reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Madziasek, dzieki, ze pytasz:tak:Wysypka minimalnie sie zmniejszyla. Od kilku dni przemywam dwa razy dziennie przegotowana woda. Oby to tylko nie byla alergia na mleko krowie..
A piersi masz twarde, bo moze Twoje dziecko nie ciagnie dobrze? Ja jak malego karmilam to przed karmieniem mialam twarde, ale po juz byly miekkie (teraz juz sa tylko miekkie..:zawstydzona/y:)

taka.j, a Twoj maly ma wysypke na ciele? Bo rzeczywiscie tak jak pisze ewuncia moze to uczelenie na mleko.

Jagoda, gratuluje wagi Twojej malej. Dzieci rosna i przybieraja w zastraszajacym tempie..:tak:

Czy wasze maluszki sie juz do Was usmiechaja? Moj od tygodnia szczerzy sie na moj/meza widok:-DCos pieknego zobaczyc bezzebny usmiech wlasnego dziecka:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewuncia no właśnie przybiera i to ładnie, w ciągu 2 tygodni, mimo ulewań i luźnej kupy 5 razy dziennie przybrał 400 gram, aż w szoku byłam i pediatra kazała dalej dawać AR lub zwykłe mleko mieszać z zagęszczaczem. Za 2 dni idziemy na kontrolę wagi, ile przybrał w ciągu 9 dni.

Jagoda biedna Milenka :( Na szczęście już po wszystkim, mam nadzieję, że gorączek nie będzie i ładnie przejdzie tą nockę.

Shisha on nie ma wysypki, a jak ona w ogóle wygląda? Mój też się uśmiecha :)

hej Dziewczyny, my mamy problem z kąpielami, bo Mały bardzo szybko się wychładza:( Dziś mąż kupił farelkę i nagrzaliśmy w pokoiku na maxa i dopiero była kąpiel. No i to trochę pomogło, bo Wojtuś spokojniejszy był.
Ale zrobiły się mu odparzenia pod paszkami :( wczoraj zauważyliśmy i smarujemy bepanthenem. A dziś również zrobiły mu się w pachwinach..i nie wiem, czy to nie przez chusteczki huggies, bo one takie mocno nawilżane są.. ech:( i czekamy jeszcze na położną, mogłaby się już pojawić, mam do niej kilka pytań. U Was już pewnie były Wasze położne?

No i mój Mały też się czasem uśmiecha, ale tylko przez sen, ciekawe co takim Maluszkom się śni? :-)

Dziewczyny, nie chodzi mi o takie usmiechy przez sen czy podczas karmienia tylko takie swiadome jak np. cos powiecie albo jak spojrzy na Was. Pisze, ze dziecko zaczyna sie usmiechac od 6 do 8 tygodnia zycia, wiec niektore Wasze maluszki jeszcze maja czas:tak:

Kulka, nam na odparzenia w pachwinach pomogl puder. Jak smarowalismy kremem na odparzenia to bylo jeszcze gorzej.

taka.j, chodzi mi o wysypke w postaci krostek czerwonych na twarzy a w dotyku przypomina kaszke.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny wracam do świata żywych:-)
Nie będę nawet próbowała was nadrobić bo za dużo drukujecie.
Mój mały jest bardzo spokojny, więc super. Miałam problem z karmieniem piersią, ale już zaczął pić. Dostałam od położnej takie nakładki na sutki i mały trochę lepiej już łapie co i jak.
Była dziś u nas pielęgniarka na badanie słuchu i badanie krwi i była pod wrażeniem, że taki spokojny. Mam nadzieje, że tak zostanie:-)

Shisha, a nam pani w aptece odradziła puder, bo powiedziała, że za bardzo wysusza:baffled:Zobaczymy jak będzie po kremie no i jutro mąż kupi inne chusteczki, tzn takie jakie używaliśmy na początku.

A takie świadome uśmiechy dziecka muszą być super, ja się już nie mogę doczekać, kiedy zobaczę takie na buzi mojego Dzieciaczka :-D

Doriq, a kiedy Ty urodziłaś? Bo mój Wojtuś przez pierwsze dni też był bardzo spokojny, a teraz, powoli zaczyna pokazywać różki ;-)

Shisha no to nie ma takich krostek póki co i mam nadzieję, że tak zostanie.

Doriq super, że masz takie spokojne dziecko i oby tak zostało!

przez sen to sa grymasy na twarzy, a moja zaczyna sie usmiechac a jej usmiech jest taki cwaniacki:-D:-D smiesznie to wyglada hehe i zaczyna glużyc sobie:-)

kulka moja tez strasznie sie wychladza, ale tam maja dzieci ktore po urodzeiu ponizej 3 kilo waza. moja byla strasznie wychlodzona po porodzie i tak jej zostalo. pierwsze kapiele to byla masakra taki krzyk, a zauwazylam pozniej ze musi miec troszeczke cieplejsza wode i pieluszke ciepla na brzuszek i mam taki fotelik kapielowy, bo mala miala straszne leki ze spadnie, teraz juz lubi sie kapac i nawet sie usmiecha przy kapieli:-)

mala juz lepiej, dalam jej pol czopka przwciwbolowego i calkiem inne dziecko:-)

reklama
U nas kąpanie to domena taty a mały początkowo płakał ale teraz już chyba troche to lubi, cieplutko mu i chyba dobrze :)

Do góry