reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Witam,

Niestety muszę się z Wami pożegnać, gdyż nie zostanę sierpniówką 2013. Wczoraj późnym popołudniem dostałam silnego bólu podbrzusza, następnie plamienie i krwawienie, obecnie mam po prostu okres. Dzwoniłam do gin i najwidoczniej zarodek się nie zagnieździł w pęcherzyku, w przyszły tygodniu idę na wizytę. Widocznie nie teraz była pora. Wam kochane życzę spokojnych i szczęśliwych 8 miesięcy.

reklama
ajentka83 bardzo mi przykro..

witaj daguita:-) moze powiesz pare slow o sobie?:-) jakie masz objawy ciazowe?

Smutno mi, ze malo osob sie tu udziela i ogolnie jest tu pusto.. Mam nadzieje, ze to sie zmieni.

Ajentka, strasznie mi przykro. Ja caly czas sie wlasnie tego boje :( Nie ma slow, ktore moga pocieszyc.

Ktoras z Was pisala o tym, ze bierze 5mg kwasu foliowego. Na pewno 5mg? Ja biore folik, ale dawka to 0,4mg, roznica kolosalna, dlatego zaczelam sie zastanawiac...

katherinne, ja biore dawke 5 mg, taka sprzedali mi w aptece. Poprosilam o folic acid, pan zapytal, czy jestem w ciazy (to bylo zanim zaszlam) i dal mi dawke 5 mg. Ale cos mi sie wydaje, ze sie pomylil. Dla kobiet przed ciaza jest dawka 0,4 mg jak i rowniez w czasie ciazy. Dawka 5 mg z tego co czytalam na internecie to dawka dla osob z obciazeniem genetycznym lub po 40. Ale nie wydaje mi sie, ze mialaby mi ta dawka zaszkodzic. Nadmiar tej witaminy i tak wydala sie razem z moczem..

Ja sie tak strasznie boje o ta ciaze, ze ciagle laze do ubikacji zobaczyc czy czasem nie dostalam okresu:zawstydzona/y: Czy macie jakis dobry sposob zeby unikac stresu i nie myslec o tym caly czas..?

Witam, dopisuje się do Waszego forum:) wczoraj byłam na wizycie u ginekologa, który potwierdził moją ciążę. obecnie jestem w 5 tygodniu, a termin porodu mam wyznaczony na 1 sierpień 2013:)

Witaj wsrod sierpniowek Jagoda!! ....ale nabralam ochoty na jagodki... :D
Ja tez biore zestaw witamin i mieneralow dla przyszlych mam, tam mam 0.4mg kwasu foliowego + omega 3 :)

Jak sie czujecie mamuski? Ja mdlosci jako takich nie mam ale pierwszy raz porzadnie odrzucilo mnie od jedzenia wczoraj, maz jadl pieczonego lososia z warzywami i musial siasc na kanapie z talerzem bo ja nie moglam patrzec na tluszcz na jego talerzu!! I ten zapach, prawie mnie pogonilo to toalety fuuuuj.. Ja jadlam same warzywka. W ogole ciagle mam ochote na warzywa, owoce, jogurty, pelnoziarniste tosty (biale pieczywo nie zdaje egzaminu) i herbatke mietowa :) a wy jak ?

Witaj Jagoda, opowiedz cos o sobie:-)
Ja tez mdlosci nie mam. Nie mam apetytu i zmuszam sie do jedzenia.. Juz wolalabym miec mdlosci i apetyt za dwoje;-)
Dziewczyny, mam glupie pytanie, ale czy ktoras z Was mecza biegunki lub luzne stolce? Ja tak mam od paru dni:zawstydzona/y: i sama nie wiem dlaczego. Jem to co zawsze, wiec nawet nie mialam czym sie zatruc. Kobiety w ciazy raczej cierpia na zaparcia.. a nie odwrotnie.

reklama
Sisha, ja pierwsze kilka dni po poztywnym tescie tez mialam lekka biegunke, ale przeczytalam, ze to tez normalne, cos tam sie rozluznia, poza tym to nowa sytuacja dla organizmu i roznie moze reagowac. Zaparcia natomiast wystepuja ze wzgledu na hormony a w pozniejszej ciazy tez na ucisk na jelita.. Co za magiczny czas hahaha :D

Do góry