reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

a mój mały artysta dziś rano jak sie obudził, to wszedł pod łóżeczko, żeby wyciągnąć jakis samochodzik, ale już nie mógł wyjść :D a jakie było moje zdziwienie jak weszłam do pokoju i nigdzie go nie widziałam ;p
:-D a to musiał być widok;-)
Dzień dobry :-)
Rozpoczęłam dziś dzień o 6rano, tak wcześnie wstaje mój mały, choć do przedszkola dopiero na 8 także jestem śpiąca jak codzień zresztą hehe
Na śniadanie miałam mega mieszankę. Drożdzówka z dżemem i bułki z gzika :-D a co grunt by smakowalo. :-)
a co to takiego??:eek:

reklama
ojj współczuję wam tego rannego wstawania, ja na szczęście mam zwolnienie to śpię bez budzika.

ktr zamierzam dzisiaj leżec i wstać zrobić tylko obiad i tyleeee

A w ogóle to wpadłam tak z rana, żebyście mnie ubiczowały. Znowu mi czarne myśli po głowie chodzą, człowiek to się potrafi nakręcić. W poprzedniej ciąży sniło mi się niemowlę, tylko było takie jakieś wyrośnięte w wózku i kilka dni później na wizycie okazało się, że serce nie bije.. a dzisiaj znowu śniło mi się dzieciątko - też chłopczyk, ale był normalnych rozmiarów, nosiłam go na rękach.. ehh wybijcie mi te głupoty z głowy, bo aż się boję kolejnej wizyty, a ta za tydzień..

Cześć!
To ja się witam wyspana :-) Nie mam porannych zajęć aż do wtorku, a mój Małżonek postanowił dzisiaj zrobić dzień dobroci dla ciężarówy i po cichutku wyszykował małą do przedszkola i po cichutku ją zawiózł. Obudził mnie dopiero o 8.30 na śniadanko :-)

Maciejka - też mnie te bułki z gzika zaintrygowały :-D Czyżbyś z Poznania była?

Ktr - dobry artysta :-D A nie przestraszył się tam pod łóżkiem?

Loleczka gzika to inaczej dip serowy. Zapomniałam ze każde województwo ma swoje zwroty hehe

Izka wyluzuj :-) pozytywne myślenie to połowa sukcesu :*

Cwietka dokładnie tak. Okolice Poznania. Widzę ze znasz tamtejsza gwarę :-)

Czesc dziewczyny

Zaczely mi sie chyba nasilac "poranne mdlosci", wczoraj obudzilam sie kolo 1 w nocy, bo mi sie pic chcialo, napilam sie kilka lykow soku i pedem do lazienki, zwrocilam chyba caly karton i reszte kolacji...

Ewcik
ja mam tez umowę na czas okreslony i u mnie w pracy już wiedzą i nie mogą mnie zwolnic. Mogą zwolnic tylko w poszczególnych wypadkach. Tu masz link do jakiegos artykułu Ochrona przed zwolnieniem kobiet w ciąży - Ciąża i prawo - Praca kobiet - Wieszjak.pl

Ostatnia edycja:
Izka- mi się ostatnio śniło, ze miałam dwóch synów, co najlepsze jednego murzyna :p położyłam ich spać i wyszłam, a jak weszłam z powrotem to cali byli w ...pająkach! ale ja nie wierzę w sny :p

A co do tego, że każda z nas ma różne objawy, to powiem wam, że moja mama cały czas mi powtarza, że jak była z moją siostry w ciąży, to zapominała o niej i nic nie czuła w ogóle, zadnych mdłości, nic! a dziecko 4500g sie urodziło, za to ze mną jak była to non stop wymioty i w ogóle nogi opuchnięte, brzuch ogromny, a ja 4200g wiec też super!
nie ma na to reguły, tak myślę....

Ja też mam to szczęście, że siedzę w domu i nie musze pracować, jedynie jeżdżę na zjazdy uczelniane bo zaocznie studiuję, teraz właśnie czeka mnie weekend w akademiku :/
jak jestem w domu, to mam mega mdłości, ale bez wymiotów (zdarzyło sie moze z 4 razy do tej pory) natomiast jak tylko gdzieś wyjdę to odrazu tak naciaga, ze masakra.....
w sobotę mam egzamin, mam nadzieję, ze obędzie się rewolucji :D

a co do plamienia, to mój gin. stwierdził, ze świeża krew ma mnie zawsze niepokoić, a brązowa najczęściej jest przemęczenia i jeśli jest jednorazowa to nie muszę panikować, na szczęscie u mnie na razie obyło się bez....

Maciejka - o gziku już słyszałam :-) Ale tylko to z Waszej gwary znam. Tylko myślałam, że to bułka z sera zrobiona :-D

Ktr - i jak sie udało spryciarza wydostać?

reklama
Dziewczęta!
Dzień dobry :-) Ja właśnie się dobudzam :-)

Nie chciałam wprowadzać nerwówki pisząc o tych mdłościach, ale ostatnio jak poszłam do lekarza i mówię, że mam okropne mdłości i wymioty to pani mi na to odpowiedziała tak entuzjastycznie" 'To cudownie!!!!!!!! Im będzie się gorzej Pani czuła tym lepiej dla dziecka!!!!!!!!' A że już się czuję prawie dobrze to też staram się nie brać tych słów do serca. Poza tym moja siostra nie miała żaaaaaaaadnych objawów a urodziła zdrowe, śliczne dzieciątko. Gdy czytam internet to widzę, że różnie bywa i chyba nie zależy to od ilości wymiotów ;)

Mnie pobolewa od wczoraj prawa strona brzucha, tak jak by mi coś tam puchło. No i nie mogę spać w mojej ulubionej pozycji-na brzuchu- bo ból piersi potrafi postawić mnie w nocy na równe nogi :-D

Do góry