reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Witajcie, margo i chrobek, gratulacje. / Mój ślubny też z 25 lipca jest, zresztą u mnie w domu oprócz mnie, mam same lwy:-) chłopaki;23 lipca młodszy i 6 sierpnia starszy, a teraz mam termin na 1.08/

Co do płci, to ta ciąża zupełnie inna niż poprzednie, ale może znaczenie ma to że jestem 10 lat starsza niż poprzednio. Z zachciankami to zależy od zapotrzebowania organizmu na dane składniki, a nie od płci dziecka:-), ale wierzę że można mieć przeczucie, ja sama wierzę że tym razem urodzę dziewuchę, bo ile można mieć chłopaków?, / W sumie można, moja 47 letnia koleżanka urodziła w zeszłym roku czwartego syna./ A ja mam nadzieję na dziewczynkę, chociaż po dwóch ciążach z chłopakami, trudno to sobie wyobrazić....

reklama
Ja na twarzy mam masakrę:szok: nigdy tylu pryszczy nie miałam, co jedne zejdą to drugie obok się pojawiają i na dekolcie też. Chyba będzie dziewczynka:-)

Jeżeli chodzi o pryszcze, to ja też mam jak nastolatka, /może dlatego wszędzie pytają czy to moje pierwsze, hi,hi/, ale najgorsze są plecy ...tam to mnie wysypało, chyba pójdę to pokazać dermatologowi..:-)

fasola.jpgoto moja fasolka:-D

a co do mojej cery, to mi na calej twarzy wyskoczyla kaszka taka jakas.
We wrzesniu odstawilam tabsy i po tym mi jakies pojedyncze krostki sie pojawialy, a teraz jak pisze jakas kaska, takie male conieco heh

hej dziewczynki :-)

ja powoli doła łapię, bo jutro poniedziałek :-p ja już chcę co najmniej czwartek hehe co do zmian na skórze, to ja też jestem wysypana na twarzy,w ogóle jakoś dziwnie wyglądam,tak inaczej.. sama to widzę.. w ciąży z synkiem chyba nie wyglądałam na zmienioną hehe

ale się zdziwiłam, jak zobaczyłam, że już wrzesień 2013 się pojawił.. niby czas nam się teraz dłuży, ale ani się obejrzymy, będziemy szły na usg połówkowe:-)

chrobek mojej teściowej też jak zaszła w ciążę pojawiła się właśnie taka kaszka, takie małe podskórne grudki po jednej stronie twarzy, poszła do lekarza i wyszło, że w ciąży :) tylko nie pamiętam czy z dziewuchą czy z chłopakiem wtedy była :-p

mi też laski powychodziły jakieś krostki na dekoldzie i kilka na ramionach ehhh uroki :p
ale ja przeczucia nie mam, przed ciążą jadłam duużo słodkiego, teraz jakoś mnie nie ciągnie, ale czasem zjem, kwaśne też jem i to sporo, więc narazie mam mieszankę :-p

Zobaczycie dziewczyny, zaraz będziemy gratulować sierpniówkom 2014:-) Ewcik, znam ten ból, nie cierpię niedzieli, bo jutro do pracy, ale jak już pójdę to mam wrażenie że wracam w piątek...:-)

izka mnie też do słodyczy nie ciągnie, bardziej do konkretnych smaków.. w ciąży z Marcelkiem też tak miałam..

zaczarowana a do kiedy planujesz pracować?

Ewcik, jeszcze się nie zastanawiałam, ale wolałabym jak najdłużej pracować, ewentalnie z małymi przerwami na zwolnienia. Jakoś w pracy szybciej czas leci, i mniej się myśli, co jeszcze może być nie tak z ciążą...:-) No i nie ukrywam że liczę na awans w maju, więc wolę sama tego dopilnować...:-) Po porodzie też zamierzam szybciej wracać, z pomocą babci... A Ty do kiedy zamierzasz pracować?

reklama
Cześć Wam :-)

Nie było mnie kilka dni, bo jakieś paskudne choróbsko mnie złapało. Już zaczynałam się martwić, bo przez 3 dni trzymała mnie gorączka i nie miałam siły się ruszyć ale dziś wracam już do świata żywych.

Co do objawów - ja się śmieję, że będzie dziewczynka, bo mam takie pryszcze jakich nie miałam nawet w okresie dojrzewania:-D W poprzedniej ciąży miałam idealną cerę. Ale za to ochotę miałam głównie na słodkie, a wyszedł chłopak :tak: Mdłości miałam okropne łącznie z wymiotami chyba do końca 4 miesiąca, teraz miałam taką masakrę może przez tydzień po czy minęło i tylko lekkie mdłości mi dokuczają. Za to mam masę innych dolegliwości żołądkowych, których w pierwszej ciąży nie doświadczyłam :szok: I wtedy od początku miałam przeczucie, że będzie chłopak...teraz nie mam żadnego przeczucia...

A ja jestem lew z 27 lipca i bardzo się cieszę, że młode też będzie lwem :-) Mąż się śmieje, że jeszcze jak to będzie dziewczynka to będzie miał w domu ciężko z dwoma kobietami-lwicami:-D

Do góry