reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

reklama
Moja zbrojona 13, z 13 na 14 miałam owulację, pamiętam to było na kilkanaście minut przed wyjazdem do Warszawy, czekało nas 5h samochodem:D:D:D:D, chociaż nie próżnowaliśmy 10 :) więc zastanawiam się czy fasolka z żołnierzyków z 10 czy z 13 (z 10 tego to raczej dzióbulinka, z 13 to raczej dzióbulek)

milusia mi ostatnio lekarz (mój słynny dziadek) mówił, że fasolka jest maleńka, wg OM był 7 t i 6 d a według USG początek 7. tygodnia... ja stawiam, że około Mikołajek, ale mogło być później.... chociaż ja w wiek płodu i termin porodu wynikający z USG nie wierzę - przekonał mnie do tego mój lekarz prowadzący poprzednią ciążę no i nie pomylił się :-) także ja wierzę w termin wynikający z Ostatniej Miesiączki czyli OM

Marulka u mnie cykl trwa średnio 36 dni :-D:-D:-D i z obserwacji wynikało, że owulka przypada tak na 18 i 19 dzień:) liczyłam od owulacji + 2 tyg i wyszedł mi termin na suwaczku, potwierdził to lekarz z USG powiedział, że wzrost dzidziulka odpowiada idealnie na termin 8.08.. Ale wiadomo, że i tak nie urodzę ósmego:)

milusia ale sama wiesz, że płód rośnie różnie... w jednym momencie wystrzeli i jest małym kolosem, a w innym ma "stop" i np nie rośnie przez jakiś czas i ten termin z USG się zmienia... a jak się ma w miarę regularne cykle to OM jest najbardziej wiarygodny... Mi teraz wychodzi 26.08 a ponieważ Olusia urodziłam 2tyg przed terminem (co było spowodowane jesiennymi porządkami ogrodzie) to teraz też zamierzam rodzić 2 tyg przed z początkiem sierpnia :-D:-D jakieś kwiatki nasadzę i urodzę nieprawdaż ;-);-);-)

hihihi, jak ja się będę dobrze czuła to też coś wykombinuje, jakieś zajęcia ruchowe:D na razie niech dzidzia sobie tam spokojnie siedzi:) Ciekawe kiedy u mnie zacznie rosnąć brzusiolek, na razie jest taki troszkę większy, ale i tak nie ma się czym chwalić:)

reklama
w pierwszej ciąży w 5. miesiącu nosiłam jeszcze spodnie normalne z pętelką.... jakbym się przejadła... miałam taką malutką piłeczkę... a teraz - mierzyłam kurtki - w żadnej w moim rozmiarze nie zapinam się w brzuszku... noszę biodrówki więc jeszcze nie mam problemu z dopinaniem, ale czuję JUŻ (toż to niespełna 9. tydzień...) że mam brzuś urośnięty - i to nie jest tłuszczyk! ;-):-)

Do góry