reklama

Sierpień 2010

Ja też myślę, że nie ma się czym martwić:) Gorzej gdybym w dwa dni przytyła 2 kg, to mogło by to świadczyć o jakimś zastoju i obrzęku.... A tak to ziarnko do ziarnka i uzbiera się miarka:)
P.S. Czy widzicie jakieś zmiany na skórze, u mnie pojawiły się:
- rozszerzone naczynka i lekki obrzęk
- włoski na ciele rosną jak szalone,
- na twarzy wykwity jak na dziewczynkę
- włosy wcale nie zgęstniały, wręcz na odwrót:D
- paznokcie rosną jak szalone, ale zawsze tak miałam:)
- pempek mi się wypchał, ale dziurka jeszcze jest gdyż miałam bardzo głęboko:)
- skóra jest jakby sina na dekolcie, nogach, prześwitują mi żyłki:)
- chyba się powięszyły rozstępy na dupci:)

Milusia83, ja mam podobnie...

reklama
ufff podłogi lśnią czystością...firanki i zasłonki, które nie doczekały się powieszenia w weekned powieszone:-D:-D Jestem padnięta, a teraz jeszcze obiad muszę zrobić:-(...pojade po standardzie naleśniki na słodko:-D:-D

Milusiu
u mnie włosy gęste i rosną jak szalone
panokcie to samo...nie nadążam z kosmetyczką, z którą widziała sie raz w mieś a teraz nie wystarcza:-):-)
pojawiło się owłosienie na brzuszku;-)
i żyłki rzeczywiście widoczne baaardzo na piersiach, na nogach...to oczywiście związane z tym, że więcej krwi nam krąży w organizmie...
syfki, zawsze trochę miałam i jak były tak są ale nieznaczne na ramionach...

Pajeczko dobry zakup;-)

A do mnie właśnie dotarły spodnie, które kupiłam w zeszłym tyg. wzięłam i białe i te jeansowe i szczerze polecam...leżą znakomicie...materiał na prawdę fajny...
Ciążowe spodnie JEANS z elastanem roz. M (956501957) - Aukcje internetowe Allegro

Faktycznie fajne spodenki, zwłaszcza te białe:) Kurcze maluch znowu siedzi na pęcherzu:D:D:D co za łobuz jeden:D A ja się modlę czy mnie wcisną na wizytę do Marka Kudły na 4D, kurcze terminy są na 3 miesiące przed wizytą trzeba się umawiać....

Ostatnia edycja:
Milusia ja ostatnio usłyszalam, ze przy chłopcach wiekszosc kobiet tyle bardzo malo :) ja przytyłam w sumie 2 kg, ale dalej nie mam swojej wagi sprzed ciazy bo wazylam 67 kg :)
moja lekarka powiedziała, ze wsio jest dobrze:)

Też różnie z tym bywa, to tak jak przesądy z zachciankami ;-) Moja bratowa przy synku przytyła 14kg a przy córeczce tylko 9kg :-) Dodam, że jest bardzo drobniutką osóbką, taką niską i szczuplutką ;-)

W ogóle to się witam pięknie :happy2:
GRATULACJE UDANYCH WIZYT! Wysyp dziewczynek nareszcie :laugh2:

Przeczytałam wczoraj, że w 2009 roku od kilkunastu lat po raz pierwszy urodziło się więcej chłopców niż dziewczynek :tak: A wiecie co mówią, jak się chłopaki rodzą?? Że wojna będzie! Ale to oczywiście takie wioskowe gadanie :sorry2:

Pozdrawiam MAMUŚKI :rolleyes:

spódnica i spodnie bardzo fajne. dobre na wiosnę i lato. Ja muszę kupic sobie rajtopy ciążowe- bo są takie prawda?
o włosach na brzuchu nie będę mówić, bo już pisałam, że mam i mnie to nie cieszy;/ no i rzeczywiście wszystkie żyłki są na wierzchu, a pysk mam jak po przejeździe pługu syf, za syfem i powoli tapeta nie chce tego już przykryć. Moja mama mówiła mi, że jak była ze mną w ciąży i chciała w pracy zwolnienie, to szła do internisty, przed drzwiami przecierała dłońmi twarz i wyglądała jak czerwony wrzód więc na sam widok lekarz dawał jej zwolnienie.... masakra- mam nadzieję, że u mnie aż tak źle nie będzie :)
po świętach wizyta, a we środę o świcie krew i siuśki do badania. Muszę z lekarzem skonsultować wyniki i myślę, że nie będą jakieś super- bo kazał mi odstawić witaminy i żreć owoce i warzywa na potęgę... tyle, że w nocy mi często noga jedna sztywnieje i boli... nie chce jakiegoś zakrzepu dostać ;/
na wynikach pewnie to wszystko wyjdzie więc wrócę do jakiś tabletek. .. no dobra, kończę już.

Ja też myślę, że nie ma się czym martwić:) Gorzej gdybym w dwa dni przytyła 2 kg, to mogło by to świadczyć o jakimś zastoju i obrzęku.... A tak to ziarnko do ziarnka i uzbiera się miarka:)
P.S. Czy widzicie jakieś zmiany na skórze, u mnie pojawiły się:
- rozszerzone naczynka i lekki obrzęk
- włoski na ciele rosną jak szalone,
- na twarzy wykwity jak na dziewczynkę
- włosy wcale nie zgęstniały, wręcz na odwrót:D
- paznokcie rosną jak szalone, ale zawsze tak miałam:)
- pempek mi się wypchał, ale dziurka jeszcze jest gdyż miałam bardzo głęboko:)
- skóra jest jakby sina na dekolcie, nogach, prześwitują mi żyłki:)
- chyba się powięszyły rozstępy na dupci:)
U mnie roztepy włosy mi nie chca sie układac paznokcie nie chca rosnac a pryszcze wyskakuja jak grzyby po deszczu wogóle czuje sie gróba i nie atrakcyjna zmieniłam kolor włosków na pocieszenie niestety pomogło tylko na chwile
bardzo ładna

Witam dziewczynki

Na mnie ciąża wpłynęła następująco:

-włosy słabsze niż przed ciążą chociaż ostatnio poprawiła się ich sprężystość bo pierwsze 4 msc. to była tragedia klapnięte a nadodatek łatwo się elektryzowały:confused:
- z paznokciami nie zauważyłam większych zmian
- za to wieczorem wyraźnie odznaczają mi się ściągacze skarpetek na nogach czyli zaczęły po całym dniu obrzmiewać,
- wcześniej występowały u mnie czerwone krostki na twarzy teraz naszczęście zniknęły,
- zaczyna pobolewać mnie krzyż
- brzuch wyraźnie zaczyna mi wysadzać tylko wysoko aż czasami mnie to boli?!
- i mam 6 kg do przodu, do tej pory co wizytę lekarską miałam średnio 1,2 kg do przodu na szczęście zauważyłam, że waga przystopowała i teraz będę miała gdzieś 0,5 kg do przodu

Dam znać w czwartek po wizycie i może wkońcu się dowiem kto u mnie zamieszkał.

Shyla i m-f22 gratuluję dziewczynek:-)
fiufiu mnie w nocy łapały skurcze łydek i lekarz zalecił mi dodatkowo magnez oprócz witamin:)

Pozdrawiam Was wszystkie:-)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry