reklama

Sierpień 2010

Hej kobietki, macie jakieśsposoby na zaparcia i wzdęcia? Zaraz zwariuję...

Fakt,dzisiaj przesadziłam z jedzeniem bo nie dosć,że spore śniadanie (chlebek zytni) to obiad (makaron z warzywami) i wzieło mnie na lody, pochłonęłam czekoladowego na patyku, śmietankowego w kubeczku i oczywiście dorzuciłam do tego nutelle...(nienormalna!) ale mam takie problemy od dobrego tygodnia...
I oczywiście posiedzenie na kibelku tylko dla czytania gazety. Nie wspominam już o hemoroidach,które mi się pogarszają przez te zaparcia :(

reklama
Mój sposób na zaparcia to herbatka zielona mietowa (ja piję lipton) i swieza marchewka. Kilka godzin i mi idzie jak trzeba a po tej herbatce jak nie sa mocne to nawet po kilku minutkach :) na mnie to dziala

A ktos mi jeszcze radził jabło zjeśc i popic wodą ale mi nie pomogło pozesz spróbowac.

Witam wieczorową pora:) własnie wróciłam z "pracy" u rodziców.
Piekny dzien dzis mielismy:-) nareszcie wiosna!!!
I mój maluszek dzis nadzwyczaj aktywny:-D rano lezałam sobie jeszcze w łóżeczku i normalnie wypychał głowkę z prawe strony, koło pepka miałam dobrze wyczuwalna górkę:)
cudnie!!! A potem jadac samochodem mnie skopał:-) i teraz tez sie niesmiało odzywa!!!!

Monika witam:)

To lece Was czytac bo mam zaległosci z dzisiejszego dnia:tak:

moja ciąża przebiega idealnie bez żadnych ekscesów typu wymioty itp.na początku bardzo dokuczały mi zaparcia ale znalazłam na nie sposób-jem bardzo dużo jabłek,nie pomogły żadne czopki glicerynowe czy syropki na zaparcia dla kobiet w ciaży

herbaty miętowej na zaparcia nie polecam bo to ponoć hamuje laktację!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
monika8112 no to szczesciara jestes :) ja tez nic żadnych wymiotow i tez wszytko super a nawet nie mialam zaparc wogole chyba tylko raz mialam no i ta herbatka i juz jak tylko czuje ze cos moze byc nie tak to odrazu herbatka i po bólu hehe. Teraz tylko niestety przez duzy brzuchol kęgosłup pada i zmeczenie straszne. Obys miala taka fajną calą ciąże :):)

A o tym że mietowa hamuje to nie slyszałam. Kurcze ja innych herbat nie lubie no to mam dól teraz.

Fakt,dzisiaj przesadziłam z jedzeniem bo nie dosć,że spore śniadanie (chlebek zytni) to obiad (makaron z warzywami) i wzieło mnie na lody, pochłonęłam czekoladowego na patyku, śmietankowego w kubeczku i oczywiście dorzuciłam do tego nutelle...(nienormalna!) ale mam takie problemy od dobrego tygodnia...
I oczywiście posiedzenie na kibelku tylko dla czytania gazety. Nie wspominam już o hemoroidach,które mi się pogarszają przez te zaparcia :(
ja jadłam suszone śliwki, a ostatnio dr gin. przepisała mi syrop "lactulosum" jest bez recepty.

piłam ten syrop i nie pomógł,mi teraz też kręgosłup wysiada ale ogólnie wszystko jest ok,mam nadzieję że tak do końca:)

dziewczyny mam pytanie może trochę głupie ale gdzie mam wkleić swój suwaczek żeby był pod każdą moja wypowiedzią tak ładnie jak u was? weszłam w swój profil tam gdzie jest o mnie i nie mam pojęcia gdzie mam to wkleić? ciapka ze mnie :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witajcie dziewczyny jestem tu nowa, włśsciwie to czytam was już jakieś 2 miesiące ale nie mogła się jakoś zabrać za pisanie. należę też do sierpnióweczek termin mam na 18.pozdrawiam

A witamy wśród nas...:-D:-D Napisz coś więcej o sobie..;-)i zapraszamy do udzielania się:-p

Uff ja juz po pracy:):)Chwale sie rowniez moimi zakupami:)

Cudności, piękności...rewelacja...kolorki boskie:-) mowa oczywiście o pościeli...

(

Na zaparcia podobnież rewelacyjne są pestki z dyni...no i standard pij dużo wody..
Ja mam odrotny problem...jestem ciągle rozwolniona ;-) Wypróżniam się baaardzo często..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry