Heja,
Wszystkim roczniakom skladam najserdeczniejsze zyczenia. Rosnijcie na pocieche rodzicom!
Odnosnie szczepien to z tym przyrostem to zalezy od dziecka. I nie jest to regula, ze kazde dziecko po szczepionce nie bedzie przybierac na wadze. Jesli dziecko jest zdrowe to nawet jesli jest chore to przyrost powinien byc, nawet minimalny. Ew. waga moze stanac. Ale u nas dziwnym trafem po szczepieniu byl spadek wagi. Dlatego ja szczepieniom nie ufam. I szczepic swego dziecka na MMR nie bede. Skoro mam do tego prawo to z niego skorzystam.
U nas z impreza roczniakowa nic nie wiadomo. Myslelismy o imprezie u tescia, bo u nas nie ma miejsca, ale kiepsko to widze. Maz ma z nim pogadac. Ciekwe kiedy to zrobi, bo z jego zapalem to srednio to widze i wyjdzie, ze maly wogole nie bedzie mial urodzin... A tak chce mu upiec tort pietrowy.
Zakupuje juz odziez na zime malemu. Mam problem z butami. Nie wiem jaki rozmiar wziac. Na poczatku czerwca mial 11 cm stope. Kupilam mu buty z wkladka 12 cm z mysla, ze pochodzi do konca lata. Tak tez polecala mi kupic babka w sklepie z butami. Obecnie maly juz ma stope dlugosci 13 cm... Takze te buty sa juz na niego za male. Na jesien chyba bede zmuszona kupic mu z wkladka 15 cm... A co z zima? Nie mam pojecia. I tak jak odziezy ma az nadmiar (zakupilam nawet 2 kombinozny) tak na butach dla takiego malca sie nie znam...
U nas od czwartku masakra na maxa. Polaczenie wyrzynajacego sie zeba z trzydniowka... Malemu juz lepiej, ale za to wysypany caly i wyglada jak biedronka. Najzwazniejsze, ze juz nie goraczkuje po 39,5 jak bylo...
Powoli zaczynam rozgladac sie za praca. Mialam juz jedna oferte z UP, ale na 2 zmiany, a ja malego nie mialabym z kim zostawic. Takze odpadla. Najlepiej byloby, jakbym tak przez pol roku, do roku miala prace chalupnicza. Ale wez wierz tym wszystkim ofertom. :/