reklama

Sierpień 2013

Madzialenak a masz też coś ćwiczyć z nim? Wiem, że są jakieś ćwiczenia, żeby "szybciej poszło" ale nie wiem dokładnie jakie. Szybko to odkryli u Was więc pewnie też łatwiej pójdzie, nie martw się *)

reklama
Taka j maly ma praktycznie mieć założoną rozwórkę non stop, mam ściągać tylko na przebieranie badź kąpiel, przerwy łącznie mogą wynosić ok. 4 godz. Jeśli po ściągnięciu w czasie przerwy mały nie będzie wierzgał nóżkami to wtedy mam robić ćwiczenie polegające na ruchach okrężnych wokół kolanka przy zgiętych nóżkach na żabę.

hej. my dzisiajpo wizycie u pediatry i w koncu trafilam na konkretna babke. siedzialam u niej pol godziny, wszytsko zbadala. okazalo sie ze u nas mleko nie pasuje:baffled:mala bardzo malo na wadze przybrala przez ten miesiac jak bebilon je, caly czas buzuje jej w brzuchu i u nas to nietolerancja laktozy. Dostalysmy mleko Humana SL sojowe i mamy patrzec, czy bedzie lepiej, jak nie to jeszcze NAN expert sensitive, ale to kosztuje 60 zl:baffled::baffled::shocked2: a humana 20, wiec zaczelam od tanszego i zobaczymy. Poki co Milka zjadla prawie na raz 180 ml:szok::szok:, gdzie nigdy nawet 120 nie jadla. Dostalysmy na plesniawki aphtin i jakies homeopatyczne i musze na brzuchu ja duzo klasc, bo ma wzmozeone napiecie miesniowe, bedzie ciezko, bo mala nienawidzi na brzuchu, ale mamy ja masowac po plecach, po dupce klepac i trzymac reka pod brzuchem i ma sie przyzwyczjac i jak lezy to podlkadac jej pod nogi poduszke, zeby miala je podkurczone, nie wyprostowane. zaplacilam za wizyte 70 zl,ale przynajmniej konkretna babeczka. oby pomoglo:-)

Jagoda dobrze, ze trafilas na fajnego lekarza, to polowa sukcesu, no i oby humana sie przyjela bo to drugie mleko faktycznie drogie strasznie.

Dziewczyny koniec! Jestem już przeziębiona, gardło mnie boli okropnie i roni się katar, nie mam jeszcze gorączki. Nie mam po co jechać na dyżur naszej przychodni bo oni ZAWSZE przepisują gripex, inaczej jeszcze nie było słowo daję, no i takie coś sama moge sobie kupic, tylko powiedzcie mi co z tych głupot polecacie, w sensie gripex, fervex, tabcin, nie wiem co tam jeszcze jest na rynku, pomóżcie błagam!! Jak zaraziłam Kubę to się pochlastam :(:(

Taka j mi zawsze pomaga aspiryna 2x1 tabletka, rutinoscorbin 3x po 3 tabletki, herbata z miodem i cytryną i połknięty wyciśnięty ząbek czosnku 2x dziennie. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Jagoda super , że trafiłaś na fajnego pediatrę. Oby zmiana mleczka pomogła. Powodzenia.

Nasz mały dzisiaj w nocy spał 7,5 h :-), normą jest 5-6 h.

reklama
z karmieniem mialam to samo...karmilam 3 min-doslownie a po 3min zaczynalsie wyrywac plakac i tak przez tydzien,myslelismy ze to kolki bo lekarki nam mowily ze dziecko powinno jesc piers 3-5min i wtedy sie najada-co za durne baby z tych "lekarek"!!!!!!zaczelam przez to tracic pokarm,az stracilam,jestesmy na butli i uffff cale szczescie-bo przezylam traume :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry