reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2010

no dzieki, dzieki, ja tez sie baaardzo ciesze. dzidziuś ma już 7,5mm (to mozliwe, że tak dużo?), ale o serduszku nie mówił o ilości, tylko że w ogóle bije (więc pewnie jakos w normie, skoro powiedział, że wszystko grejt) :]

tak, 8.08 orientacyjnie, ale wiadomo jak to jest :-p

no i jeszcze na Lionne86 czekamy, tez miała miec dzis usg, jest chyba tylko dzień później od nas

P.S. wie któras co zonacza R10, C8 i G35? bo sa tez takie dane na zdjęciu jak teraz patrze, a nic o nich nie wspominał

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się popołudniowo :-)
Witam nową forumowiczkę i sierpnióweczkę magdę.wu :-)
Oczywiście trzymam kciuki za dziewczyny, które dzisiaj mają gina lub/i USG :-)
Jak wrócicie, od razu się chwalcie :tak:
Pajkaa, ja śpię podobnie-min. 10-11 godzin :zawstydzona/y::tak::-) Dobrze, że się w miarę dobrze czujesz :tak: Wzdęcia....hmmm....i ja z nimi walczę :zawstydzona/y: A piersi, chyba się już przyzwyczaiłam, czuję się jakbym miała w nich kamienie-tak bolą, ale już wolę to, niż mdłości :tak: Jeszcze co do wzdęć, to zapytałam się mojej lekarki o wszystko, ale nie o to :zawstydzona/y:

ja ide do lekarki w poniedziałek wiec sie jej podpytam, jak bede wiedziala, to naapewno dam znac :-D

no dzieki, dzieki, ja tez sie baaardzo ciesze. dzidziuś ma już 7,5mm (to mozliwe, że tak dużo?), ale o serduszku nie mówił o ilości, tylko że w ogóle bije (więc pewnie jakos w normie, skoro powiedział, że wszystko grejt) :]

tak, 8.08 orientacyjnie, ale wiadomo jak to jest :-p

no i jeszcze na Lionne86 czekamy, tez miała miec dzis usg, jest chyba tylko dzień później od nas

P.S. wie któras co zonacza R10, C8 i G35? bo sa tez takie dane na zdjęciu jak teraz patrze, a nic o nich nie wspominał

Ojej nie zauważyłam, w takim razie trzymam kciukasy jeszcze za Lionne 86.
Co do wielkości, to bardzo możliwe, maluszek powiększa się każdego dnia o 1 mm. Mój miał 8, 5 mm
buziaki

Ja też byłam dziś na USG i na szczęście wszystko jest ok :)))

martuśka85 i milusia83 wygląda na to, że we 3 jesteśmy na tym samym etapie :) Też wg lekarza mam termin na 08.08, chociaż suwaczki różnie pokazują. Fakt faktem, że jestem w 6t6d :)

Badanie USG mojej fasolki przebiegło bardzo szybko, aż czuję niedosyt ;)
Orientujecie się co znaczą skróty: CRL i YS? Bo z tych emocji i wzruszeń nie dopytałam się wszystkiego tak jak trzeba ;)

Mój dzidziuś ma CRL 7,7mm i YS 4,3, serduszko bije 140 uderzeń na minutę.

Lekarz z uśmiechem stwierdził, że wszystko jest ok, ale napiszcie proszę jakie Wy miałyście wyniki to sobie porównamy :)

Martuśka Wiesz one pokazują na początku ile dzieciaczek ma:)
Ja się kieruje tą stronką, naprawdę rewelacyjna, jak tylko zaczynam nowy tydzień, to oglądam po kilka razy
7 tydzień ciąży: kalendarz ciąży, 7 tydzień ciąży - www.mamazone.pl
buzialki,

Pajeczko na pewno zobaczy:) 6 tydzień i 1 dzień to już spory osesek:) Nie wiem czy serduszko będzie dobrze widoczne, no ale zobaczymy:)

Lionne no to brawo:) Bardzo się cieszę, że i u Ciebie wszystko w porządeczku. U mnie wielkość 8,5 mm i 118 uderzeń na minutkę. Wiem też, że wielkość pęcherzyka żółtkowego w normie:)

Ostatnia edycja:
No Wy to macie tempo pisania :D Zanim napisałam swóją wiadomość to już stronę dopisałyście :)

Niestety martuśka85 nie wiem co znaczą te skróty, na moich zdjęciach ich nie ma... albo jeszcze ich nie odnalazłam :D Są za to jakieś inne, w necie chyba trzeba poszperać i spr co oznaczają.

milusia83 póki co masz największa fasolkę z nas trzech :)

Powiem Wam, że strasznie się bałam tego badania, czy wszystko będzie ok, ale teraz coraz bardziej wierzę w to, że faktycznie mamy dzidziusia :)))

no do mnie tez właściwie dopiero doszło. ale na zdjęciu wyglada to tak mizernawo, że na pewno to uwierze za jakies 2 miesiące jak brzucho mi wyskoczy i bedzie czas na kolejne usg pewnie ;-)

reklama
Hehe, no mi to już wywaliło brzuch więc zaczynam powoli wierzyć ;)

Zapisałam się na następne zwykłe USG na 21.01, ale się zastanawiam czy jest już wtedy sens robić USG 3D? Orientujecie się może w tej kwestii? Bo ja bym bardzo chciała, ale lekarz nic nie mówił a ja się oczywiście nie dopytałam:(

Aha i jeszcze się chciałam zapytać czy dostałyście kartę ciąży i zaświadczenie o ciąży (takie do becikowego:D)

Ostatnia edycja:
Do góry