gosha_88
Fanka BB :)
agnes ja urodziłam Majkę będąc na pierwszym roku studiów (dziennych), było to w kwietniu i rok skończyłam, ale stwierdziłam że to studia nie dla mnie. Cala rodzina mnie wyklęła jak powiedziałam że rezygnuję, że jestem nienormalna, dziecko rodzę i marudzę że mi kierunek nie odpowiada. Ale ja jestem uparta bestia. I poszłam na położnictwo. Studia też oczywiście dzienne, bo niestety zaocznych nie ma, bo to dość wymagąjący kierunek, nawet nie mówię tu o poziomie nauki chociaż też jest wysoki, ale o godzinach jakie trzeba spędzić na uczelni i po szpitalach na praktykach. Było bardzo, bardzo ciężko, z emkiem rozwodziłam się w międzyczasie z 5razy;-) i to tak na poważnie. Nieraz ryczałam po nocach ale zależało mi równie mocno na ukończeniu studiów które jak zaczęłam to poczułam że są stworzone dla mnie, jak i na rodzinie. I się udało, ciesze się że nie zrezygnowałam.
Także wszystko się da, ale akt wyrzeczeń trzeba wielu no i musisz być silna, wiedzieć czego chcesz i się nie poddawać. Mnie pocieszał fakt że to tylko 3 lata a zawód mam na całe życie. Ale tak jak pisałam- położnictwo mnie naprawdę "kręci", jakbym tego nie czuła to na pewni bym sie tak nie męczyła
Także wszystko się da, ale akt wyrzeczeń trzeba wielu no i musisz być silna, wiedzieć czego chcesz i się nie poddawać. Mnie pocieszał fakt że to tylko 3 lata a zawód mam na całe życie. Ale tak jak pisałam- położnictwo mnie naprawdę "kręci", jakbym tego nie czuła to na pewni bym sie tak nie męczyła
ja mam wielki dylemat,bo teraz dopiero co zaczelam jeszcze nie tak zle rezygnowac,a juz po pol czy po roku bedzie mi gorzej szkoda...Nie wiem czy podolam studiom,nie psujac miedzy mna a M(a tak jak mowisz o to nie trudno...),najgorzej to z tym ,,wykleciem ''przez rodzine:/
podeślij mi tego męża jak taki zły, już ja mu pokaże;-)
Dzis szarancza sie na mnie uwziela, jeden ryczal na dole drugi na gorze, a ja gdzies w polowie drogi miedzy nimi siedzialam na schodach i nie wiedzialam:w gore czy w dol? Mama jest NIEZBEDNA, juz nie wazne ktora,byle tu byla,bo inaczej niedlugo na miotle odlece