reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Aga mojej znajomej maly spi tylko i wylacznie na boczku, raz jednym raz drugim i wszystko jest ok :-)

Ewelinka ja zawsze bylam wredna, taki charakter i ciagle cos mnie wkurza, ale moje relacje z mezem sie zmieniaja, raz jest lepiej raz gorzej, on jest cholerykiem.... Hehhh

Madzialenak moj maly je co 3 godziny i jest to 5 posilkow dziennie i tego sie trzymamy ;-)

reklama
Ewelinka mam bardzo podobne pory karmienia, w sumie wychodzi mi 6 posiłków na dobę a czasami zje 5 posiłków ale w nocy zawsze tak samo.

Madzialenak mój zjada 5-6 posiłków: ok. 1-2, 5-6 (mleko po 150), potem deserek ok. 10-11 ok.150gr, obiadek różnie między 13:30 a 16 ok.200gr w zależności jak śpi i ogólnie jak chce jeść, potem jak wcześnie zje obiadek to mleko ok. 17(150ml) i potem kaszka o 20 ok. 180ml.

Patrycjal ja też się nie łudzę, że przestanie jeść w nocy, absolutnie nic na to nie wskazuje. A jak ona je, w sensie ile w trakcie posiłku i jakie dajesz inne rzeczy poza mlekiem i ile tego? Mój zaczął mieć większe przerwy jak mu wprowadziłam obiadki i deserki i jak zaczął się interesować też "światem".

Madziasek dobrze, że już lepiej się czujesz! Ale super z tym spaniem tej nocy, ja marzę o tym, jedna pobudka ok. 1-2, ostatnio właśnie sobie dokładnie o czymś takim marzyłam, wyobrażałam jak walnięta, że się budzi tylko raz w tej godzinie i zobacz, dzisiaj o tym piszesz, zauważyłam, że bardzo często ludziom spełniają się rzeczy, których ja bardzo chcę, w ten sposób zanim ja zaszłam w ciążę minęły 3 lata i w mojej pracy i otoczeniu zaszło w ciążę ok. 10-12 dziewczyn :D

Ale już się nie łudzę, taki typ i tak będzie się budził, boję się co będzie bo minęło już pół roku i boję się powrotu do pracy.

madzialenak mój synek je na śniadanie kaszkę na 90 mleka ( Nestle ryżowa), potem o 12 je słoik 190 ml, o 15 mleko 130 około, o 16.30 deserek -pół s łoiczka, koło 19 kaszka na 60 mleka, i na noc 180 ml mleka. W nocy czasami się budzi czasami nie, jak postanowi podjeśc, to tak 120 ml. No i cały dziń mu wodę, albo herbatę daje, wypija ok 120 ml. dziennie. Nigdy nie wypił mi więcej mleka niż 180 ml. Mam takie kaszki w słoiczkach i w kartonikach Nestle- gotowe do przelania do butli, ale jeszcze mu nie dałam. Używam butelek dr browna i ten smoczek do kaszki jest taki śmieszny, ma dużą dziurę, w kształcie litery Y, boje się że sie zakrztusi.

to moj w porownianiu do waszych dzieciakow je bardzo czesto, ale zawsze z 1 cyca wiec niewielkie sa te porcje i pewnie dlatego, moze tez mleko jest jego piciem bo herbatek i soczko ani wody nie chce

Ewelinka z piersi zazwyczaj więcej pije a nie wiadomo ile wypija przecież tego mleka wiec myślę, że ostatecznie je podobnie jak dzieci butelkowe :) Tak mi się przynajmniej wydaje.

Wczoraj w dzień też był raczej spoko ale w nocy ... ja dziękuję, ja zasypiać nie zdążyłam a on już się budził, ewidentnie chce, żeby z nim wyjść, bawić się itd. nie ma znaczenia czy dzień czy noc, traktuje to tak samo i po prostu jak troche odeśpi to chce urzędować i mąż wczoraj stwierdził, że to bez sensu, że z nim wychodzę bo nigdy się go nie nauczy do spania w nocy i żebym była w sypialni no więc byłam i usypiałam go nie wiem ile razy, w końcu zasnął. Nie wiem co mam z nim robić, ja z nim wychodziłam z powodu męża głównie, żeby się nie budził bo i tak śpi po 5h na dobę a pracuje jeżdżąc ale faktem jest, że nie zostało mi dużo czasu do nauczenia go spania w nocy i zastanawiam się czy się tak nie spróbować przemęczyć i nie zabierać go z sypialni przez jakiś czas.

Taka j. Mi sie wydaje, ze przre to zabieranie wlasnie nauczyl sie, ze bawic sie mozna i w dzien i w nocy. wie, ze jak zacznie marudzic, to go wezmiesz na ręce i bedziesz się z nim bawic, cokolwiek tylko nie spac. Moi znajomi tak nauczyli corke ze wlasnie zaczynala kwekolic i na rece do bujania i długo sie uzerali, a koledze od meza z pracy to juz w ogole dziecko sobie zamienilo dzien z noca...
Moze niech Twoj maz spi gdzie indziej jakis czas zeby mogl sie wyspac? A Ty probuj mlodego z lozeczkiem w nicy zaprzyjaznic.nie wiem, ale wspolczuje Ci...
Moja je mleko ok. 23, 3, 6, pozniej ok.9 kaszka z owocami, tzn
Wiecej owocow niz kaszki, 12 mleko, 15 obiadek, 17, 19 mleko. Pozniej znow od 23ciej. Masakra

Hej Dziewczyny:) nie było mnie kilka dni, a tu tyyyyle do nadrobienia, ale dałam rade :) była u mnie mama z siostrzeńcem od czwartku i jakoś tak nie miałam czasu na siedzenie przy kompie. Wczoraj już ich odwiozłam i znowu jestem sama...

Z tego co pamiętam:
Kupciusia super,że Hania przeszła taki przyśpieszony kurs obracania :-):-)
taka j. u mnie też często jest tak, że Kacper się budzi co chwile. Tak jak Ty nie zdążę usnąć, a on już wstaje, ale na szczęście nie ma ochoty na zabawę, tylko jęczy i marudzi,nie otwierając oczu, jak dostanie cyca to śpi dalej.
Może tak jak napisała patrycjal nie wychodź z nim z sypialni i staraj się, go tam usypiać. Pewnie będziesz musiała się przemęczyć kilka albo nawet kilkanaście dni, ale może to pomoże. No i gratuluję 6 miesięcy :-)
aga uper że urlop się udał :) co do spania, to Mały zasypia od początku na boku, raz jednym raz drugim i wszystko jest dobrze :)

U mnie poród był 8 dni po terminie, miałam raz oksytocynę i po tym po 2 dniach się ruszyło, mnie nacinali, ale nawet nie wiem kiedy to się stało, zorientowałam się jak po wszystkim mnie zaszywali i musieli dać 2 raz znieczulenie bo tak bolało :baffled:. Co do 2 dziecka, to też chcemy, ale tak za 2-3 lata, żebym się porządnie zdążyła wyspać :)
Ja też do wprowadzania glutenu używam tej kaszki manny z Nestle, ale na wieczór i z inną kaszką, tak nam poleciła lekarka, żeby mały spał dłużej, ale w naszym przypadku to się nie sprawdziło...
Kacper je już śniadanie - kleik kukurydziany na wodzie ok 40 ml z owocem, później obiadek ok 130g, deser jakiś owoc i kolacja kaszka na 60-70ml wody, w miedzy czasie dostaje wodę do picia albo świeży sok jabłkowy i oczywiście cyca, szczególnie w nocy:wściekła/y:

I jeszcze się pochwalę, od wczoraj Kacper zaczął mówić "dadadadada" a czasami nawet mu wyjdzie "tatatata", a tata chodzi dumny jak paw :)

reklama
Cześć dziewczyny :)

Taka j Patrycja dobrze mówi, męża dla odmiany wyprowadź na kanapę i młody do spania. A może spróbuj mu ograniczyć spanie w dzień? NIe ma tak, że godzinę się bawi i godzinę czy nawet pół śpi, tylko go przeciągnij ile się da. Może jak będzie padnięty, to lepiej będzie spał w nocy. U nas się ustabilizowało ze snem i Hania śpi 23-9:30 z pobudką o 7 na cyca. potem ok 12 drzemka pół godzinki, o 14:30 idzie dada i śpi 2-3 godziny na dworze czyli do 17:30 i o 19 kolejna pół godzinna drzemka.

No i muszę iść bo coś stęka, później dokończę ;)

Do góry