reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

reklama
Ewelinka ja właśnie nie kojarzę ile ważył na ostatnim szczepieniu a niestety nie zawsze mi wpisują wagę na wizycie, w każdym razie równe 7 kg podobno ma.

Cześć Dziewczyny

Nie udzielałam się ostatnio z powodu braku czasu bo to święta, później okres poświąteczny, za chwilę Sylwester i tak zleciało, ale za to Was podczytywałam więc jestem na bieżąco :-)
Chciałam Wam życzyć wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, pociechy ze swoich skarbów :-) i najważniejsze aby zdrowie dopisywało.

Takaj rzeczywiście Kubuś przystopował z wagą. My dzisiaj byliśmy na szczepieniu i mały waży 7260g i mierzy 64 cm. A jak minął Sylwester? czytałam, że mieliście szczepienie, mały nie gorączkował?

Jagoda jak Tam Milka? Gorączka jeszcze się utrzymywała?

Basia nie pisałaś dawno nic o wysypce Synka, czy już się nie pojawia? Mam nadzieję, że odeszła.

Sebastian dostał po świętach marchewkę i jabłuszko :-) Bardzo mu smakowało, na 3 dzień już sam buźkę otwierał. Teraz dam sobie spokój przez 2-3 dni z rozszerzaniem diety bo dzisiaj mieliśmy szczepienie i chcę małego obserwować jak się będzie czuł ale za 3 dni dalej poznajemy nowe smaki:-)

Aurelia Sebastian pije raz dziennie herbatkę koperkową lub rumiankową ok. 70-100 ml. Niekiedy zamiast herbatki dostaje wodę, którą też chętnie wypija.

hej

madzialenak ładnie Sebuś rosnie :-)

taka.j widzisz martwilas sie ze Kuba duzo je, a wcale za duzo nie tyje:-)

MadziaSek jak Miki??

Mila juz goraczki nie ma, ale buczyyy od rana i jesc nie chce i kupy zielone rzadsze robi, w nocy sie z placzem budzila kilka razy, wiec nocki juz mam z glowy.
Najlepsze ze jak jej wloze palucha do buzi to wuczuwam zgrubienia, ale u gory na 4, wiec jakies dziwne moje dziecko, skoro nie zaczyna od jedynek:confused:

Jogoda no to biedna Milka, męczy się malutka a Ty razem z nią jak nocki nieprzespane :-( No nic trzeba jakoś okres ząbkowania przejść, każdą z nas to czeka:blink: trzymajcie się i oby jak najszybciej zębol wyszedł.

Cześć dziewczyny.

Taka j. Kubuś faktycznie zwolnił z przybieraniem i z tego co ostatnio piszesz, to chyba też nie je już tak duzo? Pamiętam, że okolicy 2-3 miesiąca był prawie 1kg cięższy od Hani, a teraz go chyba wyprzedziła:szok:. NIe wiem ile waży bo ostatnio była ważona jakieś 1,5 mies temu, ale kluska się zrobiła. A jak po szczepieniu?

Jagoda to faktycznie dziwne by było. A to na pewno ząbki? A jakieś żele przeciwbólowe nie pomagają?

Od paru dni też dopajam Hanię wodą, a raczej staram się. Wypija ze 3 razy dziennie po 10-20 ml. Po tych słoiczkach robi zupełnie stałe kupy i musi się biedna nastękać żeby wydusić, ale nie męczy ją to długo, tak do 5 min więc chyba nie mam się czym martwić? No i nadal raz na 3 dni, ale codziennie lub nawet ze 3 razy dziennie jest taki malutki bobek odcięty. Co 2 dzień daję jej jabłuszko lub jabłuszko z czymś żeby ją troszkę jednak pogonić z tą kupą.

reklama
kopciucha a u nas dawno temu dalam jabluszka troszeczke i chociaz ju zdawno nic nie dostaje oprocz mleka to kupy dalej po kilka razy dziennie a byly co 3-6 dni, chyba naprawde cos sie stalo z jego jelitami i nie wiem czy to dobrze czy zle

Do góry