reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Kulka 30 urodzilam I jak na razie jest spokojny. Odpukac.

Taka j. kciuki za wage a Madziasek za jutrzejszego ortopede.

Ja do tej pory uzywam chusteczek do tylka, ale chyba macie racje zeby myc woda. Tez tak zaczne.

Co do kapieli to na razie tylko z ta pania tzw pologowa robilam, ale w sobote bede robic z TZ. Zreszta zmienili mi ta pania, bo poprzednia ponoc chora, moj R sie smieje ze nie wytrzymala z nami psychicznie:-D, i ta co teraz mam jest super, az szkoda ze jutro ostatni dzien.

Mam dzis imieniny ciekawa jestem czy R pamieta i chociaz jakies kwiaty przyniesie.

reklama
Madziasek, na poczatku wysypka/krostki byly na calej glowie, nawet pod wlosami.. Ale odkad mu przemywam twarz przegotowana woda to to na wlosach zniklo, a wysypka zostala mu na policzkach:-(i jest strasznie chropowata w dotyku. Zobaczymy co powie pediatra w niedziele, bo wtedy mamy wizyte.
aaa jak ten czas leci:tak:Juz miesiac zlecial Ci. Ani sie nie obejrzymy a nasze brzdace beda chodzic:-D

ewuncia, wlasnie taki system jest najlepszy:tak: Puder - w miejsca zamkniete, krem - w miejsca otwarte:tak:

taka.j, daj znac ile Twoj maly przybral:tak:

Ostatnia edycja:
doriq, wszystkiego dobrego :-)

U nas dziś była położna, obejrzała Wojtusia i powiedziała, że wszystko ok :-)Te odparzenia pod paszkami też jej pokazaliśmy, ale one na szczęście już znikają. Powiedziała, że te odparzenia to normalne i nie ma się co przejmować - Maluszka to nie boli - i to dla mnie najważniejsze :-)
Muszę go tylko budzić w nocy na jedzenie - przez dwa ostatnie dni jak usnął po kąpieli ok 19, to budził się dopiero po północy...Niby fajnie, bo można odpocząć i się wyspać, ale Mały powinien częściej jeść, bo urodził się z wagą poniżej 3 kg.

My po lekarzu, mały waży 3400 gram więc przybiera super, od wagi wyjściowej ze szpitala 700 gram a od urodzenia 600 gram.

moj maluch spadl z wagi do 3625, a po porodzie mial 3950, ale lekarz mowil ze to w normie i ze do 1 wizyty u lekarza powinien wrocic do wagi urodzeniowej. Ja mam taki nawał pokarmu ze jak sie schyle to ciurkiem leci wiec napewno glodny nie bedzie :-)
Ja dalej czekam na polozne, po ilu dniach do was przyszla?

Ewuncia nie zauwazylam by moj maly mial jakies bole po wit k, ja podaje wit k i d co dwa/trzy dni. A jak ten bol sie objawia?Doriq wszystkiego najlepszego!!!Taka j super ze maly przybiera na wadze ;-)Shisha trzymam kciuki za niedzielna wizyte. Koniecznie daj znac co z ta wysypka.kulkaPrzytulka mojemu tez sie takie sytuacje zdarzaja.

Ewelinka, do nas położna przyszła dopiero dziś i to dopiero po tym, jak wczoraj do niej zadzwoniłam. Też się nie mogłam doczekać.
Taka j., fajnie, że Mały przybiera na wadze :-)

witam porannie :)

taka j. , bardzo ładnie młody przybrał, gratulacje,

Madziasek, on się pręży strasznie, płacze i cały czas jest niespokojny, nie mogę go ani na chwilkę odłożyć, bo płacz. a jak już zaśnie to co chwilę się wybudza z płaczem :(. Ja już sama nie wiem czy to przez tą witaminę czy poprostu kolki się zaczęły. Bo pierwszy tydzień po porodzie był spokojny, dopiero teraz zaczęła się jazda ;(. A miałam nadzieję na choć jedno spokojne bezkolkowe dziecko.
A ty te podawanie wit k i d co 2 czy 3 dni konsultowałaś z pediatrą ?czy tak sama z siebie ? :)

shisha, a może to poprostu trądzik niemowlęcy?. Cokolwiek by to jednak nie było,życzę aby znikło jak najsszybciej. A poza tym zdjęcie Twojego synka podpisie jest śliczne :) , tzn nie zdjęcie tylko synek :)

ewelinka, coś długo ta położna nie może do was dotrzeć, może zadzwoń i poprostu zapytaj kiedy się pojawi? U mnie była zaraz po powrocie ze szpitala, z tym, że osobiście ją powiadomiłam,że urodziłam.

reklama
A nasz się już przyzwyczaił do bycia na rękach :) Często juz jest tak, że płacze a na rękach się uspokaja i to troche problem. Moja matka sobie przychodzi i go nosi, ja jej gadam, żeby przestała i ma go nie nosić ale ona ma to gdzieś i nosi :wściekła/y: a ja potem sobie rady nie dam.

Do góry