reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

witajcie..
Taka j, od 4 nie spicie???? wspolczuje..
U nas lepiej, pobudki na szybki cycus o 2 i 7..

Tez slyszalam, zeby do lezaczka nie wkladac, tylko podloga.. i tak tez robie, choc czasem musze do lezaczka dac, jak idziemy pranie wieszac, czy gotowac ;)

Zmykam sie szykowac, bo o 10:30 rehabilitacja...

reklama
Grinula ja tak od 4 nie śpię od dłuższego czasu, no wczoraj było inaczej bo nie spałam już od 2:30, tak mam, może się coś zmieni jak wyzdrowieje. Nawet nie jestem jakoś gigantycznie śpiąca, organizm się już przyzwyczaił do spania po pare godzin na dobę w kilku ratach, przecież tak na prawdę to ja śpię po 4-5 godzin od ponad 4 miesięcy. Czasami przyznaję jestem już wyrąbana, może zmęczona, jakieś przemęczenie materiału mnie chwyta bo to chyba jednak nie jest zdrowe i normalne, że się nie śpi a teraz to i tak super bo przez pierwsze 2 miesiące spałam po 3 godziny w ratach. No ale podobno powinnam tryskać radością :)
A dzisiaj o 18 minie rok jak zrobiłam test ciążowy.

Wojtuś też ma leżaczek i wcześniej spędzał w nim sporo czasu, a teraz więcej na macie leży. Nie boję się o chwytanie, bo on bierze do rączki wszystko, co mu się pod rękę nawinie ;-)
I kiedyś gdzieś czytałam, że jak dziecko sporo w leżaczku leży, to się szybciej do siadania zbiera... Mój się nie zbiera póki co, hehe ;)

Wojtuś w niedzielę kończy 4 miesiące, ale poczekam, aż wrócimy ze świąt i dopiero zacznę wprowadzać nowe jedzonko. W domu to już tak na spokojnie będzie.

Cześć!!!
U mnie dziś świeci słoneczko więc optymistycznie podchodzę do dzisiejszych spraw:-)Chciałam zacząć ogarniać mieszkanko ale że Helenka śpi to wylądowałam tutaj.Powiem wam że w tygodniu mamy wypracowany schemat dnia a w weekendy to masakra.Mąż się dziwi dlaczego ona nie śpi kiedy zwykle śpi o tej porze.Kiedy jesteśmy same jest zupełnie innaczej.Czasami brakuje mi kogoś do pomocy by na nią zerknąć bo nie lubi być sama.Wkładam w leżaczek i noszę ją wszędzie ze sobą a wy piszecie że leżaczek NIE???

grinula gratki udanej imprezki.My jak robiliśmy chrzciny to zauważyłam że mała nie lubi hałasu, zamieszania dookoła:(

madziasek masz super dziecko że tak wszystko mu smakuje chciałabym żeby moja też tak wsuwała.
podałam jej herbatkę koperkową wciągnęła a jak się skończyła był płacz:-Da wypiła na raz 100ml nie wiem czy to dużo czy mało bo karmiąc piersią nie wiem ile ona ciągnie :-D

aurelia250 z moją ciążą były przeboje przez 9 m-cy.
jak się dowiedziałam że jestem (czyli rok temu) przez 1 m-c było ok później nudności,wymioty i zgaga.Toaleta była moim pokojem.Ja zamiast tyć to schudłam 9kg.Nic jeść nie mogłam wszystko mi śmierdziało zero zachcianek,czasami miałam już dość.Dopiero po 6 m-cu zaczęłam leczenie u gastrologa trochę ulżyło i zaczęłam nabierać kg.Mała urodziła się zdrowa a mi jak ręką odjął wszystko przeszło.

kulka ja też mam zamiar po świętach zacząć wprowadzać jedzonko zacznę od marchewki mam taką z działeczki bez nawozów
mam nadzieję że polubi:-)

ewelia my chrzcilismy jak mala miala miesiac, wiec calutkie chrzciny, wlacznie z mszą i imprezka, przespala :-) i dobrze, bo juz z glowy, a teraz by nie bylo tak rozowo ;P

Tak piszecie o tym jedzonku, ze mnie tez zaczelo kusic, zeby wczesniej zaczac wprowadzac.. z synkiem w 6 miesiacu wprowadzalam i tak tez zamierzalam z Gosia... ale zobaczymy :cool2:

Mala spi po cwiczeniach, jeszcze masaz nam doszedl , ale czeka sie na niego, bo jedna babeczka go robi, a dzieciakow sporo :/

a ja zamiast sprzatac zrobilam kawke i weszlam do Was..

Cześć dziewczyny !

Chętnie bym Was zaprosiła na pierniczki gdybyśmy tak daleko od siebie nie mieszkały.. :-(
A tak to.. proszę częstować się wirtualnie
ciastka.jpg

Grinula, tatuaż nie boli.. nawet zaczerwieniony nie jest.. nic się nie dzieje.. może dlatego, że jest mały i skóra nie zdążyła się zmęczyć przy robieniu :) no chyba, że mi go henną zrobił :szok::-D

Dziewczyny, a kiedy maluch powinien zjeść cały słoiczek ? bo czytam w poradniku, że słoiczek + 50 do 100g soczku lub przecieru owocowego. Mąż uważa, że świruje.. może faktycznie.. ale tak to chyba jest przy pierwszym dziecku :-p

Załączniki

• ciastka.jpg
    ciastka.jpg
    46,8 KB · Wyświetleń: 45
Basia wow ale produkcja!!! szacun! a co do sloiczka to wg mnie kazdy inaczej, jak mu bedzie smakowac cos i brzuszek sie przyzwyczai, to codziennie czy co kilka dni zwiekszaj porcje az dojdziesz do calego.
Ja dzis z kaszka dalej dzialalam, slyszalam polykanie w malej paszczy, wiec cos tam zjada mimo, ze jezykiem zwraca, zamiast przyjmowac:-)

Moja panienka spi juz prawie 2 godziny:szok: poprzednia drzemka tez byla dluzsza niz zwykle, ale teraz to rekord bije z okresu noworodkowego :)

basia89 pierniczki pierwsza klasa aż ślinka leci idę po kawę i się poczęstuję:-)
grinula mój śpioch też śpi a mamusia co robi? na bb siedzi:-D

byłyśmy na spacerku 3 godzinki połowę przespała a jak znajomi zaglądali do wózka to się ładnie uśmiechała.wasze dzieci śmieją się na głos? bo moja zaczęła i chyba jej to się podoba i jeszcze robi brum brum wtedy cała jest zaśliniona.

reklama
Basia ale smakołyki
taka j. współczuję tego wczesnego wstawania , ja na szczęście nie czuję, że mam mniej czasu, Lenka nie jest wymagająca i spokojnie mogę się z synkiem bawić.
Wczoraj byliśmy z mężem na koncercie Bajm , 30-lecie akustyczno-elektryczny, rewelacja, tak śpiewała, że ciarki po całym ciele. Niestety Lena znowu trochę popłakiwała u mamy, ale na szczęście nie dzwonili po nas
Dziś byliśmy u lekarza , Maks zapalenie tchawicy, chociaż miałam z nim do lekarza nawet nie iść, Lena ok, ale mamy obserwować ,bo ma stan przeciwgorączkowy

Do góry