reklama

Sierpień 2010

Ehtele czekałam własnie tylko na Twoją relację, ciesze sie, ze wsio dobrze i bądź dobrej mysli :) jak mały wstawiony w kanał to juz dobrze gorzej by było gdyby nie był. Uparciuszek, ale ma jeszcze czas niech wyjdzie w odpowienim dla siebie momencie:)

dziewczynki mam pytanie do tych co juz rodziły. Jak to jest z tym znieczuleniem przy SN potem mozna po porodzie wszystko robic czy trzeba leżec??

ja juz mowie dobranoc życzę słodkich snów:)

reklama
Ehtele słoneczko no wreszcie jesteś kochana..... jejciu dobrze, że z wami wszystko w porządku i wiesz co CI powiem, lepiej, że lekarz delikatnie CI szyjkę wymasował niż jakaś nawiedzona położna - rutyniara.... tak się o CIebie martwiłam, już myślałam, że po wizycie jedziesz do szpitala....słoneczko ten Oluś to będzie największym szczęściarzem na świecie, że będzie miał tak kochającą mamusię, zobaczysz, że już niebawem będziesz tuliła swoje szczęście......

Napiszcie mi kochane czy jak macie, mialyście te skurcze przepowiadające to naprawde są bolesne? Boziu nie chcę się nakręcać i wkręcać i zakręcać,ale kurcze ja już nie mogę:( mimo iż mam poczucie humoru to postałam chwilę przy garnku i płakać mi się chce, wezmę no-spę zobaczę co będzie....ale mi żaden czop nie odchodził ani nic, więc nie nakręcam się, być może te przepowiadające są takie silne cholery, nie wiem będę rodzić pierwszy raz... ale kurcze czy one tak mogą cały dzień trzymać?

Milusia to witam w klubie tych "nieświadomych pierworódek". Mnie czasami boli brzuch, czasem sam się brzuch tylko stawia, albo kumulacja to i to i tak ciągle coś. Ostatnio ginka powiedziała, że jak nieregularnie i szyjka oki to nie ma powodu do paniki. No tylko skąd ja mam np wiedzieć czy mi się tam nic nie rozwiera - jak ona mi nie sprawdzi to dooopa.

Niuunia no to ja się zawezmę biorę zegarek i dam znać jak jest bo cholerka boli jakbym miała drugi dzień okresu (czyli najgorzej u mnie) i do tego krzyż i jeszcze taka twardość straszna:(
kurcze nie chcę żeby było, że tu nakręcam wszystkich, ze rodzę, no ale ostro jest.....biorę się za liczenie co ile skurcze,....dam znać
całuski

milusia nie wszystkim czop odchodzi! możesz mieć tylko skurcze, tak miala moja szwagierka żadnych wcześniej objawów,dostała od razu skurczy i urodziła w 3 godzinki.

ps. ide spać.oczy mi się kleją:) a jutro muszę wstać po 6 żeby do laboratorium dotrzeć na badania.

Ostatnia edycja:
Milusiu- karta i zegarek w rękę. Weź może kąpiel,odpręż się... będziesz wiedziala czy to TO. Ja porodowe poznałam po tym,że nie mogłam zasnąć. Aaa...i co ważne- ani czop ani wody mi nie odeszły>Wszystko poszło podczas porodu dopiero.
Milusiu- kciuki mocno trzymaj. Pisz tu,będę zaglądać co kilkanaście minut.

Ja też mam skurczybyki i choć regularne co 15 minut to nie są bolesne tylko nieprzyjemne. Pojdę coś zjeść,wezmę kąpiel i wtedy stwierdzę czy to fałszywy alarm czy cos się zaczyna.

Milusia to połóż się i lukaj na zegarek. Może to macica tak aktywnie ćwiczy. A wizyta u lekarza kiedy? współczuje bóli

polianna u Ciebie też skurczybyczki?czyżby po weekendzie ruszyło się znów

Ostatnia edycja:
Dziewczyny Ja nawet nie myślałam, żeby jechać do szpitala po prostu jeszcze do wczoraj żyłam w świętym przekonaniu, że rozwarci=poród :-D

Jutro znowu widzę się z moim lekarzem, bo musi zobaczyć wyniki badań których dzisiaj nie miałam i zrobi mi jutro ktg:-) Au mnie nic się nie dzieje od wizyty no teraz właśnie Wiki ma czkawkę :-D

Ehtele Gratuluje udanej wizyty i współczuje masażu- wiem, że ten masaż to dla Twojego dobra, ale jak sobie pomyślę jak mnie teraz boli zwykłe badanie, to o żadnym masażu mowy być nie może...

Milusia Ojj może Ty będziesz następną rodzącą? czekamy na relacje :-) Jeżeli to te prawidłowe to powinny się nasilać i być regularne :-)

Luizka Podziel się tą pizzą :-D Ja dzisiaj zrobiłam na obiad knedle z śliwką :-)

Wuzelek Jak tylko Jaś da Ci troszkę wolnego to napisz co i jak się wydarzyło :-) Jeju jak ja bym chciała być już w takiej sytuacji jak ty- z dzidziusiem w domciu :-)

Alaa Ciekawy ten artykuł o stanikach :-)

Ja zbieram się już do spania może coś we śnie się ruszy :-) Słodkich snów :***

Milusiu - na szkole rodzenia położna radziła żeby w przypadku takich skurczy wziąć 2 zwykłe nospy - przepowiadające powinny ustąpić lub zelżeć, no i oczywiście kąpiel lub prysznic min 40 min - przepowiadające się wyciszą, normalne mogą nasilić
Polianna - kurcze... ty też? trzymam kciuki,
Czyżby po paru dniach przerwy coś się miało zacząć??? :-)
Bogusia86 - za ciebie też kciuki mocno zaciskam, może faktycznie coś w nocy ruszy :-)
Wuzelku - fajnie że jesteś, też czekam z niecierpliwością na relacje, buziaki dla Ciebie i Jasia :*

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry