reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

No ja wlasnie jestem kilka dni po pozytywnie, wiec moze to normalne, skoro tez tak mialas:tak:Choc wolalabym bardziej mdlosci niz biegunke. Ale lepiej nie krakac, bo potem tego pozaluje:-D

reklama
sisha najlepszy sposób na Twój stres, to zacząć myśleć pozytywnie! ja o takich rzeczach nie myślę, więc stresu w ogóle nie ma :) to moja druga ciąża. w czasie pierwszej musiałam przejść operację. wszyscy (włącznie ze szpitalnym psychologiem) próbowali mnie przygotować do tego, że mogę stracić dziecko. a ja nawet tego nie słuchałam. byłam dobrej myśli i miałam rację! wszystko poszło prawidłowo:) jasne, ze poronienia się niestety zdarzają... ale moim zdaniem nie ma się co zamartwiać na zapas i trzeba uwierzyć, że wszystko będzie dobrze:) tym bardziej, że stres też wpływa negatywnie na dzidziusia..

Moze dlatego sie stresuje, bo troche czekalam na ta ciaze.. Do tego moj maz ma slaba armie i malo ruchliwe plemniki i lekarz powiedzial, ze witaminy moga, ale nie musza nieznacznie poprawic jakosc nasienia. Rokowano nam inseminacje i in-vitro, dlatego tez ten stres:-(
Ale staram sie nad tym panowac. Co ma byc to bedzie. Przyszlosci nie zaplanujemy..

Fibi, podzielam Twoje maniakalne podejście ;). Ja testów zrobiłam w ostatnim miesiącu z 8, w tym 5 pozytywnych :)).

Fora o problemach podobno lepiej sobie darować, żeby nie przyciągać negatywnej energii do naszej aury. Wiem, że Cię kusi- mam dokładnie to samo ;).

Ja jestem już po pierwszej wizycie u gin (w 5 tyg) i faktycznie nie było widać jeszcze pęcherzyka. Więc trzymam kciuki aby Ty już zobaczyła swojego maluszka! :)))

Ja bylam u ginekolog w koncowce 4 tygodnia i tez nie bylo widac pecherzyka, ale to chyba normalne w tak wczesnym stadium. Teraz ide poczatkiem 7 tygodnia. Mam nadzieje, ze jak na 7 tydzien to juz bedzie cos widac.. Nie znam sie na tym..

maaterx dzieki, staram sie nie stresowac:tak:Wiem, ze to moze tylko zaszkodzic, a nie pomoc.

Cześć :) Mieszkam w Anglii od 7 lat. Mam 21 lat a w wieku 15 lat miałam operację i usunięty jajnik. Od tamtego czasu ciągle robiły mi się ogromne cysty na pozostałym jajniku i lekarz nie za bardzo dawał mi szanse na zajście ciążę, więc jestem w lekkim szoku .. często cysty dawały mi objawy ciążowe czyli mdłości, ból piersi itd. 2 dni temu mama mi kupiła testy i wyszły pozytywne, wczoraj lekarz potwierdził :)

ajentka83 bardzo mi przykro..

witaj daguita:-) moze powiesz pare slow o sobie?:-) jakie masz objawy ciazowe?

Smutno mi, ze malo osob sie tu udziela i ogolnie jest tu pusto.. Mam nadzieje, ze to sie zmieni.

reklama
Sisha takie rady o pozytywnym myśleniu daję, a sama co wizyta w toalecie sprawdzam czy oby nie okres... ;)

Czy któraś z Was orientuje się, kiedy bede moglabyc spokojna ze jest pecherzyk a w nim zarodek? Mam dosyc tego stresu :) Nie mogę sie skupic na pracy, ciagle tylko okupuję allegro w poszukiwaniu nowosci dla maluszków :)))

Do góry