Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
aaaaa, pytanie, czy w urzedzie moze dziecia tatus zajerestrowac? bo chyba tolke musze zapisac tam gdzie ja jestm zapisana, a tomek ma urzad gdzie indziej, wiec czy on moze w nie swoim czy nie moze? i czy musi miec jakis papier, czy moj dowod, czy cos?![]()
Na pewno nie musi mieć upoważnienia żeby zarejestrować córkę. Na 100%. Tym bardziej do becikowego – gdzie w ogóle wnioskodawcą jest tylko jeden z rodziców – więc może być mąż i żadnych upoważnień ani dowodu osobistego małżonki w ogóle nie potrzeba.”Olga RaQ” pisze:weronkazzzz, z tego co mi się wydaje to nie wolno nikomu dawać swojego dowodu, to karalne posługiwać się cudzym... my robiliśmy tak że ja normalnie długopisem na kartce pisałam: UPOWAŻNIENIE, na górze miejscowość i data, i pisałam: "Ja, Olga R... nr dowodu .... PESEL .... upoważniam mojego męża ..... nr dowodu .... PESEL .... do dokonywania w moim imieniu formalności związanych z urodzeniem dziecka" i mój podpis. i on z tym upoważnieniem załatwiał wszystko - becikowe, akt urodzenia, pesel dla dziecka, wypłatę mojego ubezpieczenia itp itd.
No chyba właśnie dzięki niemu taki post”Mart81” pisze:Dzag jezusie, ja w życiu takiego posta nie wyprodukowałam. Dobrze, że napisałaś - UWAGA NADRABIAM :-)
Przy małym dziecku - podziwiam :-)i pozdrawiam
– przespał 2 i pół godziny (święto!! W dzień 2 i pół godziny!!
) na mojej klacie, więc nie mogłam się ruszać. Tymek na klacie, laptop na udach
.Jestem jak najbardziej za”MieMie” pisze:A mi się co chwilę coś odmienia, jeśli chodzi o imię dla dziewczynki. Na stałe i takim pewniakiem jest Ania, ale ostatnio spodobało mi się imię Lilianna (lub Liliana), fajne,oryginalne, można ładnie skracać - Lila, Lilka, Lilunia... Co myślicie?
, szczególnie że było przez nas brane pod uwagę, jak jeszcze nie wiedzieliśmy czy czekamy na syna czy na córkę
. Ostatecznie wygrało inne wymarzone przeze mnie od kilku ładnych lat, ale gdyby na przykład były dwie dziewczynki 
to jedna z nich była by na bank Liliana. Ale zdecydowanie przez jedno „N”. A mam znajomą o podobnym imieniu – Lilla. Też ładnie, ale zdecydowanie Liliana ładniejsze.
.