reklama

Sierpień 2010

ola_ no dokładnie tak jest... jedna kobita taka, druga inna.... nic nie poradzimy. ja gdy jestem w takiej sytuacji to pocieszam się że dobrze się czuję i ta chwila stania przy kasie nie zrobi mi różnicy, nie mniej jest to miłe, gdy ktoś zwróci uwagę na nasz odmienny stan ;)

ja ostatnio balerinki nabyłam w wojasie. skróka, mięciutki i ładny fasonik... ale te z deichmanna widzę też ładne - muszę koniecznie rzucić oczkiem na te czarne :D:D

reklama
Dzień dobry :)
Kobitki proponuję zwolnić z tymi przygotowaniami do świąt! Nie ma co się męczyć a potem jeszcze denerwować.
Ja sprzedałam święta na zewnątrz bo od kilku lat zawsze były u nas.
Mąż umył okna, odkurzymy i posprzątamy standardowo. Szafki umyję jak urodzę :)

Ja mam wizytę u gina jutro ale standardową.

Balerinki super! widziałam fajne płócienne w stradivariusie.

Teraz na wiosnę kupiłam sobie bardzo wygodne adidasy czarne skórzane - nosze je i do płaszcza i do kurtki sportowej - Na płaskiej i cienkiej podeszwie baardzo wygodne

Ehtele takie dekoracje bardzo mi się podobają, moja przyjacióła właśnie tak zrobiła, w ich sypialni tylko w miejscu gdzie stoi łóżeczko, a te naklejki na ścianę są napawdę bardzo ładne i takie pozytywne, nawet dorosłego mogą wprowadzić w dobry nastrój:-)

ehtele, moja koleżanka ma również naklejki w łazience - można przykleić je do glazury :))
Fajnie że sa teraz takie rzeczy, że małymi nakładami można przeobrazić pokój dziecka w królestwo! Nasz sunek będzie miał swój pokój wiec na pewno jakieś naklejki pójdą w ruch!

witam sie wtorkowo
dzisiaj jedziemy z mężem po prezent dla teścia wiec mnie nie bedzie troszke, a pewnie nam troszke czasu zejdzie znając nasze tempo:)
ja zle spałam bo nie dość, ze sie przeziębiłam to jeszcze maluszka nie czuje od wczoraj i troszku sie stresuje.Ale mam nadzieje, ze wsio dobrze.

A co myślicie o takich piankowych dekoracjach do pokoju?

Pianki zestaw 11szt. ZWIERZĘTA SAFARI od T_S (963863286) - Aukcje internetowe Allegro

nad łóżeczkiem coś takiego można by zrobić....
U mnie nie będzie żadnych specjalnych dekoracji, czy mebelków i chce jakis mały akcent nad łóżeczkiem zrobić:P
Mamuski może zrobicie zdjęcia pokoi od swoich dzieci (te mamy, które już mają) chętnie się zainspiruję :)

po pierwsze to witam się z Wami serdecznie :)
Cudne są te ozdoby :-) , a najbardziej podoba mi się ta aranżacja prawie na samym dole strony- mamusia, dziecko w łóżeczku i aranżacja z kubusia puchatka.
Ja właśnie jestem na etapie urządzania naszego nowego mieszkanka i postanowiliśmy,że narazie nie będziemy robić małej/małemu osobnego pokoju, tylko łóżeczko będziemy mieć u siebie w sypialni.No i tak się zastanawiam jak wybrnąć z takiejs sytuacji. Czy dekorować jakoś sypialnie, czy w przyszłości lepiej przygotować dziecinny, zupełnie oddzielny pokoik?

po pierwsze to witam się z Wami serdecznie :)
Cudne są te ozdoby :-) , a najbardziej podoba mi się ta aranżacja prawie na samym dole strony- mamusia, dziecko w łóżeczku i aranżacja z kubusia puchatka.
Ja właśnie jestem na etapie urządzania naszego nowego mieszkanka i postanowiliśmy,że narazie nie będziemy robić małej/małemu osobnego pokoju, tylko łóżeczko będziemy mieć u siebie w sypialni.No i tak się zastanawiam jak wybrnąć z takiejs sytuacji. Czy dekorować jakoś sypialnie, czy w przyszłości lepiej przygotować dziecinny, zupełnie oddzielny pokoik?

My mamy podobną sytuacje przeprowadziliśmy się w zeszłym roku. Ja zdecydowałam, że od razu zrobię pokoik dla dziecka wszystkie jego rzeczy będą w jednym miejscu - ubranka, zabawki, przybory do pielęgnacji itp. a sypialnia pozostanie sypialnią.
Albo wstawię do pokoju dziecka jakieś łóżko żeby się kimnąć, albo przez pierwsze 2-3 miesiące będę spać w salonie. Dobrym rozwiązaniem niej łóżeczko z kółkami, które można przestawiać albo odpinana gondola od wózka. Moja koleżanka miała taką i stawiała sobie ją na swoim łózku. Po 3 miesiącach maluszek śpi w swoim pokoju a ona jak przykazano z mężem :)

Ostatnia edycja:
mi się podobają naklejki na Start - Fidoo i różne zestawy. ich zaletą jest to, że można zmieniać im miejsce - nie wiem jak to wygląda w praktyce, zamierzam kupić posiągi w kwietniu przy okazji malowania i remontu u mojego synka

reklama
mi się podobają naklejki na Start - Fidoo i różne zestawy. ich zaletą jest to, że można zmieniać im miejsce - nie wiem jak to wygląda w praktyce, zamierzam kupić posiągi w kwietniu przy okazji malowania i remontu u mojego synka

Właśnie problem polega na tym, że napisałam maila do ludzi z allegro, którzy kupili u sprzedającego takie płaskie naklejki...zapytałam jak to wygląda i czy polecają...Pytałam o wzór, które jest też w katalogu fido...odpowiedzieli mi, że niby ok, ale to wygląda jak zwykła naklejka...więc nie są do końca porządne...Jeden z nich napisał, że kupił również piankę i wygląda ona o niebo lepiej...
Mam w przedpokoju naklejkę ścienną, takie drzewo i z daleka ok ale jak się przyjrzysz sa pewne niedoskonałości...
więc kupię tę farmę:)
Wygląda ok, każda z postaci ma ok 25 cm... więc są dość duże i w sumie nie drogie:)

Agdzie ja bym nie dekorowała sypialni gdzie tymczasowo będzie dzieciątko...u mnie Olek będzie mieć od początku osobny pokój, będę do niego dochodzić w nocy z naszej sypialni, która jest jakby na przeciw...w tym pokoju też jest łóżko więc mogę czasem tam przysnąć...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry