reklama

Sierpień 2012

MieMie, ja jeszcze nie mam, a Ula od 10 dni przesypia całe noce, te przerwy są już 8 h więc może miałam teraz owulację i będę mieć okres. Przy przerwach na karmienie nie dłuższych niż 4 h praktycznie nie ma szans na owulację.

Marta, ja często robię pulpeciki z makaronem i sosem pomidorowym z książki J. Oliviera. A ja już nastawiłam sos do spagetti ragu alla bolognese, niestety bez szklanki białego wina jak w oryginale;-) ale teraz tylko półtorej h pyrkania i będzie akurat na obiadek.

Summerbaby, miałam właśnie pisać gdzie się podziewasz? Jak Czesio? Mój Disiek odmówił wieczornych spacerów:-D, teraz sika tylko dwa razy dziennie.

Ok spadam czyścić szafki w kuchni bo od tyg robię to na raty, a Ula śpi trzeba korzystać.

reklama
Domi moja mama bardziej martwi się naszymi rachunkami, niż my :-p
haha mnie motywuje mój zakupoholizm :biggrin2: nie pójdę do pracy, będzie żegnaj allegro :sorry2: a tak na serio kombinuję jakiś mniejszy etat, albo może zmiany, a najchętniej poszła bym na nocki, pracowałam swego czasu w hotelu na recepcji, na zmianach, nocki super ! tyle miałam propozycji matrymonialnych :rofl2: nie wiem może wrócę do hotelarstwa, się zobaczy :tak: K8 a ty na pół etaty wracasz no nie?

MieMie właśnie mąż wpadł na chwilę i zarządził pierogi,więc parowar ma wolne ;-) ja też bez @, dzisiaj akurat 70 dni po porodzie i nie zapowiada się, że może powrócić szybko, ja w dzień karmie co 2,5-3h, w nocy mam raz przerwę dłuższą do 5h

czekam na kuriera i jakoś nic mi się nie chce, mogłabym skorzystać z okazji i coś ogarnąć jak Laurki nie ma, ale z drugiej strony może warto seriale nadrobić :rofl2:

Asia
moje szafki też się proszą o gruntowne szorowanie, od czerwca nie były ogarniane, aż strach co tam znajdę :sorry:

Ostatnia edycja:
irisson, ja już sprzątam na święta, bo potem nie zdąże. Mam piec ciasta nam, mamie, teściowej i mamie na imieniny. Kurde dziewczyny zaraz czas piec pierniki! Ja piekę na mące żytniej taki jak kamień, a potem sobie dochodzi pod ściereczką ponad 1 mc.

MieMie pisze:
Czy są jeszcze jakieś z Was, które jej nie dostały? Bo ja jeszcze nie miałam, a to już 2 miesiące zleciały (ponad). Ale może ja o czymś nie wiem... :)
U mnie już prawie 4 miesiące po porodzie (policzyłam - 113 dni), z tego już 2 i pół tygodnia w ogóle bez karmienia piersią. A wcześniej też to różnie było, bo nie dałam rady karmić tylko i wyłącznie piersią. I na razie też nic :eek:. Nie żebym tęskniła, ale jednak jest to oznaka tego, że wszystko jest w porządku. Więc mimo wszystko nie mogę się doczekać. Narzekać będę jak już przyjdzie :-D.
kakakarolina, nas nawet by nie było stać na siano, z kredytem na karku, którego miesięczna rata pochłonęłaby 3/4 wynagrodzenia mojego M :-(. W takich chwilach strasznie żałuję, że wyjechałam z Mysłowic do Krakowa :-(.

U nas też dzisiaj świętowanie dnia makaronu. Dzisiaj będzie spagetti alla carbonara - mniam. Z resztą... makaron w każdej, nawet najbardziej prostackiej i mało ambitnej wersji :-p to jest to co lubię najbardziej, zawsze i wszędzie :-D.

Ostatnia edycja:
Dzag u nas kredyty, wynajem, do tego Młoda Pierwsza do przedszkola pójdzie, stary drze ubrania na sobie jakby młotem pracował, no i oczywiście matka się musi ubrać, dobrze że na cycku oszczędzamy teraz :tak:ach no i samochód 3 dziecko :sorry:

Karolina
opatentuj dietę z siana i fortunę zarobisz :rofl2::rofl2:

irisson ale skutkiem ubocznym takiej diety może być codzienna potrzeba wydojenia ;-) jest jeszcze opcja żywienia się słońcem ale nie wiem czy dietetycy zalecają ją dzieciom

A tak na serio to my nie mamy żadnego kredytu więc na prawdę wystarczy zaciągnąć pasa nikt nam mieszkania nie zabierze w razie jak by co

Aaaa... jeszcze jedno, bo mi się właśnie przypomniało. Nie wiem, gdzie o to zapytać, więc zapytam na głównym, jedynym, który w pełni ogarniam na razie. Jak to jest z miesiączką po porodzie? Czy są jeszcze jakieś z Was, które jej nie dostały? Bo ja jeszcze nie miałam, a to już 2 miesiące zleciały (ponad). Ale może ja o czymś nie wiem... :)

ja też nie mam i jest mi z tym baaaaardzo dobrze ;-) za chwilę będzie 3 miesiące od porodu!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry