reklama

Sierpień 2010

reklama
Witam się ponownie wieczorkiem.
Z Marcina serduszkiem jest wszystko w porządku :-) nawet sobie nie wyobrażacie jak mi ulżyło, jak pani kardiolog powiedziała, że wsio ok :-) teraz już mogę spać spokojnie uffff
Pajkaa świetny torcik, sama robiłaś? Ja się na to nie porywam, w pn jadę zamówić na sobotę ale jeszcze nie mam pomysłu jaki.
Anecia zazdroszczę przespanej nocki:tak:
Jestem już zmęczona, chyba emocje ze mnie wychodzą, no i nocne baraszkowanie Marcina ;-)
Miłego wieczorku i spokojnej nocki!

nie nie kupilismy :)

Anussia myślę że Natalka nie będzie zazdrosna jeśli nie poczuje że jest na drugim planie jak pojawi się maleństwo:) więc mimo całego tego zamieszania jakie jest przy nowym członku rodziny trzeba będzie też pamiętać o niej:) Do chodzenia Jasia nie zmuszam, czasem jak chce to trzymamy go pod paszkami i wtedy maszeruje:) i zwiedza mieszkanie:)
Pajka super torcik:) i jak po imprezce? ja raczej też zamówie w cukierni, chciałam zrobić sama ale raczej się nie wyrobie czasowo, bo w sobotę imprezka a ja w domu codziennie jestem przed 17, zanim coś zjemy i zrobi sie obiad na następny dzień to już jest 18:) więc jakoś mało czasu na przygotowanie czegoś na sobotę:) Myślę że upieke jakieś dwa inne ciasta, zrobię babeczki a tort będzie kupiony:)
Andzia a jak u Ciebie udało się przyjęcie urodzinowe? U nas jakby przyjechała rodzina męża taka najbliższa rodzeństwo ze swoimi rodzinkami i teściowa to razem z moją rodzinką też było by ponad 30 osób, ale będzie tylko moja rodzinka więc lista gości zmniejszyła się do jakiś 10osób:)
Agulek super że z serduszkiem Marcinka wszystko dobrze:) wiesz ta moja praca na etacie to jest wykonastwo, tylko że specyficzne bo konstrukcje stalowe:) filii w stolicy nie mamy, siedziba firmy jest tylko w Gdańsku, ale np robiliśmy konstrukce które są w Warszawie:) fragemnt mostu północego, 2 wiadukty i kładka dla pieszych przy trasie do tego mostu:) A projektowanie do dodatkowa praca i pracuję dla takiego faceta który jest jedno osobową firmą, koleś ma 69 lat i bierze sopro projektów i potem potrzebuje osób głównie do rysowania:) i tak znalazłam u niego prace i dorabiam sobie przez 4 lata już. Myślę że na projektowanie nie jest za późno:) dała byś radę a plusy takiej pracy że można ją wykonywać w domu, na początek właśnie by można komuś tak pomagać:) ja z tym moim szefem to w rzeczywistości może widzę się raz do roku:) wszystkie formalności załatwiamy przez neta:) ustalamy różne rzeczy przez gg, albo maile, a umowy przesyłamy sobie pocztą:D. Więc nawet byś nie musiała pracować dla kogoś w Warszawie:)
Luizka współczuje kiepskiej nocki, może to przez ząbki Piotruś tak się kręci w nocy, Jasio też miał takie 4 noce że ja nie mogłam spać, a spał w swoim łóżeczku tylko co chwile siadał, albo obijał się o boki łóżeczka. Ale od 3 nocy już jest dobrze, mały śpi spokojnie i budzi się dopiero rano:)
Lea no chyba pracoholikiem jestem:) ale lubie to co robię:) i fajnie potem ogląda się efekty swojej pracy tak na żywo:)na osiedlu na którym mieszkam robiłam projekty 11 budyndków, 3 już są wybudowane i we wrześniu będą oddawać w nich mieszkania:), 4 następne się już budują, 3 mają być budowane za jakiś czas a jeden jest narazie w planach:). Teraz siedzę nad projektem wykonawczym dwóch takich wysokich budynków, które maja budować za kilka miesięcy właśnie na moim osiedlu:)Jak byłam w ciąży z Jasiem do w pracy na etacie poszłam szybko na zwolnienie i potem pracowałam sobie tak dodatkowo w domu aż do samego porodu:) i jak Jaś się urodził to praktycznie odrazu po porodzie też pracowałam:) Jaś urodził się w piątek a ja w poniedziałek już siedziałam przed komputerem jak mały spał:)
Anecia super że nocka przespana:)

czesc wszystkim
agulek - ciesze sie ze z serduszkiem Marcinka wszystko dobrze!!
Pajka - sliczny torcik!!a jak imprezka?
anussia - my przerabialismy na poczatku mala zazdrosc o rodzenstwo,ale szybko wyjasnilismy co i jak tyle tylko ze u nas 7 lat roznicy miedzy chlopcami wiec inaczej,ale i tak mimo takiej roznicy Kacperek na poczatku nie umial sie odnalezc,a przygotowywalismy go na to od poczatku ciazy!
Luizka - ojj to nieciekawie z nocka,wiem jak to jest! chociaz ostatnio mlody " odpukac" przesypia cale!
Madzia 83 - my tez zamawiamy torcik w cukierni,a ja sama bede piekla jakies 2 ciasta a imprezke robimy w sobote teraz to chyba tak jak Ty

