reklama

Sierpień 2012

MieMie to na pewno reakcja po szczepionce i tyle. Tak często się zdarza. Nie martw się i trzymaj się.
Dzag chlipaczko, mam nadzieję, że już lepiej.
Ja mam pomysł założymy M szkołę i ich przeszkolimy w materii wspierania kochanych żon w opiece nad dzieckiem. Ja swojego już trochę wychowałam przy pierwszym, ale do ideału mu jeszcze trochę brakuje, szczególnie w nocy. On nie słyszy Maćka;-)
My już po pierwszej 20 minutowej drzemce, a koło 10 spacerek. Miłej niedzieli

reklama
Ja delej bez netu, barany ten orange i tyle. strona w telefonie otwiera mi sie 2 minuty.

Miemie mam nadzieje ze mialas spokojna noc.

K8 mam nadzieje ze sie na mnie nie obrazisz, bo naprawde bardzo cie lubie i cenie za wiedze odnosnie niektorych rzeczy min. szczepien, i jeszcze raz prosze nie obrazaj sie, ale chyba nie pomyslalas ze taki jednozdaniowy wrzut o 23 godzinie z diagnoza ze to krzyk mózgowy moze załatwic zmęczonej przerazonej mamie nocke. Wiem ze chcialas dobrze ale wyszlo tak ze sie Miemie nastresowala niepotrzebnie. Takie diagnozowanie jednym
zdaniem nie jest w porządku bo nie wiesz tak naprawde co to jest. a mozna wspomniec o czym, poddac pod wątpliwosc, napisac ze są takie czy podobne mozliwe powiklania po szczepieniu, ale nie w takiej formie. Pisze o tym tylko i wyłącznie w dobrej wierze bo sama bym tez nie chciala sie tak nastresowac niepotrzebnie. Mam nadzieje ze rozumiesz o co mi biega i sie nie obrazisz za moja uwage.

Moj maly dzisiaj spal od 21.30 do 1:30 potem jadl o 4starego czasu czyli 3 nowego a potem o 6:40 nowego, więc nieźle.

u nas tez sniezyca
imagejpeg

Mart, absolutnie się nie obrażam, ja nie z tych :) Faktycznie nie przemyślane to było. Ale przerażające jest to, że coś takiego przyjmujecie za normę. Uważam, że MieMie powinna zgłosić to lekarzowi.
W Szczecinie od rana piękne słońce i deszcz (?), mam nadzieję, że przejściowy, bo na dzisiaj zaplanowany długi spacerek.

Nowa kanapa robi furorę wśród moich kotów, chodzą wąchają i wylegują sie na niej. Nawet przyszły do nas jak na niej siedzieliśmy, czego zwykle nie robia, chyba podoba im się kolor, jest wściekle czerwony :)
Moje dziecko mnie zaskakuje. Zasnęło o 22 i obudziło się o 5 starego czasu, potem o 8. Miło z jego strony. Generalnie jest mega grzeczny, nie doprowadza mnie już do szału, raczej wqrzam się jak M zasiedzi się w robocie i w ciągu dnia nie zdążę wszystkiego zrobić. Jest jednak coraz lepiej, bo codziennie gotuję. Fifol nie płacze, ciągle tylko się uśmiecha i ciamka te swoje piąstki. Koleżanka mi powiedziała, żeby sie nie martwic, bo zaraz zacznie ciamkać stópki :) No i faktycznie coraz bardziej zadziera nóżki w kierunku buzi. Wygimnastykowany ten mój dzieć, chyba podgląda mnie jak sie pocę z Ewką i chce naśladować.
Odkrył ostatnio lusterko na macie i śmieje się do swojego odbicia bez przerwy :)

Ostatnio też zwiększył mi się podwórkowy inwentarz. Koty, wszędzie koty. Udało mi sie znaleźć dom dla ostatniej oswojonej kotki, to przyszła zupełnie obca z 5 młodymi... oszaleć idzie. Nie potrafię przejść obok nich obojętnie, no i znowu czekają mnie kursy do ogródka :)

Ostatnia edycja:
Tak jak ulubionym argumentem przeciwników szczepienia jest krzyk mózgowy tak ulubionym zwolenników jest wypieranie złych myśli i bagatelizowanie ewentualnych NOP.
MieMie pewnie nie był to krzyk mózgowy ale kto da Ci gwarancję. Ja bym na stówę poszła z tym do neurologa dziecięcego i bez jego opinii nie podałabym kolejnych dawek. Jeżeli chodzi o zdrowie dziecka mam w doopie, że mnie ktoś weźmie za histeryczkę, która szuka problemów. Jak byłyśmy w ciąży to z każdym zakłuciem lądowałyśmy na IP a teraz już nie? Jestem pewna że to nie krzyk mózgowy ale lepiej niech to lekarz oceni a nie koleżanki z forum (bez urazy drogie koleżanki;-))

Dzag, Mart
ja bym musiała ukrytą kamerą nagrać mojego m i wysłać waszym może by się zawstydzili ... nie wiem z czego wynika takie zachowanie. Chcieli dzieci kochają je i olewają:confused:

k8 moja też uwielbia lusterka i masz rację mnie też boli takie podejście i przyjmowanie za normę płacz poszczepienny czy to krzyk mózgu czy nieutulony czy ból nóżki. Normalnym jest brak objawów
u nas też biało, mam wyjąć śniegowce :confused: właśnie przestawiam młodą. dałam jej mleko i uśpiłam wg nowego czasu choć to nie pora :)) no zrobiłam ją w konia po prostu. Mam nadzieję że to wystarczy do zmiany całego dnia bo jak nie to kąpiemy o 17.30:szok:

Ostatnia edycja:
Oczywiscie miemie zglos to lekarzowi przy okazji nastepnej wizyty zeby rozwial w 100% wasze watpliwosci,ale bez paniki. dzieci przeciez popadaja wnhisterie czasami.

Kakakarolina, gdyby nie mój upur w temacie nie mielibysmy dziecka. ale ochwiscie jak stas sie urodzil to on mega szczesliwy, kocha go strasznie, ale nie umie sie nim zająć dluzej ni 10 minut, nie idzie mu to totalnie. na poczatku chyba bylo lepiej. jak maly placze to jego juz to przerasta. mam nadzieje ze to sie poprawi z wiekiem stasia. cóz.
choc przewija ze 2 razy dziennie, zwlaszcza jak zajrzy do nas do pokoju w nocy.

Ostatnia edycja:
a my zaliczyliśmy pierwszy zimowy spacer - Bruno robił wielkie oczy a Czesio szalał w lesie. Musiałam wyjść bo M. będzie dopiero popołudniu a nie chciałam żeby Czesiek siedział tylko w ogródku do tej godziny, jest pięknie, polika mi wyszczypało. Śnieg się cudnie lepi;-)

MieMie, oczywiście uważam za skandaliczne takie równoważniki zdań o zgrozo wydające diagnozę:wściekła/y:. Moja rada dzwoń do lekarki następnym razem, a nie pytaj się na forum. Pojawiają się takie reakcje po szczepieniach, bo szczepienie to lek i jak każdy lek ma niekiedy skutki uboczne. Trafiło na Twoją Lilcie bo zawsze na kogoś musi, idź dla spokoju do neurologa.

Marta, dzag, wiele razy Wam pisałam jaki mój jest zaangażowany ale myślę, że to nie jest nadal norma. Przez tysiące lat ojcowie nie uczestniczyli w wychowywaniu dzieci, baaa wiele lat w historii i matki nie uczestniczyły. Myślę, że ich zachowanie nie wynika ze złej woli, ale np. z przypkładu wyniesionego z domu. Myślę, że dużo też robi pobyt M przy porodzie, a chyba u Was M nie było. Dajcie im szanse, na pewno nie olewają swoich dzieci to o wiele za dużo powiedziane, ale tak aktywny udział w życiu dziecka jest nowością nadal w naszej kulturze. Mój tata nam podobno w życiu pieluchy nie zmienił.

Ostatnia edycja:
Asia dokladnie, u mojego w domu ojciec pracowal a mama zajmowala sie malymi dziecmi, gotowaniem i domem. temu sie cale zycie przygladal. co nie znaczy ze tesc sie nie zajmowal i nie spedzal czasu, owszem bardzo ale jak juz byli kontaktowi i nie bylo akcji placzu, zygania i innyc niemowlecych akcji. typowy podzial w polskiej rodzinie. Moj wyszedl z sali porodowej tylko na ostatnie 15 minut. nie uwazam aby tomialo jakiekolwiek znaczenie. zwlaszcza ze zaraz po porodzie bylam uspiona i mialam zabieg a on pierwszy dostal Stasia pod opieke i spisal sie bardzo dzielnie. Ostatnio na mazurach pojechalam na zakupy a on siedzial ze Sachem 2 godziny. jak wrocilam, maly byl nakarmiony, przewiniety, umyty po kupie i spal. ale tz bez sniadania w pizamie i z obledem w oczac :/)

Ostatnia edycja:
reklama
MieMie po szczepieniu dziecko jest drażliwe na bodźce, jeśli jej zafundowaliście normalny dzień, ze spacerem, kąpaniem, to Młoda ma prawo drzeć się wniebogłosy, po szczepieniu nie powinno się dziecka kąpać, my to nawet 2 dni nie kąpiemy, żeby ranki nie zadrażniać, no i paracetamol w czopku od razu dajemy, nie czekamy na bóle, nam lekarka zawsze mówi o możliwych niepożądanych efektach i jak reagować, na następnej wizycie dopytaj się :tak:

Asia mój nie był przy porodach, a dziećmi się zajmuje bez gadania :-p a tak na serio, u męża w domu była mocno zaznaczona obecność ojca, teść okropnie lubił dzieci, mój mąż tak samo, czasem coś nie zrobi po mojej myśli, ale ojcem jest fantastycznym :tak:

Thinka
mój też lata za starszą, a ta się drze jakby ją ze skóry kto obrywał :szok:

my zaraz się zbieramy i idziemy na spacer, bo piękne słonce, tylko mąż musi sprawdzić jedną wiochę, bo cały net im siadł, oby mu 3h nie zeszło, bo się wnerwię ! już mi wystarczy, że wczoraj tyle sobie wypił, że zero kontaktu było :confused: ale Laura ojcu zafundowała pobudkę o 6, wiec kara adekwatna :-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry