Witajcie

Wczoraj mieliśmy szczepienie, i niestety Edytka przeszła gorzej tą dawkę niż poprzednią.. Wtedy przespała cały dzień jak aniołek, a wczoraj już mi ręce opadały do kostek... płakała, prężyła się, zawodziła, nóżka była spuchnięta (przykładałam okładami z sody oczyszczonej), gorączki nie było ale była calutka bordowa i spocona od tego płaczu.
Przyzwyczaiła się do spania ze mna w łóźku, a ponieważ mamy mało miejsca to Tobi okupuje juz od paru dni drugie łóżko w drugim pokoju, byśmy mogli się jako tako wyspać. Przydałaby mi się super niania by małą nauczyć na powrót spania w nocy w łóżeczku. Jest to męczące ale też bardzo przyjemne, ona tak słodko śpi, tak jej miło i przytulnie obok mnie. To jest dla niej najlepszy czas, przytulona do mamusi w ciepełku.
A tak ogólnie to się opierdzielam ile wlezie, nie chce mi się nic, sprzątam sobie co jakiś czas, leżakuje z małą non stop, bawię się z nią. Odkryłam swoje talenty w kuchni, zaczyna mi się to podobać, wymyślam sobie potrawy, szperam w necie coby coś fajnego zawsze zjeść i upiec.
Na święta prawdopodobnie przyjadą moi rodzice z Holandii, już szaleję z radości

)) ale wszystko zależy od pogody, od śniegów i warunków na drogach. Ale znając mojego tatę to na pieszo tu przyjdzie

)) jak się cieszę że pobędą z Edytką, boże... będzie tak radośnie, tak jak dawniej... bo niestety kilka ostatnich świąt spędzałam z bratem i babcią. Tobi oczywiście też, ale on bardziej je niż świętuje ponieważ nie jest katolikiem.
Na spacerki z małą wychodzę na balkon, za dużo zachodu by znosić wózek z drugiego piętra, a nawet jak go mam w samochodzie to za cięzko mi schodzić z małą, wnosić, znosić, wsadzać... no masakra jednym słowem, także wzięłam wózio do domu i się balkonujemy jednym słowem
Ostatnio kupiłam jej kilka fajnych rzeczy, używanych za śmieszne pieniądze na allegro, m.in. matę edukacyjną w świetnym stanie, kilka grzechotek, maskotki edukacyjne...
Mam takie pytanie: jak wyprać maskotki, które mają w środku groszek, piasek, albo melodyjki?
Od poniedziałku rozpoczynam z małą proces nauki czytania

o wszystkim przeczytacie tutaj ->
Jak nauczyć małe dziecko czytać - Program nauki czytania Glenna Domana
zachęcam Was do poczytania w necie o tym programie, można znaleźć super argumenty, na chomikuj.pl jest książka
Buziaki:*