Dzag ja też myślałam, że moja próba kulinarna (leniwe kopytka) skończy się brakiem obiadu, ale mąż dzielnie zagryzł zęby i zjadł pół miski (normalnie zjadłby całą, ale ta legumina była średnio jadalna

).
Dzisiaj czuję się zmęczona. Ogólnie mała usypiała na raty. Najpierw ze zmęczenia protestowała i nie chciała jeść więc usnęła bez jedzenia i wiedziałam, że za chwilę będzie pobudka. Była. A po niej godzina usypiania po nakarmieniu. Na szczęście w łóżeczku Lila w końcu się wyciszyła i odpłynęła, a ja teraz wegetuję na łóżku.
Obiecałam sobie, że niebawem zrobię sobie listę tygodniową, na której zanotuję stałe schematyczne działania w domu (mycie podłóg, ścieranie kurzu, mycie kuchni i łazienki) tak, by każdego dnia coś z tej listy robić i dzięki temu mieć świadomość, że nie stoję w miejscu i jakoś ogarniam tę rzeczywistość. Niestety w kwestiach kulinarnych czuję się wciąż upośledzona i mocno ograniczona. Jakoś nie znam podstawowych zasad gotowania i nie wiem,czy książki kucharskie,czy net może mi pomóc. Zwłaszcza, że w niedzielę odwiedza nas tato mojego M i chciałabym zrobić jakiś smaczny ale łatwy obiad, żeby nie ponieść klęski. Czy możecie mi coś doradzić? Jaką zupę tak,by wyszła i miała smak? I co na drugie? Jakie mięso, jak je zapiec? Ech... muszę coś ze sobą zrobić.
Gorgusia, czasem czuję się podobnie jak Ty - że nie ogarniam tej kuwety, że tak powiem. A jednocześnie towarzyszy temu wszystkiemu ogromna chęć, by zacząć lepiej to ogarniać i sobie ze wszystkim radzić. Kurcze, kiedy to się uda?
No nic, trzymajcie się kochane.
Mart, jak tam było u teściów i czy Twój TZ pogodził się z ojcem?
Asia, a Ty kiedy masz ten egz?
Idę na razie. Jakby któraś bardziej wprawiona mama i kobieta mogłaby mi polecić dobrą książkę kulinarną lub blog kulinarny (bo z głowy to ja nic nie wyczaruję, chyba tylko węgiel spalony na patelni

), byłabym bardzo wdzięczna. Nie chcę w kółko robić kilku podstawowych dań, chcę się kulinarnie nieco rozwinąć. Trzymajcie kciuki, bo nie wiem, czy rokuję, by stać się przyzwoitą (nie perfekcyjną) panią domu