porodu to 30.08. albo 01.09.! a tak liczyłam na kolejnego lewka :) chyba powinnam sie również we wrześniowym wątku zapisać:)

Cześc Dziewczynki. :-)
Już się z Wami witałam ale jeszcze nic nie pisałam.
Powiedzcie mi czy Wy prowadzicie ciążę w państwowych przychodniach czy u prywatnych ginekologów??
Ja prywatnie, bo w przychodni termin pierwszej wizyty naznaczyli mi na 11 lutego czyli będę już prawie w 4 miesiącu.
Gdybym tak miała czekac to może jeszcze przed porodem załapałabym się na drugą wizytę :crazy:

W mojej rodzinie nie ma, ale u mojego męża brat jego ojca ma bliźniaki, słyszałam jednak że za płód mnogi odpowiedzialna jest matka. Sama już nie wiem. dobranoc!!

dev216prs__.png

Dzien Dobry wszystkim
Ja juz na nogach,obudzilam sie z opuchnietym gardlem i kaszlem,wlasnie koncze pic wywar z cytryny i miodu i mam nadzieje,ze do poniedzialku mi przejdzie.A teraz ide wrzucic cos na zab.milego dzionka zycze, do zobaczenia poznej

Cześć Dziewczyny;-)
Nareszcie przyszedł weekend, po całym tygodniu pracy wczoraj myślałam, że już nie wytrwam do końca. :tak: Wogóle ostatnio jakiś leń mnie dopada, nic mi się nie chce robić...:no: A co do lekarza to zmieniłam przed samą ciążą bo miałam wątpliwości i raczej słuszne co do mojej poprzedniej pani gin, ale teraz jest ok. Najpierw była prywatna wizyta:tak:, sam jednak zaproponował mi abym korzystała z NFZ.... przynajmniej ma uczciwe podejście do sprawy:-)

Spokojnego dzionka wszystkim Mamusiom :happy:

reklama
Witam
pierwsza wizyte mialam prywatnie teraz juz chodze panstwowo ale jak widzialam kalendarz w ktory zapisuja do lekarza pelen nazwisk to nie wiem jak to bedzie.
do tej lekarki bede chodzic pewnie do ok 7 mc potem przeniose sie do innej lekarki ktora pracuje w szpitalu tak smamo zrobilam w pierwszej ciazy
co do dolegliwosci i widocznosci ciazy to mdlosci mam piersi bola i sa ciezkie a mam rozmiar D wiec strasznie boli. ciaze juz troszke widac bo brzuch robie sie pelniejszy i widze po ubraniach, ze juz sie pomalutku robi ciasno.
milego weekendu
Monika

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry