reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2012

heja - witam niewyspana, padnięta i rozdrażniona jakaś..

widzę, że na 27-go szykują nam się już 4 cesarki - emka27, malinkaizi, wiolcia_27G i ja - ktoś jeszcze się szykuje na najbliższy piatek?? :-)

reklama
heja dziewczyny. Dziś o 11 wylądowałam w szpitalu bo odeszły mi wody. Wstałam o 10 zrobiłam siku zjadłam śniadanie usiadłam do kompa i wstałam po coś patrze a tu cała poduszka(taka na krzesełko) zalana myślałam w pierwszej chwili że coś rozlałam ale niemożliwe bo nic w pobliżu nie było a poza tym zauważyłam że plama jest okrągła wielkości moich pośladów i poduszka przesiąknięta na drugą stronę tak porządnie. No wiec zabraliśmy się do szpitala ( miałam chwile na spakowanie) zanim Tomek z pracy przyjedzie. Na izbie przyjęć zaraz podłączyli mnie pod ktg a później badanie lekarskie lekarz wziął jakiś papierek i stwierdził że to nie wody:confused: ( przykleił ten papierek mi do warg nie wsadzał nigdzie:dry:) a ja przed wyjściem się podmyłam a w samochodzie już nic nie leciało... po czym poszliśmy na usg i stwierdził że może i to były wody ale nadal jest ich wystarczająco i ważne że dzidzia przy główce są wody. Najpierw mi wmawiał że się sikałam ale powiedziałam że to niemożliwe bo zdążyłam się przed tym z 15 min wcześniej wysikać a poza tym mam silne zwieracze bo nigdy mi się nawet kropelki nie popuściło a na poduszce dobra szklana rozlana. Wysłał mnie do domu bo stwierdził że nie ma miejsca w szpitalu bo dziś sobota nie ma wypisów... A poza tym nie mam skurczy to bez sensu siedzieć i czekać na skurcze:szok: A jak wróce do domu to mam w necie poszukać innego bliższego szpitala gdyby skurcze przyszły bo u nich (na bielańskim) i tak mnie nie przyjmą ( bez wód i ze skurczami:angry:) paranoja... Nie mam skurczy po powrocie zrobiłam analizę poduchy i sama niewiem co to:-( nie śmierdzi napewno nie siku i sporo tego... Może wy coś wymyślicie co to mogło być bo mi się nadal wydaje że wody a normalnie mnie wypuścili :dry: i niewiem już sama co mam myśleć(skurczy brak)

Pamelcia ja bym pojechała jeszcze do innego szpitala, może jakiegoś mniej obleganego, nie wiem, brudnowski, czerniakowski, kasprzaka...? To niedobrze, że Cię odesłali, chyba. Tak mi się wydaje. Bo chyba wiesz najlepiej że coś z ciebie poleciało, a bez wód nie można za długo z dzidzią w środku. Nawet jak nie ma skurczy. Wystarczy że jakiś jeden lekarz baran się trafi - to tylko człowiek, więc może lepiej skonsultować to w innym szpitalu. Ciekawe czy powiedzą Ci to samo. Ja bym tak zrobiła

pamelcia, ja od razu po wyjściu z tego szpitala pojechałabym do innego. Nawet bym się nie zastanawiała. Mam nadzieję, że to nie był akurat ten, w którym wymarzyłaś sobie rodzić. Co to za gadanie, że sobota :wściekła/y:. No za niedługo będziemy przepraszać służbę zdrowia, że chorujemy czy rodzimy nie w tych terminach co trzeba... A w moim szpitalu akurat w sobotę wypisują. Mogłaś mu powiedzieć, żeby sobie w takim razie zrobili zmiany w zasadach i przeorganizowali pracę, bo gdzie indziej dają radę :-p.

Dzag No dokładnie niestety to ten który wymarzyłam sobie na poród:-( Jeszcze mnie lekarz postraszył że wszędzie takie zatrzęsienie i może bedzie potrzeba odesłania karetką do Nowego dworu mazowieckiego:szok: bo czasem takie sytuacje się zdarzają i tylko tam mają wolne. Pozatym lekarz był jakiś młody 30 bym mu nie dała. Niby na usg mi pokazywał że wody są i dużo wokół główki wiec niby ok. Ale coś ze mnie poleciało i to sporo...:-(

emka27 a np.ciuchy jakies licytuje, a to cos dla kotow moich, jakies ubranka (bo moje koty gole-sphynxy :) ) i jakos tak ciagle cos za grosze znajduje :)
heja dziewczyny. Dziś o 11 wylądowałam w szpitalu bo odeszły mi wody.
jedz do innego szpitala, nie ma zartow

zaraz ide wpisac do lekarskiego watku co tam z ta moja polozna :)

bratanica pojechala odebrac czesc swoich rzeczy i wiecie, lozeczko chyba bede miala po jej malej, takze nie bede musiala kupowac, jeszcze zobacze jak wyglada, co prawda chcialam takie z szufladami na dole i co sie rozklada na lozko potem ale jak to za free to co tam :)

no to tyle, pranie robie juz 3pralke bo ladnie schnie, u nas sliczna pogoda, jutro tez ma byc pieknie
potem zajrze laski :)

reklama
Do góry