reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Mój mały robił kupki co 2 dni a od kiedy dostaje marchewkę i jabłko to robi codziennie jedną a niekiedy nawet 2 kupy. Ostatnio po jabłku była mega cuchnąca.

reklama
Madzialenak nawet nie goraczkowal, byłam ciekawa jak to bedzie ale było w miare. Wczoraj wieczorem było kiepsko ale nie wiem czy to od tego, zobaczymy dzisiaj.

Jagoda biedna Milenka z tymi zabkami, niech juz wyjda i bedzie spokój.

Kapciusia teraz Kubuś je ok. 1 litra mleka i 1 słoiczek a słoiczek zawsze musi być po choćby 90ml mleka bo inaczej płacze i sie zanosi jak podam samo danie, jakby myslal, ze juz mleka nie dostanie.

Mówicie, ze przystopowal a pielegniarka na szczepieniu az oczy do nieba wzniosła jak go do zwazenia wziela, ze taki ciezki to ja juz nie wiem.

Takaj oby dzisiaj było lepiej. Moj póki co nie ma gorączki. Powiedz od kiedy zaczęłaś dawać po całym słoiczku i czy dajesz także owoce czy tylko warzywa? Ja w ogóle nie znam się na rozszerzaniu diety. Niektóre poradniki mówią nawet aby przy mm rozszerzać dietę od 5miesiąca. Zielona już jestem:confused:

Dziewczyny ile 5 mies maluch powinien przybierac tygodniowo!?
U nas nadal jest jazda w nocy..trwa to ponad miesiac. Ledwo zyje. Amelia budzi sie co dwie godziny a pozniej co godzinke i co pol godz. Ledwo zyje...w dzien jest mega pogodna,rozesmiana...ale wszystko jedt w vuxi. Mamy juz dwa zebole na dole.nie wirm czy idzie gora i te nocki przrz zeby tsk wygladaja czy co sie dzieje:-(....

Oprocz tego nie mozemy z Amelka nigdzie wyjsc. Placze nin stop nie u siebie wvdomu. Nie toleruje.nikogo oprocz rodzicow. Nawet moja mamavposzla w odstawke dzisiaj byl ryk jak wziela ja na rece.
Ogolnie chce byc w tylko u siebie w domku i zeby.nikt.nas.nie odwiedzal a jak juz musi to od Amelii z daleka:-)...
Wasze Maluchy tez tak maja?
U nas tak jest hmm od ok 1,5 tyg.

witajcie po przerwie...
wszystkiego dobrego w nowym Roku, niech sie spelnia wszystkie Wasze marzenia i plany :)

My nadal na wyjezdzie odpoczywamy i nie chce nam sie wracac ;) pewnie kolo niedzieli wrocimy.
Gosia grzeczna, dzielnie znosi czeste odwiedziny i troche nieregularny tryb dnia, choc staram sie, by godziny snu i kapania jej sie nie zmienialy.

Allme
moja wprost przeciwnie teraz, idzie na raczki do kazdej nowo poznanej ciotki, a do wujkow gada, nawet jak na nia nie patrza ;)

Nie nadrobie Was, rozstalam sie z Wami w Wigilie... i korzystam z netu od meza, ale juz gada, zebym konczyla eh..

Madzialenak cały słoiczek to od niedawna prawdę mówiąc bo najpierw dość długo próbowałam nowe produkty, więc może od niecałego tygodnia zjada cały ale najpierw muszę mu dać trochę mleka bo inaczej nie tknie jedzenia. Podaję też deserki ale to po połowie słoiczka bo podobno nie można z tym przesadzić. A zaczęłam próbować produkty jak Kubuś miał tydzień do skończenia 4 miesiąca, nie czekałam do samego końca bo mały wcinał mleko równo i wydawało mi się, że nie będzie problemu z nowymi produktami.

All-me u nas póki co nie ma takiego czegoś, mały do tej pory czuł się dobrze tak u nas jak i u obych ale kto to wie co będzie, niczego pewna nie jestem. Na razie nawet wujek męża jak go wziął to było spoko mimo, że faceta na oczy pierwszy raz widział. Nie wiem ile powinno przybierać tygodniowo ale wydaje mi się, że teraz to tak może z pół kg na miesiąc już, chyba dzieci powinny już troche przystopować z tym przybieraniem.

Grinula baw się dobrze i odpoczywaj ile możesz :)

Moje dziecko było dzisiaj hojne, pozwoliło mi zasnąć o 4:30 ale cóż, zaraz z rana trzeba było wstać, żeby wyprawić starszego do szkoły, jak nie prześpię chociaż godziny w dzień dzisiaj to się rzucę z mostu!

Ostatnia edycja:
witajcie! Życzę wszystkim samych radosnych dni i przespanych nocy! My mieliśmy kłopoty ostatnio, aż nie chciało mi się o tym pisać, ale muszę sie wyżalić. Spotkał nas szpital, mały przestał jeść, najpierw jadł polowe tego co zawsze, potem jeszcze mniej, a na końcu nawet herbatki nie chciał. Zadzwoniłam do lekarza z przychodni, a ten mi powiedział żeby sie nie przejmować i zaczekać jeszcze, ciekawe jak miałam się nie martwić jak mały piszczałki za każdym razem jak chciałam go nakarmić. Zadzwoniłam więc do innego lekarza, a ten że do szpitala bo sie odwodni. To był 1 dzień świąt, na izbie lekarz powiedział, że co ze mnie za matka, że wczoraj nie przyjechałam, to mu mówię, że lekarz kazał mi jeszcze poczekać, a on na to że to mój problem. Mały został skierowany na oddział gastroenterologii, miał usg, rtg, badania krwi i moczu. Nic nie stwierdzili, powiedzieli, że może nie umiem go nakarmić, to zrobiłam mu mleko no i nie wypił. Na szczęście po paru godzinach sie namyślił, wypił 130 i potem jesCze 130. Przyszedł inny lekarz i kazał zmienić mu mleko z Nuttamigenu na bebilon. Mieszam mu od paru dni, je mniej ale je . Kazał też rozszerzać dietę, podaje marchewkę, ale nie chce jej jeść.

My bardzo mi przykro z powodu Waszych przeżyć, ten lekarz co Ci tak powiedział to idiota (że co z Ciebie za matka), kretyn, słuchasz lekarz i robisz źle? Mam nadzieję, że Kayo zacznie jeść więcej, z produktami się nie poddawaj, mój też na początku nie chciał. A to Ci lekarze to nieudacznicy skoro nie wykryli co mu się stało, że nie jadł! Ściskam Cię mocno!

reklama
Do góry