reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2012

Miemie ja już opracowałam do perfekcji sztukę bezszelestnego wstawania do wc bo co się poruszę to mąż pyta: co się dzieje, albo to już, od kiedy on tak czujnie śpi, kiedyś to mogłam po nim skakać bo mieliśmy łóżko tak w sypialni że ja śpiąca pod ścianą aby wstać musiałam przez niego i się nie budził a teraz lekki szelest i oczy jak 5 zł ma.

Kakarolina wiesz, że ja serio myślałam że ty z tą Helgą to na poważnie. Małgosia bardzo ładne imię. Pewnie coś wymyślicie macie jeszcze jakieś kilka godzin.

Sempe to trochę tego picia masz, 2 zgrzewki to nie tak w końcu mało, chyba że planujesz ostry obiad.

reklama
Sempe, zwariować można, każda lista inna:-) Ja mam niecny plan teraz 3 t jem dietetycznie czyli szpitalnie, z owoców jabłka i banany, warzywa te co można ale ugotowane, a od 2 m- c już sobie codziennie wprowadzam coś innego, nie od razu smażone ale może czosnkiem coś przyprawie czy zjem arbuza który na mojej liście jest od 2 - mca. Na mojej liście to w 2 m - cu można nawet jeść uwaga....surowe śliwki:tak: Malin nie lubię, a przeczyściło Cię pewnie po borówkach bo one mają działanie rozwalniające.

Małgosia fajowo, na pewno lepiej niz Helga ;)
babeczki, a ten "seks farmakologiczny" to co to? ten zel z prostaglandynami wlasnie?
trzymam kciuki za Marcie, ja tam mysle ze wiedza co robia i przy nieprzygotowanej szyjce chyba lepiej skurcze wyciszyc, bo nacierpialaby sie strasznie a i tak mogliby ja na koniec pociac. niech tylko sie dobrze nastawi teraz i odpocznie jeszcze poki moze.
asia85, popatrzylam na te liste i wcale mi sie ona nie podoba! ;)
mam zamiar jesc duzo ryb i warzyw i zup i kasz, i sushi i tatara... mam nadzieje ze nie bede musiala niczego eliminowac, bo zycia z gotowanym indykiem i marchewka sobie poki co nie wyobrazam!
dzis z racji ochlodzenia dzien pt. "deska i zelazko". a wieczorem spotkanie z ludzmi z roboty, pewnie ostatnie przed godzina zero ;)
aaaaaaa i kciukasy dla RatinyZ! bardzo punktualnie sie dziec objawia :)

Ja też ostatnio intensywnie myślę nad imionami - o ile w przypadku chłopca nie mam wątpliwości - bo Szymek bardzo mi się podoba, ale dziewczynka to jeszcze skłania do namysłu - Ania, Anulka - bardzo mi się podoba, ale myślę też o Hani, Amelce, Lence itp. M podoba się pierwotnie wybrane Ania, więc i tak pewnie na tym staniemy.

A ja teraz masowo pranie robię. Jak nie ubranka, tetry, to nasze rzeczy. I przymierzam się do pieczenia - jakieś czekoladowe. Ostatnio piekłam szarlotki, były pycha, więc dla odmiany coś innego. Zresztą pieczenie mnie bardzo odpręża. A jeśli już w temacie jestem - Asia jeśli masz jakieś fajne i szybkie przepisy na drożdżówki, brioszki, wrzucisz do odpowiedniego wątku? :tak:

weronkazz seks farmakologiczny to normalny seks w imię wyższych celów :-D:rofl2: niekoniecznie musi być czystą przyjemnością

Dziewczyny Hilda i Truda to sa typy mojego durnego M, który sobie całą ciążę jaja robi. Jeszcze nie było poważnej rozmowy :baffled:
Po głowie mi chodzi Hania, Małgosia, Marianna. Ostatnio mnie wkurzyl to powiedziałam, że będzie Paloma a jak nie to rozwód .

MieMie, moją przygodę z pieczeniem zaczynałam parę lat temu z dorotus z bloga moje wypieki, ona ma dużo przepisów też z cincina gdzie nie ma tak ładnej szaty graficznej ale przepisy są pierwsza klasa. Mogę Ci polecić wszytkie wypieki dorotus z działu bułki na słodko czy cisata droźdżowe bo wszytkie wypróbowałam, to jest moje góru pieczenia. Teraz już sama tworzę jakieś swoje proporcje, dodatki, ekserymentuje z liością drożdży (mniejsza ilość, a zwiększam czas wyrastania), zamiast dużej ilości jaj bardziej dietetycznie, a też żólty kolor uzyskamy dzięki domowemu przecierowi z dyni, super książka na początek pieczenia "droźdźowe wypieki" Pnia Małgorzaty Zielińskiej.

reklama
Do góry