Milosz strasznie polubil zabe sasiadow tzn jak sie przechodzi to ona kumka i jak tylko wyjdziemy z nim z domu to on biegiem do sasiadow na podworko biegnie i krzyczy baba kum:-) jak rano wstanie to ciagnie do okna baba tam i ciagnie zeby z nim isc:-D

Witam,
wyobraźcie sobie, że ja jeszcze jestem w koszuli nocnej:szok:umyłam się ale jakoś nie chce mi się ubierać. Marcin zrobił pobudkę o 5, poszalał trochę i po cycu ok6:30 poszedł jeszcze spać do 8. My oczywiście też:tak:mieliśmy jechać do kościoła na 9, potem na 10 ale teraz w końcu pojedziemy na 12:-DM już ugotował rosołek, później będziemy piec kurczaka. Marcin biega z gwizdkiem, a ja weszłam na chwilkę się przywitać.
marii dzieci często sobie coś upodobają tego typu. A jeśli chodzi o żaby, to wczoraj M wynosił kilka z naszego podwórka i pokazywał Marcinowi jak skaczą w pudełku i Mu się podobało:tak:jeśli chodzi o ciasta, to ja zupełnie idę na łatwiznę;-)moja dalsza sąsiadka ma cukiernię i u niej zamówię ciasta i jakieś małe ciasteczka. Niestety tort muszę zamówić w innej cukierni ale mam nadzieję, że będzie smaczny.
Madziu wiem, że w dobie internetu można pracować dla kogoś z daleka ale ja jestem taki trochę cykor;-)dawno rysowałam i musiałabym sobie poćwiczyć. Ogólnie chyba muszę pomyśleć o zmianie pracy:eek:masz rację, że fajnie się patrzy na swoje "dzieła" na żywo. Ja też czasami przejeżdżam obok budynków, które budowałam:-)

Jeśli jakieś dzieciątko właśnie dziś kończy roczek, przesyłamy buziaki :-*

Życzę miłej niedzieli.

Hej Dziewczyny
Widzę, że nie można się na weekend nigdzie wyrywac, bo jak się wraca to nie do nadrobienia BB:)))
agulek, super, że Marcinka serduszko zdrowe:)
Anecia, woooow, zazdroszczę Ci przespanej nocy:P Maja ciągle wstaje na cyca a ja już n-ty raz zamierzam zakończyc cycanie:/
marii, może kupcie taką pluszową, kumkająca żabkę:)?
pajkaaświetny torcik!
Madzia dzięki:) Z Ciebie to mega optymistka:) Wierzyłaś w torta mojej Mamy, teraz w Majki siusianie, hi hi
Miłego wieczorku!

Pajka - zaległe urodzinkowe życzenia dla Sebusia, torcik cudowny
MiriannaK - super Lilka i też zdrówka

Zaciążone sierpnióweczki nieobecne ciałem a mam nadzieję duchem - gratulacje!
Anussia - wielkie gratulacje i trzymam kciuki.

Dzieciaczki - a ja zawsze chciałam piątkę dzieciaczków, wsio mi ryba jaka płeć, ale w Córci jestem zakochana, więc jak będzie druga dziewucha to płaczu nie będzie a szał radości, A. pragnie synka. Potem to już podobno i tatusiowi wszystko jedno przy kolejnym :)

Wyprzedaże - zaszalałam dzisiaj znowu, ostatnio omiotłam Lidl, a teraz wszystkiego po troszku :)

Do jutra! :)

Witajcie,
dziś, jak na razie świeci piękne słoneczko. Zapowiadaja burzę ale może się nie sprawdzi. Jeśli nie będzie padało uda mi się zamówić torta, bo muszę jechać rowerem i to z Marcinem. Wczoraj Mały był tak zmęczony, że zasypiał na siedząco w wanience:szok:po położeniu do łóżka zasnął w mig, bez cyca:szok:to pierwszy raz:tak:miałam cichą nadzieję, że prześpi całą noc, ale się przeliczyłam:sorry:były 2 pobudki na cyca, przynajmniej tyle pamiętaam;-)Wczoraj miałam ubaw z Marcina, włączał sobie muzyczki i tańczył. Nie tylko ruszał pupcią, ale też głową i rękami, a nawet nóżkami. Wyglądało to świetnie:-D
roseann my też nadal cycamy w nocy. Z jednej strony chciałabym przestać, ale z drugiej strony to takie przyjemne:tak:może Marcin sam zakończy ten etap swojego życia;-) bo ja zupełnie nie wiem jak to zrobić:zawstydzona/y:
Dzisiejszym Roczniakom wszystkiego najlepszego!
Miłego dnia!

reklama
Agulek - zakończyć etap cycania to pikuś, pytanie jak się dzieć rozryczy to jak Go uspokoić, tak cyc w buziaka i cały zadowolony, bo i pocyca i mamę czuje a tak czy butla pomoże?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry