reklama

Sierpień 2010

Witam,

ale fajnie wejść na formum i zobaczyć że są już z nami nowe maluszki, GRATULUJĘ SZCZĘŚLIWYM MAMUSIOM !!!

Malagonia ile już jesteś dni po terminie? mój Gin mówił że jak na 7 dzień od terminu OM nic się nie dzieje to na IP trzeba jechać.

Pajkaa obyś szybko się tewgo wirusa z gardła pozbyła, bo nie potrzebnie jeszcze on Cie męczy.

MiriannaK ja mam przygotowany taką specjalną wyprawkę dla maluszka, cały komlpecik. Body z długim rękawiem, kaftanik - bluzeczka, półśpiochy, czapeczka, i rękawiczki to wszystko z takiej cienutkiej jakby dziurkowanej bawełny. To ubranko sprawdziło się w kwietniu 4 lata temu to i w sierpniu tez powinno być Ok. Do tego zapakowałam bluzę z kapturkiem i kocyk polarowy gdyby było chłodniej. Rożka nie biorę tylko fotelik do auta.

panienka powodzenia na wizycie !!!

U mnie dzisiaj nareszcie się brzuch napina, bo po tej nospie co przez tydzeń dostawałam to zapomniałam jakie to uczucie ;o))) Ciekawe co mi GIN dzis powie...

Dzisiaj w planach prasowane ubranek dla męża i starszego synka, dzidzia ju ma wszystko w komodzie poukładane ;o))

wpadnę później zobaczyć czy któras cichaczem się nie rozpakowała, bo coś ostatnio się suypiemy....

reklama
anecia wdechy to sposób na przetrwanie mocnego skurczu z dotlenianiem maluszka - po prostu mocno koncentrujesz się na powolnym wdychaniu powietrza nosem, a wypuszczaniem ustami, teraz wydaje się banalne, ale podczas mocnego skurczu i silnego bólu 3 takie wdechy na chwilę pozwalają się skupić na czym innym :) kiedy już na prawdę mocno boli dobrze żeby był ktoś z tobą i pilnował, żebyś nie oddychała za szybko i za mocno, bo się można przewentylować :) chociaż takie histeryczne oddechy to już przeważnie na porodówce pod opieką położnej ;)

ależ skwar u mnie... normalnie ledwo chodzę... a o puchnięciu nóg to nawet nie wspominam - mi puchnie prawa noga - do rozmiarów balonowych.. lewa nieco mniej.. nic nie pomaga.

Pajkaa szczerze to wolałabym nie być przeterminowana :-p i w zasadzie nie mam planu - jak pomyśle, że tak miałoby być to jakoś mi smutno :zawstydzona/y: A u nas podobne terminy, podobne bóle, nawet złamania zębów :-D

No i rozalka się rozpakowała - coraz mniej dwupaków

wiecie co takie świrowanie chyba jest zaraźliwe zaczyna mnie to wkurzac, ze nie rodze :P

Marulka ja w prawej nodze kostki praktycznie nie widze :) także chyba cos w tym jest,z e prawa noga mocniej puchnie.

Niuunia ja jak się nie rozpakuje do 17 to skierowanie na wywołanie a ja tak tego nie chce:( ale cos czuje,z e chyba tak moze byc :(

tak coraz nas mniej ........:szok: dwupaczków :no:
a ja to już chyba na koniec kolejki się ustawię :-(
zmieniam suwaczek po wczorajszej wizycie i po masażyku delikatnym,
który nic nie zadziałał :zawstydzona/y:
taa Pajkaa masz rację - nie chciałam się rozpakować - a teraz jestem zła, że tak długo chodzę :baffled: - to zaraźliwe !
marulka a puchnięcie nóżek - to już standard - codziennie bańki :eek:
niuunia poczekaj na mnie na tej porodówce :tak:!!! bo będzie mi smutno :zawstydzona/y:
życzę miłego dnia wszystkim :happy::happy::happy:

Pajkaa moja lekarka póki co nie brała przeterminowania pod uwagę, ale jak trzeba będzie to pewno też wyśle mnie na wywołanie :-(

nervita czekam także i na Ciebie. to na kiedy się umawiamy?:-D

kutwa dzwonie do stomatologów i nikt nie odbiera - jaja sobie ze mnie robią :crazy: boję się, że w nocy mi się coś zacznie dziać i do jutra nie wytrzymam, a później to hugo wie kiedy zapukam do dentysty, a jak zacznie boleć ząb tfu tfu :baffled:

ja mało tego że kostki nie widzę, to jeszcze mam śródstopie opuchnięte od spodu - także chodze jak na poduszkach.. nie dość że się kiwam jak kaczka z racji dużego brzucha, bólu bioder to jeszcze dodatkowo te stopy... na prawdę czuję się jak kaleka... mam dziś doła na tym tle i zero energii - środek dnia a moc nie przychodzi - TRAGEDIA... jakoś sobie zajęcia nie mogę znaleźć żadnego kręcę się jak (wybaczcie) go*no w betoniarce.....

reklama
Malagonia, Nervita- oszaleć można jak się nic nie dzieje- skąd ja to znam- brak dolegliwości doprowadza do szaleństwa. Ja mam taki plan- jutro na KTG przypnę się pasami do łóżka i powiem, że nie wyjdę póki mi lekarz nie pogmera w środku!!!!!!!!!
A w pn- jak się nic nie zdarzy czyli dwa dni po terminie jadę na IP i mówię, że nie czuję ruchów- i wszystko na ten temat.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry