reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpień 2010

Ehtele koniecznie na laserówce, a papier jak na wizytówki:)

Ma dziewczyna rację, porodem nie straszcie, bo ja idę tuż za nią (30 tc z OM, 31 tc z usg) i ta szyjka krótka w tyle głowy mi siedzi... ja jeszcze 7-8 tygodni planuję!:)

reklama
Kurcze no ja wolałabym urodzić tak koło 15.08.
Różnicę mam sporą, bo z OM na 19 a z uSG na 28, ale z moich obliczeń to ta druga data bardziej prawdopodobna, bo dwa ostatnie miesiące miałam nieregularne miesiączki i sie co nie co rypnęło!

Ehtele no własnie widziałam tego tatę z tym maluszkiem:(:(

witam wieczorowo :)

Ciekawe te nasze wywody o karmieniu piersią, oto moje doświadczenia i punkt widzenia:
Ja osobiście podzielam Wasze zdanie - karmienie jest rzeczą ludzką i nie należy się tego wstydzić. Przyznacie, że widok kobiety z cyckiem na wierzchu na środku centrum handlowego jest rzadkością :) Po prostu mimo całego fizjologicznego wymiaru należy jednak zachować dozę intymności i raczej kobiety przestrzegają tego, ten "brak akceptacji ze strony otoczenia" to - jak mi się wydaje - raczej fikcja. Ogólnie jest cywilizacja w tym temacie, a przynajmniej ja nie zaznałam nigdy cierpienia jako mama karmiąca. W większości CH są pokoje dla mam karmiących - różnej jakości no ale ustronne miejsce przynajmniej jest. Co innego w parku na ławeczce, czy w samochodzie na parkingu. Stare babcie i nachalni obserwatorzy nam nie straszni bo jak wiadomo jest chusta, pieluszka tetrowa i inne akcesoria zapewniające to minimum intymności... Mi osobiście w restauracji zdarzyło się poprosić o zapewnienie miejsca do karmienia i panie okazały się wyrozumiałe :)

mam jeszcze jeden temacik w rękawi i tym razem wilka z lasu wywołała milusia ale o tym jutro przy porannej kawce Miłe Panie :D:D:D

Trzymam mocno kciuki za lipcówkę, 31 tydzień to wcześniak, ale wszystkie wiemy że szanse ma duże. TRZYMAM KCIUKI!

Polecam rodzenie w 38 tc :D:D tak urodził się mój Olo - bajecznie... niczego się nie spodziewałam, rachu-ciachu i po strachu :D Zmykam bo mężuć mi suszy łepek że nic tylko forum i forum... Do jutra dwupaczki!

reklama
Nektarynko- ale ty w to "pranie" dzisiaj wlazłaś ;p

Fiuu to wczoraj mój M prał w tych orzechach piorących (jesli o to chodzi)

dzis bylismy u mojej kuzynki, ma kruszynke 5cio tygodniową, sliczniutka Martynka:-)

wczoraj od sąsiadki dostałam duuuzy karton ciuszków po jej synku.. ponadto kombinezony 3.. becik (który w sam raz do wózka pasuje) i spiworek taki po bokach rozpinany.. jeszcze chce odkupic od niej krzeselko do karmienia

Ostatnia edycja:
Do góry