reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

Zielona dzielna pracujaca mama:-)

Tak wielejest przypadków że miała byc córunia np. a przy porodzie okazuje sie ze synus jest...kobieta nastawiona na córke kocha córke atu jej nie ma

reklama
Witam

rozalka AMEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! święte słowa :D:D:D:D:D już rozsyłam do znajomych mam :D pośmiejemy się wszystkie ;)

fiufiu myślałaś o otworzeniu biura pisania podań? ;)

dziewczyny - kiniusia, ehtele - może rozwiejecie wątpliwości co do bombusi? Wy z tego co pamiętam miałyście z nią kontakt bardziej niż reszta... nie doczytałam się w postach żadnych informacji i przyznam, że wolałabym wiedzieć cokolwiek... zarówno "nie interesuj się" jak i "bombusia wyjechała na wczasy do ciepłych krajów.."

milusia te zamilkła, mam nadzieję że tylko w celach relaksacyjnych po ostatnich przeżyciach :)

Ja mam za sobą noc pod hasłem: SKACZEMY MAMUSI PO PEŁNYM PĘCHERZU. Franek jest taki, że nie odzywa się często, ale jak już się odezwie to konkretnie... albo cała podskakuję, albo syczę z bólu... mówiłam, że spodziewam się ADHD, ale nie przypuszczałam że już w życiu płodowym :p

Hej dziewczynki
Witam w ten pochmurny deszczowy dzień:-( Kurcze a wczoraj było tak pięknie. Mam do was pytanko, czytałam wcześniej że część z was też bierze Feminatal+DHA a kończy mi się właśnie opakowanie. Wczoraj z tych emocji o zamianie płci;-) zapomniałam spytać, te tabletki bierzemy do końca ciąży?
zielona26 - gratuluję dobrych wyników i dobrego samopoczucia. Podziwiam że jeszcze chce Ci się chodzić do pracy:tak: Co do nastawiania się to teraz będę ostrożniejsza;-) zobaczymy co będzie za miesiąc:tak: a przez ten czas żeby zrównoważyć dziecku ewentualne straty że mówiłam do brzuszka Michalina będę gadać do synka :rofl2:
marulka - skąd ja to znam z tym skakaniem po pęcherzu:tak: świetny tekst o adhd w życiu płodowym:-D czasami też mam takie wrażenie
Mnie coś katar bierze, mój M od wczoraj smarka i chyba mi sprzedał :(

Shyla - woow , też bym chciala takie prezenty :) Dobrze,że łóżeczko i wózek mamy.Musze tylko adaptery do gondoli zlokalizować a w najgorszym razie zamówić w x-landerze. To też na czerwiec/lipiec zostanie. Z kwestii zakupowych, ja napewno muszę zakupić pościel i ochraniacze do łóżeczka, kosmetyki, butelki, leżak, przewijak i stojak pod wanienke (może tez samą wanienkę bo leży w piwnicy i nie jstem pewna w jakim stanie). Ubranka mam już wszystkie. Dla siebie jeszcze muszę pokupować staniki do karmienia, różne kosmetyki do szpitala (zaopatrzę się w te miniaturki kosmetyków,albo jakieś próbki pobiorę bo położne wyzywają jak si ma wielkie torby przy sobie),klapki i co najważniejsz,samą torbę bo nie mam ;)
A i tak najbardziej martwi mnie nałożenie się tych wydatków z położną (500zł), wizytami u lekarza (wiadomo,później częściej) i planami odkladania na czesne. A to wszystko skumuluje się na jeden miesiąc.

Pajko - coś w tym jst,ale mój to przypadek tragiczny. Jedynak, mamusia robi nadal wszystko za niego gdy tylko może. Wyobraź sobie takiego jeszcze wtedy 25 latka,któremu mama do pracy dawała codzienni bułeczki zawinięte w sreberka i kakao w kartoniku ze słomką. Skarpetki ukladała w kostkę, wszystko robiła całkiem sama "bo przecież od tego jest kobieta". Żalosne,tak syna skrzywdzić.

Aaa właśnie, z narzekania nad facetami. Jak tu przetłumaczyć takiemu,że owszem MAMY PO OLIMPII ale i tak są akcesoria do kupienia a ja z miesiąca na miesiąc bardziej się toczę niż chodzę. tym bardziej w upalny lipiec nie będę chciala szukać okazji w sklepach tylko kupię w pierwszym lepszym sklepie. Albo Allegro zostaje,ale to już mniejsza zabawa :) (ALE JEST PLUS,nie ma faceta marudzącego nad głową hmmm). Ojj cięta dzisiaj jestm.

to mnie teraz zastrzeliłaś tym tekstem z kanapkami mam nadzieje, ze ja taką mamą nie będę :p ale dziewczyny pamiętajcie nigdy nie wiadomo jakimi my będziemy teściowymi :)

witam z czkawką cały brzuś skacze plus mój tyłek ;-)

dziś wizyta ciekawe jak tam moja szyjka

pogoda się zapowiada więc dziś znów spędzimy czas na dworze

no to kciuki zaciśnięte i czekamy na wiadomość.

witam sie i ja
wczoraj tak posiedziałam na kompie, ze dostałamw nocy takich bóli, ze powiedziałam dosc siedzenia na kompie.Musiałam wziąć nospe. Mąż pojechał z teściem do Gliwic więc mam nadzieje, ze tam wsio jest dobrze.
No i jutro moj mąż bierze mnie na randkę do Szczyrku :p jak będzie ładna pogoda :p

:-D ja póki co małej powtarzam, że ma nigdy za mąz ni wychodzić ;-)
Myślę,że teściowine zachowanie ma dużo wspolnego z tym,że to jedyne dziecko. Ostatnio obrazila się na tydzień za to,że mąz do niej nie zadzwonił gdy dojechał do Warszawy a przecież POWINIEN SIE ZAMELDOWAĆ! :-) Strrrraszne. No dobra, lepiej nie mówić o teściowych gdy taka beznadziejna pogoda. Jeszcze się deprechy nabawię.

Witam się :happy:

U mnie pogoda do bani :baffled: nic mi się przez to nie chce....
A jutro znów muszę jechać do szkoły przez co jeszcze bardziej mi się nic nie chce :dry:
No ale muszę pojeździć za wpisami do indeksu, żeby obronić się jak najszybciej...

Pajka randka w Szczyrku - pozazdrościć ;-)
Madziujka
kciuki zaciśnięte :tak:
Zielona niezła akcja z płcią Waszej dzidzi :-D
Marulka bo na pustym pęcherzu to co to za zabawa poskakać??? To jak spać na nienapompowanym materacu, hihihih :-)
Shyla takie niespodziewanki to super są ;-) Nam też sporo wydatków dzięki takim niespodziankom odpadło :-p

:-D ja póki co małej powtarzam, że ma nigdy za mąz ni wychodzić ;-)
Myślę,że teściowine zachowanie ma dużo wspolnego z tym,że to jedyne dziecko. Ostatnio obrazila się na tydzień za to,że mąz do niej nie zadzwonił gdy dojechał do Warszawy a przecież POWINIEN SIE ZAMELDOWAĆ! :-) Strrrraszne. No dobra, lepiej nie mówić o teściowych gdy taka beznadziejna pogoda. Jeszcze się deprechy nabawię.

u mnie piękne słoneczko świeci :)) i tak ma być do spoboty :) ja dzisiaj na śniadanko zjadłam ptysia :p
duzo tez zależy od tego jakie nasze tesciowe miały tesciowe. Moja mama np miała super teściową i moj mąż nigdy nie powiedział złego słowa :)Natomiast ja hmm wolę się chyba już nie wypowiadać :p

reklama
ja mam spoko teściówke... w ogole jesli chodzi i wtracanie sie czy pouczanie nie wiem co to ani od tesciów ani od rodzicow...
za to sa inne problemy;-)

Do góry