reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2012

sempe - nieźle z tym piknikiem przy lidlu :DDD nie dziwię się że się ludzie gapili - ale gdyby zaszła taka potrzeba to pewnie i ja bym się tak rozsiadła, a co :) życie :p dzieci są najważniejsze :)

Viburcol to są czopki homeopatyczne i były zawsze bez recepty ale teraz recepta musi być... producent miał do wyboru: napisać na ulotce że są od 2 roku życia i wtedy bez recepty albo oddać decyzję o zastosowaniu lekarzom. a że używa się tego głównie u niemowląt to wiadomo co się bardziej opłacało...

Mart - ja Natalię bym spokojnie jeszcze do wiaderka wsadziła ;) tyle że cała woda po chwili znalazłaby się wszędzie wokół zamiast w wiaderku - ona nam tak już w nim szalała że np. kręciła się jak bąk wokół własnej osi, albo wstawała i z impetem siadała do wody - wtedy woda leciała na dwa metry wokoło :p
powodzenia w nauce kąpania :) napisz potem jak się udało :)

ja wróciłam od lekarza, Natalia zasnęła po drodze w wózku więc ją tylko do łóżeczka przełożyłam, za to Hania ani myśli spać, oczy jak 5zł, oba cyce wyjadła do zera i leży i jej się nudzi... dałam ją do bujaczka i kiwam nogą jedząc obiad i czytając forum, a ona sobie patrzy wokoło i wcale nie zamierza spać... a ja ogarnąć trochę muszę bo ma przyjść koleżanka...

reklama
no wlasnie wlasnie:) choc Olga jak wytlumaczylas czemu sa na recepte...toż to zupelnie bez sensu postawili im taki warunek. ja teraz musze przez pol miasta isc z ryczacym wnieboglosy dzieckiem do lekarza po recepte... nawet przystawianie po drodze nic nie daje, bo ledwo odłoże do wózka to z powrotem jest placz...
a przeczytalam o tych czopkach w jakiejs dzieciecej gazecie, ze to sposób na kolki.

Sempe, mala di no właśnie, że viburcol jest na receptę od niedawna. wczoraj właśnie takową dostaliśmy z okazji kataru. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy działa ale ola spała od 20 do 2:szok: ale może poprzednia noc ją wykończyła

RatinaZ, bidulko :-(. Współczuję Ci. Oby to jednak szybko przeszło Blance.

natasszzka pisze:
Główkę myję jak mala leży na pleckach, wtedy myję brzuszek i pipeczke małej, potem przeżucam ja na brzuch, myję reszte i robimy sobie relaks
No właśnie tego się boję, że jak najpierw go damy na plecy i mycie głowy najpierw to już żadnego relaksu na brzuszku nie będzie :-D. Dlatego zaczynamy jednak od pozycji na brzuszku. Ale jak się do tego przyzwyczai i będzie wiedział, że kąpiel to fajne pływanie na brzuszku, to za kilka dni spróbujemy najpierw na plecach, może mu zapadnie w pamięć, że woda to do tej pory był brzuszek i może zaraz się doczeka...:-p

natasszzka pisze:
Dziewczyny czy jesteście zgodni ze swoimi partnerami w kwestiach dotyczących ubierania, trzymania, zdrowia mycia, smoczka? Czy Wasi partnerzy się angazuja czy zostawiają Wam wolna rękę w tych sprawach?
Mój M robi w zasadzie to o co go poproszę, sam z siebie raczej się nie wtrąca. On wieeeeelu rzeczy nie wie co i jak trzeba robić (ale co tam... ja też nie wszystko wiem :-D). Raczej wykonuje niż angażuje się.

mala.di, Viburcol polecała nam nasza pediatra jak mieliśmy gazowe problemy. Ale przeszło, więc nie skorzystaliśmy z polecenia :-p.

sempe pisze:
Mała Di viburcol nie jest na recepce, to są czopki które dają się min przez tydzien działają bardziej uspakajająco niz przeciwbólowo, pomocne przy ząbkowaniu
Nieprawda. Viburcol jest na receptę. I stosowany jest nie tylko przy ząbkowaniu, ale i właśnie przy kolkach. Łagodzi rozdrażnienie u Maluszków.

Uwaga, chwalę się :-p. Dzisiaj podpisaliśmy cyrograf w banku i możemy zacząć szczęśliwie spłacać kredyt na mieszkanie. Tak do śmierci chyba :-D. A przeprowadzka w przyszłym roku. Ciekawe tylko, za co teraz doprowadzimy to mieszkanko do stanu używalności :confused::-D:-D. Już szukam jakiejś głupawej, dodatkowej pracy na weekendy... Jakoś to będzie ;-). M za chwilę przywiezie Piccolo i będziemy wieczorem świętować to dożywocie :-D.
No i dziś z okazji tej kilkugodzinnej wizyty w banku musieliśmy Tymka podrzucić teściowej :dry:. Ale przeżyłam i ja i Tymek :-). Nasze pierwsze takie rozstanie. O rany. Muszę się chyba zacząć powoli przyzwyczajać, żeby w lutym przy powrocie do pracy nie zwariować...

A ja to bym mogła już w ciążę zachodzić i drugie robić. Tak mi się podoba puki co.

A nawet jak będzie jeszcze hard core, to i tak dziecko to najlepsza rzecz jaka się człowiekowi może przytrafić w życiu. Więc wcale Sempe Ci się nie dziwię że masz tyle dzieci :-)

Dziewczyny, mała prośba. Wiem, że nie macie teraz czasu, ale gdyby jednak coś się udało wygospodarować przy przeglądaniu forum...:-p to tutaj jest link do ankiety: Konsumenci na zakupach e-usług Survey . Mój młodszy brat potrzebuje do piątku zebrać 200 wypełnionych ankiet w ramach praktyk czy czegoś tam na studiach. Mnie zajęła 12 minut z zegarkiem w ręku (wczuwając się, bo ja uwielbiam ankiety i zawsze się wczuwam :-)). Liczy się każda ankieta, z góry pięknie dziękuję :-).

Ostatnia edycja:
no i my dzis jechalysmy na drugi koniec miasta do filii przychodni bo tylko tam dzis byla pediatra po tą recepte...a tam nam tamta powiedziala ze moglysmy powiedziec ze o to chodzi to bez problemu by nam tutaj dali (na moim osiedlu). wlasnie dalam malej czopka, mam nadzieje ze pomoze... bo nawet piers srednio pomaga, a jak juz to tylko do momentu odczepienia od niej.
szkoda ze nam nikt wczesniej nie powiedzial o istnieniu tego leku...

Mart, zartujesz? :-p ja poki co w ogole nie mam ochoty drugi raz 9miesiecy w ciazy chodzic, no i nie spac cale noce... bo porod to akurat najmniejsze zło z tego wszystkiego, bo kilka godzin i po wszystkim.

no to jak widać moja córka ma 12 dni :) Głodomorek , na piersi bardzo nie spokojna ... ale od wczoraj jest na Sztucznym mleku bo nie moge karmić . mam zapalenie , i biore dosc silny lek , po którym nie jestem w stanie wstac z łóżka . Nie wiem co jeszcze chcecie wiedzieć . Mój P kochany tatuś , od wczoraj jak mam gorączke i te leki , wstał w nocy do małej nakarmił , uśpił nawet mnie nie obudził...pomaga , jedynie kupki go zaczynaja przerażać ...

reklama
dzag, super, wpraszam się już na parapetówkę:-D

sempe, ja dzisiaj karmiłam u weterynarza:-D, potem mniej egzotycznie na ławce. Zrobiliśmy z M dziś spacer ponad 7 km po lesie z psem, nogi nas napoierdzielają, że hej. Potem szybko skoczyłam do Almy, nie wiem na co poszło 200 zł:no:, ja tam nie mogę chodzić:no:
Ok idę jeść arbuza i czytać akta na jutro, a ssak przyssany do mnie zaraz Na wspólnej oglądniemy.

Marta, my się bierzemy za drugie jak skonczę karmić, w styczniu.

Do góry