reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Aniu wiem, dlatego cieszę się że mam to forum, to przynajmniej moge porównać z tym co dziewczyny piszą i zawsze mam sie kogo dopytać o różne takie. Np. z ta opryszczka co juz mi na szczęscie przeszła. Wiesz, lekarka mi powiedziała że mogę zovirax, na ulotce było że w ciaży nie mogę, dziewczyny mówiły że smarowały, więc zamiast sie stresowac że sie lekarka pomyliła bo przez telefon nie zdążyła poszukac w książce, to spokojnie smarowałam. tyle że mi koleżanka kupiła bo mi by nikt nie sprzedał. W Polsce można, tu nie można. A co tu bardziej szkodzi?

reklama
mój na nabiał i jajka - to po tatusiu :) mój mąż do dzis nie może tknąć jajek a nabiał w bardzo ograniczonych ilościach...
A ja tez mam wziewne - kurz, rawy, drzewa itp...wczoraj byłam u alergologa wreszcie i też dostałam zestawik wziewnych leków - bo w tamtym roku miałam taki stan jak przy astmie - dusiłam się w nocy więc teraz mam brać za wczasu zeby do tego nie dopuścić...juz dałam koleżance recepty ( w aptece pracuje) więc od jutra zacznę brać - tylko muszę kasę naszykować na te leki a tu koniec miesiąca :)

mam brać pulmicort i bio coś tam do nosa (wyleciała mi nazwa z głowy) w razie większych problemów doraźnie oxis na rozszerzenie oskrzeli
katar tez mnie cały czas meczy - tylko taki zasychający i swedzenie w uszach i gardle..może jak zaczne brac to sie poprawi
za pulmicort, buderhin(krople do nosa) i ventolin(w razie ataku inhalator) zapłaciłam całe 10,30 więc się nie martw:-):-):-):-)

Mika najlepiej byłoby się wybrać do alergologa - moze i jak objawy sie zaczna ale jak znam życie to zarejstrowac sie warto już teraz :)on robi zazwyczaj tzw spirometrie - żeby zobaczyć jak z oddychaniem - z ilością tlenu itp...ja przez wiele lat miałam "tylko" to co ty a ostatnio mi sie nasiliło :(
MI MIESIĄC TEMU JAK BYŁAM KAZAŁA ZROBIĆ SPIROMETRIĘ (MIAŁAM PIERWSZY RAZ W ŻYCIU) I TERAZ MIAŁAM MIEĆ WE WTOREK ALE MÓJ LEKARZ RODZINNY WCZORAJ MI POWIEDZIAŁA ŻE PRZY MOICH PROBLEMACH ZE SKURCZAMI W ŻADNYM WYPADKU NIE WOLNO A ALERGOLOGICZKA NAWET KURDE NIE SPYTAŁA MNIE CZY CIĄŻA PRAWIDŁOWA CIPA:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

witaj maggie
E Aniu, to tak jak u nas, żadna różnica, ale jadę do polski na badania, bo nic juz im tu nie wierzę. Niby na mnie uważaja bo mam w papierach że ciąża wysokiego ryzyka, ale nawet nie mam normalchych spotkań z midwife. Chodzę na wizyty gdzie są endokrynolog, diabetolog, ktoś w rodzaju połoznika-ginekologa, i przeważnie taka połozna co do moczu wsadzi ten patyczek od mierzenia róznych stężeń. Zobaczymy co będzie dalej, bo zmnieniłam szpital żeby chodzić do jednego a nie dwóch, ale przedtem w jednym ci wszyscy, a w drugim połozna-pielegniarka, i połoznik-gin. Za miesiąc mam mieć usg, cukier i tarczycę, ale czy mi ktos na brzuch popatrzy?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry