reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Witam,
U mnie też ciężka noc, pobudki co godzinę na siku, a nie piłam wczoraj od 17. Masakra. Jest mi teraz słabo i jestem niewyspana niestety pospać sobie nie pośpię bo w dzień nie umiem bo tu ktoś wierci, ktoś coś przybija do ściany, kosi trawę. Grrr

reklama
Aia ja przed każdym użyciem gotowałam przez pół roku. Karmiłam tylko butlą i specjalnie uciążliwe to nie było
Exotic kupa może być raz na tydzień i 10 dziennie
kruszki jest dokładnie tak jak juditka pisze. Ja miałam moment kiedy położna mówiła teraz nie przeć, było to trudniejsze niż parcie ale się udało i krocze całe
kruszki ale przy drugim porodzie już jesteśmy rozklekotu czy jak to k8libby nazywa i nie powinno nam nic pęknąć;-)
Marcia to miłego dnia w dobrym humorze
RatinaZ ja myślę, że gdzieś tak za 10 lat się wyspię\

dobra a ja się biorę za pakowanie i sprzątanie bo dziś jedziemy w góry. Spakowałam do auta torbę do szpitala tak na wszelki w :)) musimy zaraz wyjechać bo zaraz durny tour de pologne się zaczyna a oni jadą pod moimi oknami i potem od 13 do 19 nie ma żadnego dojazdu. Zastanawiałam się jakbym rodzić zaczęła. nawet karetka nie dojedzie... nienawidzę rowerzystów :angry:

no wiec tak, z kalkulatora wychodzi mi chlopiec, ciekawe czy sie sprawdzi
na ebayu rozgladalam sie juz za rzeczami w gory, brakuje mi kilku rzeczy, nie mam dla siebie bielizny termalnej, mlodej musze jakas fajna kurtale znalezc i dla mnie w sumie tez, kombinezon dla mlodej i takie tam, M. chce tylko rekawice i google, znajac zycie szukajac jakis fajnych natrafie po drodze na 100innych rzeczy i kupie oczywiscie :)
ale sie ciesze z tego wyjazdu :) az mi sie chce krzyczec :D
no dobra, ide zobaczyc co na innych tematach i spadywuje :) caluski laski i prosze sie nie rozpakowywac beze mnie :)
p.s.exotic pamietaj ze lepiej sprawdzic cos niz potem zalowac, wiec jakby cos to jedz na triage i sprawdza, ja wiem ze u mnie to wszystko przepowiada porod, te bole okropne i nacisk i sluz itd., mysle ze u Ciebie to tez to, ale wiadomo, sprawdzic nie zaszkodzi,tym bardziej ze wtedy zrobia badanie ginekologiczne wiec beda widzialy czy masz rozwarcie itd.

Sempe…. Olbrzymi szacunek, że masz odwagę się przed nami otworzyć. Mam nadzieję, że dobrze się czujesz i że złe wspomnienia odeszły precz. Jesteś kolejnym przykładem że SIŁA JEST KOBIETĄ!
Doti, powiem tyle – czerp ile się da od takich kobiet, poszukaj internetowych grup wsparcia i walcz o swoje życie.
Sopelku trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwa!!!!!!! 13 lipiec to świetna data żeby przyjść na świat, naprawdę tak uważam!
Kruszki, super że decyzja podjęta! Kochana, jesteś 100% kobietą – już dzisiaj szukasz ubrań potrzebnych na zimowy wyjazd ;-) Trzeba kuć żelazo póki gorące, haha.
Kakakarolina skoro i Ty spakowałaś torbę to znaczy że godzina zero się zbliża:szok: może wymienimy się telefonami, co???

Wczoraj Was podczytywałam w biegu, wyrwałam się na shopping!!! Nie pamiętam kiedy przez te cholerne upały byłam w sklepie, jedyne atrakcje to spacery z psem J Tak więc wczoraj nadrobiłam, pojechałam do fryzjera, potem znalazłam piękną modelującą bieliznę w Triumphie i już wiem co chcę dostać od M. na urodziny – on też się ucieszył bo ma problem z głowy! Potem pojechaliśmy razem do IKEA i kupiłam jakieś drobiazgi plus fotel do karmienia a potem duże zakupy bo w sobotę robimy grila w klubie żeglarskim, potem wpadła moja koleżanka z pracy aż w końcu padłam :-)
Tak ciężko oddychałam w nocy że M, się wyniósł do pokoju Bruno – kanapę w salonie okupował Czesio więc nie miał wyboru :rofl2:

Dzisiaj piękna pogoda, temperatura koło 20 stopni, da się w końcu żyć. Pohasaliśmy po lesie, teraz idę do second hand bo brakuje mi jakiejś tuniki/ sukienki a wczoraj mimo że są spore wyprzedaże nic nie znalazłam ciekawego.

Trzymajcie się dziewczyny, nie mogę się doczekać wiadomości od Sopelka. Dzag miała też mieć decyzję wczoraj czy wychodzi czy nie - wiadomo co u niej??

Dziewczyny, czemu sobie po prostu nie pośpicie do południa? :-p
ja dzis znow wyjatkowo wstalam baardzo wczesnie, czyli godzinke temu. bo normalnie to wstaje kolo 10-12. wykąpałam sie, zjadlam sniadanko..pozmuszałam Malutką by mnie pokopała:-D teraz tylko susze wloski, maluje siebie, paznokcie ... no i jade do szpitala na usg. Trzymajcie kciuki by nie bylo tej hipotrofii....

milionka
, kiedys mi dawalas swoj nr, w razie co zapisalam go sobie, gdybym miala zostac na oddziale to pozwole sobie z niego skorzystac i wykorzystac Cie do przekazania info dziewczynom;) mam nadzieje ze sie nie pogniewasz.

Mala.di powodzenia na wizycie, trzymam kciuki by z małą było wszystko ok. A to jedziesz już z torbą?

Kruszki polecam Ci bieliznę firmy bruebeck, najlepiej z jonami srebra u nas się sprawdza doskonale.No i warto mieć dobre obuwie-w góry to podstawa. A to w które święta jedziesz? Bo teraz to już chyba tylko bożonarodzeniowe zostały.

Mnie w nocy obudziły bóle i nie spałam od 4 do 6, ale przeszło. Potem Młody obudził się po 7, ale dał biednej matce pospać do 8, a potem śniadanko i stały kieracik. Tak więc widzisz mala.di nie każdy ma możliwość spać do południa;-) Teraz u Młodego jest kolega i mam chwilę, bo grają w jakiegoś batmana, a zaraz mamusia ogłosi koniec gry i idą w piłę pokopać.
Exotic ja przy pierwszej ciąży też się bałam, że nie zauważę. Wtedy położna mi powiedziała,że to się nie da nie zauważyć. Miała rację nie dało się, ale jak się martwisz to sparwdź

Mala.di pewnie ze mozesz, pisz jakby co! Trzymam kciuki!
Sopelku ale Ci zazdroszcze dzisiaj bedziesz miala dzieci przy sobie:-)
Dzag odezwij sie co tam u Ciebie, albo wypisali Cie i jestes juz w domu i czasu nie masz bo wyszlo ile uwagi synek potrzebuje:-)
Ja wcinam twarozek i zapijam mlekiem-juz z pol litra wypilam.
A po porannej pobudce pospalam do 11:-)

bry!

ciekawe czy sopelek już urodziła :-) planowane cesarki zazwyczaj są rano, więc może jest już razem ze swoimi Sopelkami :-)

kakarolinka - ja myślę, że jakbyś zaczęła rodzić, to cykliści z tour zrobiliby Ci jakąś zgrabną rikszę :-)

mala.di - ja to bym się chętnie wyspała ale jak już młody w brzuchu odpuścił koło czwartej wpychanie swoich girek pod moje żebra to o 5.30 przytuptała do mnie Natalia i wcisnęła mi swoje raciczki na głowę... :szok: i tyle było spania :-D

reklama
Ja też bym chętnie pospała do 12,ale ja tu spać jak trzeba pranie wstawić,powiesić,poogarniać domek troszkę,siebie ogarnąć..o jakimś obiedzie pomyśleć...itp.itd.
Samo życie.....

Do góry