reklama

Sierpień 2010

A próbowałaś wziąć no-spę?
Masz kontakt telefoniczny (chociaż na początek) do swojego lekarza?

Nospy nie biorę, kiedyś chciałam wziąć jakieś dwa lata temu, jka miałam bóle miesiączkowe, to dostałam drgawek po niej... a każde inne tabletki boję się teraz brać... położę się zaraz, może przejdzie...

Numeru do lekarza nie mam, chodzę do niego nie prywatnie, z NFZ... jak by wszystko ok było, to jestem na wtorek umówiona na prywatną wizytę u innej lekarki, mam robić USG 3D

Ostatnia edycja:
reklama
Nospy nie biorę, kiedyś chciałam wziąć jakieś dwa lata temu, jka miałam bóle miesiączkowe, to dostałam drgawek po niej... a każde inne tabletki boję się teraz brać... położę się zaraz, może przejdzie...

Przy bólach rozciągającej się macicy leżenie na lewym boku pomaga - dopóki nie wstaniesz oczywiście... Jeśli leżąc będziesz dalej czuła ból to naprawdę jedź do szpitala...

Dziewczyny, ja mam jakiś dziwny ból od godziny 18.00 boli mnie całe podbrzusze i okresowo z tyłu... Ból taki pulsujący, dosć mocny podobny do skurczy, jakie miałam w czasie miesiączki.... :-( Co to może być? i czy to normalne??
ja miałam to samo i jak poszłam do lekarza to powiedzial mi ze to jest normalne, ale jak Cie to niepokoi lepiej odwiedź lekarza !
a tu coś pisze na ten temat boli i to samo powiedzial mi lekarz...Bóle brzucha w ciąży? Groźne, niegroźne - poczytaj - BabyBoom

Przy bólach rozciągającej się macicy leżenie na lewym boku pomaga - dopóki nie wstaniesz oczywiście... Jeśli leżąc będziesz dalej czuła ból to naprawdę jedź do szpitala...

Dzięki, Dziewczynki

zobaczcie, co wyczytałam:

"Po 20. tygodniu ciąży pojawiają się tzw. skurcze Braxtona-Hicksa, których zadaniem jest przygotowanie cię do porodu. Są to wyczuwalne, ale niebolesne skurcze – macica twardnieje, a potem wraca do normy. Czasem towarzyszy temu złe samopoczucie lub ból krzyża. Skurcze mogą pojawić się i występować dość regularnie przez kilka godzin, po czym nagle zniknąć".

Kiedy niepokoją cię bóle brzucha - ból brzucha, ciąża, Dziecko, macica, poronienie - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

może to to...

Ostatnia edycja:
Dzięki, Dziewczynki

zobaczcie, co wyczytałam:

"Po 20. tygodniu ciąży pojawiają się tzw. skurcze Braxtona-Hicksa, których zadaniem jest przygotowanie cię do porodu. Są to wyczuwalne, ale niebolesne skurcze – macica twardnieje, a potem wraca do normy. Czasem towarzyszy temu złe samopoczucie lub ból krzyża. Skurcze mogą pojawić się i występować dość regularnie przez kilka godzin, po czym nagle zniknąć".

Kiedy niepokoją cię bóle brzucha - ból brzucha, ciąża, Dziecko, macica, poronienie - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

może to to...
kochanie, może być i to ;) jeśli nie masz krwawienia nie masz co się martwic , ale dla świętego spokoju idź do lekarza ;-)lub po prostu szpital bo jutro niedziela...ale wiem ze będzie dobrze:tak:bo również mam to , tyle ze raz w miesiącu wtedy kiedy przypada mi miesiączka ;)

Ostatnia edycja:
Cayra, kochana, mam nadzieję, ze u Ciebie to te dobre bóle :tak:
Połóż się, odpocznij, a jeżeli nie przejdzie to jedź do szpitala.
Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze :tak:
Swoja drogą, do swojego lekarza także nie mam nr telefonu, bo chodzę na nfz.
Co do no-spy, mi pomogła, dlatego zapytałam :tak:
Daj później znać, ale wierzę, ze jest wszystko dobrze :tak:

krwawienia nie mam, brzuch nie jest twardy, taki jak normalnie... położę się i będzie git.. chyba...

Dziękuję Wam za miłe słowa... położe się, a jutro napiszę, co i jak....

Ostatnia edycja:
krwawienia nie mam, brzuch nie jest twardy, taki jak normalnie... położę się i będzie git.. chyba...

Dziękuję Wam za miłe słowa... położe się, a jutro napiszę, co i jak....
połóż sie i odpocznij tak będzie najlepiej , i zobaczysz ze jutro bedzie dobrze :-) wierze w to :)
czekamy jutro na wieści ;-)
ja się już zegnam miłych snów życzę ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry