reklama

Sierpień 2010

ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że dziecięcy jest ok, ale maluszka i tak trzeba mieć przy sobie... też miałam ambicje żeby wstawać do małego w nocy przewijać go i karmić i efekt był taki że zmarzłam w nocy i dostałam zapalenia piersi więc wstawał A. przewijał małego i przynosił mi go na karmienie i mały tak od 12 - 1 w nocy już spał z nami. Tak gdzieś przez 4 miesiące było aż mały zaczął przesypiać prawie całe noce - z 1-2 przerwami na cycka. Także urządzony pokoik dziecięcy jeszcze przez długi czas będzie potrzebny tylko do pielęgnacji maluszka....... tak to wyszło u mnie.

reklama
Witajcie słoneczka z rana;-);-)
Może najpierw odniosę się do Waszych wczorajszych informacji a potem napiszę co u mnie..

milusia83 wg OM 2 sierpień, wg USG 24 lipiec... oczywiście liczę na ten lipiec:-D

pati1982 kochana na pewno sobie poradzisz:-) Ja w sumie miło wspominam remont, odbiór naszego mieszkania...na pewno nie będzie łatwo, bo cały czas okazuje się, że jeszcze czegoś potrzeba i pieniądze uciekają...a przecież dziecko wymaga dokładnie tego samego...ciągłe nieprzewidywalne wydatki...ja na szczęście już teraz mogę powiedzieć, że mieszkanie wykończone:-D:-D Trwało to prawie dwa lata (ale to tylko dodatki) mieszkanie odebraliśmy w stanie deweloperskim i w ciągu 3/4 mieś doprowadziliśmy go do stanu nadającego się do mieszkania...:-D:-D Nie jest łatwo, ale na pewno dasz sobie radę:tak::tak:

sierpien8 zgodnie z prawem po macierzyńskim czy wychowawczym, pracodawca nie może Cię zwolnić!!!!!! Musi Cię zatrudnić, chyba przez 6 mieś nie może się Ciebie pozbyć...nawet jakby chciał...w dodatku jeśli wyrażasz chęć, że chcesz być teraz zatrudniona na pół etatu on musi przychylić się do Twojej prośby;-);-) więc tak łatwo nie można się nas pozbyć:-D:-D

martitka-26 piękne widoki masz za oknem... i oczywiście co do studiów to jestem pewna, że sobie poradzisz...wystarczy odpowiednia determinacja:-D:-D TRZYMAM KCIUKI

kassia181 zdjęcia kurteczki poproszę:-D:-D

Alaa przede wszystkim gratuluje synka:-):-) Wiem, że niewiele moje słowa pomogą, ale jestem dobrej myśli...rozumiem, że jest Ci ciężko, ale masz kochającego męża, i razem jesteście z tym problemem i razem sobie z nim poradzicie...Wszystko będzie dobrze, ja na prawdę trzymam za Cibie kciuki...;-);-)

bonusowa
kobitko nareszcie:-):-) Tęskno nam tu bez Ciebie:-D:-D Czemu tak rzadko do nas zaglądasz?????? Dupkę ci przetrzepiemy :-p:-p
Najważniejsze, że szyjka zamknięta...
Gratuluję córeczki, po prostu same kobitki ostatnio nam tu wyskakują:-D:-D Imię wybrane??

Niuunia
co dwa tygodnie:szok: Extra, ja jestem za, gdybym tylko nie musiała za to placic...
pochwal się zakupem, wrzuc zdjęcia:-)

Shiraa kochanie, gratuluje córeczki;-);-);-) Bosko, że wszystko jest w porządku...rewelacja, szczęsliwa mamusia;-);-) No i pochwal się imieniem jakie wybraliście?
A teraz WON do warzywniaka i jedz wszystko co najzdrowsze:-p:-p

Bogusia86 no to widzę, że termin 24 lipca mamy we dwie:-D:-D Ale trzymam się mocno sierpniówek...;-)
Jejku już łóżeczko będziesz miała...extra, ja jeszcze mieś poczekam i też kupię bo już wytrzymać nie umiem...;-) Jak rozłożycie zrób nam zdjęcia...

zielona26 gratuluje udanej wizyty...

Kobitki po pierwsze wczorajsze moje wyjście na miasto baaardzo udane:-):-) Oczywiście zahaczyłam o lumpka i w załączniku prezentuje Wam moje zdobycze...Większość welurkowa, oprócz tych śpiochów w paski:-):-) ni i zapomniała dodać, że to wszystko znowu 10 zł mnie kosztowało...
Balerinki również nabyte, są takie materiałowe, płaskie i kosztowały w BOTI 39,99:-D:-D Mega wygodne więc dla mnie idealne...

Za chwilę wyskakuję do Katowic, do fryzjera i na pazurki...trzeba przed świętami się do porządku doprowadzić:-D:-D

i co najważniejsze DZIŚ O 19.00 USG 4D:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) Jestem tak zniecierpliwiona i szczęśliwa, że mnie rozpiera... trzymajcie za mnie kciuki...

Ehtele pięknie ciuszki :-)

a to ja sie pochwale firanką jakosc zdjęcia niezbyt ale firanka jest w Kubusia i przyjaciół :)
5p0w7s.jpg
kochana prześliczna firanka :-)

ja lecę na miasto , miłego dnia ;-)

Witajcie

Ja dzisiaj miałam i stresujący i dobry dzień. Zaczęło się od tego, że po zmopowaniu podłogi zaczęłam plamić i pojechałam na ip. Ale na szczęście jak szybko się zaczęło tak samo szybko się skończyło :-) Szyjka jest zamknięta. Mam tylko nakaz więcej odpoczywać i zero seksu na razie :-(

Ale potem miałam połówkowe :-D No i dzidzia zdrowa, wszystko ok i będziemy mieć... CÓRECZKĘ :-D :-D :-D Jesteśmy przeszczęśliwi!!! Mamy super filmik, ale zdjęcia tylko w 2d i to kilka z pomiarów więc nie bardzo jest co wstawiać. Chyba, że jak będę miała chwilę to wstawię filmik na youtube.

Pozdrawiam :-)

Bonusowa uważaj na siebie .. i gratuluję córeczki.

Ja niestety nie mam za dobrych wieści ......... 2h temu dzwonił do mnie lekarz, który wykonywał usg i konsultował się z profesor w sprawie tych hiperechogenicznych jelit, i ona diagnoze potwierdziła. Zaproponował mi diagnostykę w kierunku wad, ponieważ jest to marker miękki wad genetycznych. Odmówiłam. Więc usg kontrolne nie za tydzień ale w 26tyg. Ryzyko zespołu dawna zwiększa się 20 razy, Ale jest możliwość, że te jelita sa takie po zakażeniu opryszczką, które miałam 3 tyg temu. No nic. Nie jets dobrze. Najgorsze jest czekanie. Nie wiem co napisać, bo to jets bardzo ciężkie. Ale jesteśmy dobrej myśli.

Alaa gdzieś w necie czytałam, że sam izolowany marker jelito echogeniczne nie rzutuje na choroby genetyczne - może albo się wchłonąć, albo nie dać żadnych dolegliwości, albo, niestety, może oznaczać jakąś chorobę jelit. Trzymam kciuki, aby w Twoim przypadku nie dał żadnych dolegliwości.

Hej dziewczyny ! :-p
Moja wczorajsza połówkowa wizyta UDANA :-D
Dzidziuś zdrowiutki, super się rozwija, prawidłowo i zgodnie z terminem ostatniej @.
Kość nosowa w porządku co wyklucza wady genetyczne :tak:
Piękne dwie nóżki, cudowne dwie rączki ! :-D
Mózg rozwinięty prawidłowo, serduszko, żołądek i pęcherz również a więc wszystko jest SUPER :-D

No i na 95% to ... DZIEWCZYNKA !!! :laugh2::laugh2::laugh2:

Moja Maleńka waży 437 g :-D

Z tych gorszych wieści to to, że mam prawie anemie. Prawie, bo anemiczką nazwać mnie nie można ale bardzo malutko mi brakuje ... No ale to nie koniec świata. Gin nie przepisała mi jeszcze żelaza w tabletkach, kazała jeść dużo buraków, natki pietruszki, mięsa, warzyw. No i zobaczymy jak wyjdą kolejne wyniki ...

A i przytyłam kolejne 4 kg ... Trochę się przeraziłam, ale gin powiedziała, że nie ma w tym nic niepokojącego, a wręcz przeciwnie. Że to połowa ciąży a więc 8 kg na + jest wagą prawidłową.
Ufam jej, ale ograniczam słodycze :-D

Tymczasem lecę, bo za niedługo wybieram się do fryzjera :-p

Shiraa gratuluję córeczki, a co do anemii to mi też się ona kłania .. tylko, że ja biorę już żelazo..

Witajcie słoneczka z rana;-);-)

Kobitki po pierwsze wczorajsze moje wyjście na miasto baaardzo udane:-):-) Oczywiście zahaczyłam o lumpka i w załączniku prezentuje Wam moje zdobycze...Większość welurkowa, oprócz tych śpiochów w paski:-):-) ni i zapomniała dodać, że to wszystko znowu 10 zł mnie kosztowało...
Balerinki również nabyte, są takie materiałowe, płaskie i kosztowały w BOTI 39,99:-D:-D Mega wygodne więc dla mnie idealne...

Za chwilę wyskakuję do Katowic, do fryzjera i na pazurki...trzeba przed świętami się do porządku doprowadzić:-D:-D

i co najważniejsze DZIŚ O 19.00 USG 4D:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) Jestem tak zniecierpliwiona i szczęśliwa, że mnie rozpiera... trzymajcie za mnie kciuki...

Zakupy jak widzę udane, balerinki super, tylko tak jak Milusia, nie lubię odkrytych palców... i trzymam kciuki za dzisiejsze usg.

Witam dziewczynki!!

mi śni się wyłącznie pieczenie chleba teraz - mam w planach jutro piec i to jest mój pierwszy raz. Zakwas już gotowy, składniki mam, blaszki i wagę kuchenną też - nic tylko robić. Ale jakiś taki stres mnie ogarnia (chyba trochę wydziwiam co?) :baffled:

Marulka ja też piekę czasami chleb, ale uproszczoną wersję bez zakwasu. Także jestem bardzo ciekawa Twojego wypieku..

Hej mamuśki :-) Czekam na realacje z dzisiejszych wizyt no i ehtele jak wrażenia po wczorajszym usg?a poza tym chwale się tymi łupami. wiadomo na ciele inaczej wygląda, ale na święta mam co ubrać oby tylko ciepło było :-p
Zobacz załącznik 231277Zobacz załącznik 231278

To czekamy na zdjęcia z tunikami "na ciele" :)

TO i ja się pochwalę zakupami, z tym, że do domku, na początek kupiliśmy lodówkę i teraz to tylko karimata:D mi chyba pozostanie:D bo nie wiem za co kupię resztę. Ale trafiła się nam super okazja:D Mam nadzieję tylko, że lodówka nie będzie świeciła pustkami:D:D:D:D
SKLEP WHIRLPOOL 20RU D3S MAXIMEDIA.PL

Lodówka super, za jakiś czas też będę musiała się zacząć rozglądać.

a to ja sie pochwale firanką jakosc zdjęcia niezbyt ale firanka jest w Kubusia i przyjaciół :)
5p0w7s.jpg

Myślałam, że wyrosłam już z Kubusia Puchatka, ale patrząc na te firanki to stwierdzam, że chyba jeszcze nie ;).

ja miałam wizje zrobienia calego pokoiku w kubusiu, ale niestety ceny zabijają rokla tapety od 42 zl wzwyż a to niestety koszt niesamowity a jakbym zwykłe tapety + naklejki to jeszcze drozej wychodzi

TO i ja się pochwalę zakupami, z tym, że do domku, na początek kupiliśmy lodówkę i teraz to tylko karimata:D mi chyba pozostanie:D bo nie wiem za co kupię resztę. Ale trafiła się nam super okazja:D Mam nadzieję tylko, że lodówka nie będzie świeciła pustkami:D:D:D:D
SKLEP WHIRLPOOL 20RU D3S MAXIMEDIA.PL

Niunia sliczne ciuszki, ta tunika w paseczki bardzo mi się spodobała bo widziałam taką na żywo, tylko ucięłabym te naramienniki

karimata też dobra na kręgosłup :-p lodówka rewelacyjna :-) a w tunice też mnie wku... te naramienniki ale nic innego w paski bez większych dodatków nie było.

rewelacyjna firanka :-)

To czekamy na zdjęcia z tunikami "na ciele" :)

to wymaga mojego większego ogarnięcia, żebym Was tu nie straszyła :-D i mojego musze poprosić o to żeby wczuł się w rolę fotografa na chwile :-p

Czesc dziewczyny! No i znowu jestem do tylu. Ale kiepsko sie czuje i nie nadrobie was juz chyba. Dostalam dzisiaj w nocy ataku kolki nerkowej :no::baffled: myslam ze wgryze sie w sciany tak mnie bolalo ale do szpitala nie pojechalam balam sie :no: cala noc sie meczylam dopiero nad ranem troszke przeszlo. Kiedys juz przechodzilam przez to bo rodzilam kamyka i myslalam ze mam juz z tym spokoj a tu prosze po 5 latach znowu i to akurat teraz ale czytalam w necie to czesto sie zdarza w ciazy ... mam nadzieje ze teraz to tylko dzidzia gdzies uciska ale jak atak sie powtorzy to odrazu biegiem do lekarza. Zrobilam sobie cieply termofor przylozylam do nerki leze w wyrku i czekam :baffled::baffled:.
Buziam was kochane

Lea 28 wracaj szybciutko do zdrówka. Jeżeli to nerki to musisz dużo pić - najlepiej zwykłej wody.
Co do pokoiku to zobaczymy jak to będzie:) Darek usilnie poszukuje miejsca na swoje biurko i chyba w salonie zrobię jakiś kąt:D Jejciu tak mi się wszystko podoba, gdybym miała fundusze to bym sobie tak urządziła mieszkanko, że hej. A tak to po troszeczku. Na początek: lodówka, pralka, łożko do sypialni, stół do kuchni + jedna szafka od kompletu, który mi się podoba:D W następnym miesiącu więcej i potem jeszcze coś, aż mam nadzieję do sierpnia będę jak człowiek mieszkać:D bez kartonów:D

Ostatnia edycja:
Milusia dziekuje kochana , no wlasnie u mnie jest ten problem ze zdecydowanie za malo pilam do tej pory moze z 1 litr plynu dziennie i moze wlasnie dlatego ta nera mi dokucza oczywiscie juz nad tym pracuje... wazne z synek kopie mamusie to spokojniejsza jestem :sorry2:

reklama
Lea no właśnie picie płynów jest bardzo ważne jeżeli ktoś ma problemy z nerkami, ja należę do tych co mają, ale z pęcherzem, minimum 3 razy na rok umieram z bólu i wyję, a raz na rok stawiam się na pogotowiu z błaganiem o pomoc.
Zarówno w moim jak i Twoim przypadku bardzo ważne jest picie płynów, zbyt zagęszczony mocz bardzo szkodzi naszym nerkom, dlatego filtracja jest niezmiernie ważna. I warto zamiast kilku herbat wypić litr niegazowanej wody, a drugi litr to już w postaci zup, herbatek, soków itp.

Muszę się wziąć konkretnie za pracę. Dlatego wrócę późnym popołudniem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry