reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpień 2013

Dziekuje, dziewczyny, za otuche. Mozna dalej wyczekiwac malenstwa w spokoju. Loleczka, dziewczyny zachwalaja *spam*, trzymam kciuki, zeby Ci pomogl. Dbaj o siebie! Agnis, koniecznie zdaj relacje z usg!

reklama
hej.
A ja czekam i czekam okresu nie widać, na trzech testach dwie kreski więc może jednak :) 20 wizyta to się okaże. Ciekawe czy serducho bedzie widac, to bedzie hyba 6 tydzien :/
Katherine ja miałam w pierwszej ciązy też takie plamienie brązowe - ale to nie było nic takiego.
A dziewczynki jak myślicie ? Jak nasze dzieciątka będące już na tym świecie zaakkceptują drugie maleństwo ? ja sama się obawiam jak ja będe się zachowywać. Moja mała ma 3 latka i świata poza nią nie widzę ;)

Co tu taka cisza ??? Wstawać śpichy !!

Ostatnia edycja:
Madziaren Ty juz na żaden@ nie czekj...teraz trzeba wyglądac serduszka bijacego:-)

a co do pojawienia sie rodzeństwa, no cóż...jeszcze parę dni temu zastanawiałam się jak to będzie tak jak Ty teraz... synek równiez jest moim oczkiem w głowie, ale podobno gdy pojawia sie kolejne dziecko to ta miłość się mnoży a nie dzieli:tak: i faktem jest, że z każdym dniem przyzwyczajam się do tej myśli i mam nadzieje, że ta miłośc równiez będzie z każdym dniem wzrastać:tak: dobrze, że na to wszystko mamy jeszcze czas:-) na pewno wszystko się ułoży:-)

...wróciłam z synkiem od lekarza, tzn. ja do pracy a on do domku... gardlo zawalone i jakies szmery w płuchach chyba:eek: no nie spodziewałam się, że to aż tak... dostal antybiotyk i syropek na kaszel i kropelki powstrzymujące kaszel na noc:cool2: a najlepsze jest to, że lekarz powiedział, żeby nadal na dwór wychodzic jak gorączki nie ma (bo nie ma akurat):cool2:

Witajcie mamuśki! Piszę do Was już trzeci raz, chyba administratorzy długo zastanawiają się nad publikacją postów od świeżutkich użytkowniczek :) Dziś kończę 24 lata. We wrześniu straciłam w 7 tygodniu tzw "ciążę biochemiczną". Wszystko było nie tak, za niska beta, zero objawów no i brak pęcherzyka na USG. Lekarz powiedział, że przyczyną była najprawdopodobniej wada genetyczna jajeczka lub plemnika...
Minęło mało czasu, nie sądziłam nawet, że przyczyną spóźniającego się @ jest taka niespodzianka :) W zeszłym tygodniu zrobiłam 3 testy - na każdym 2 kreski. Wczoraj byłam na pierwszym USG. Widać pęcherzyk 8,5mm, jeszcze nie widać zarodka, ale w poniedziałek idę kolejny raz i wtedy mam nadzieję już usłyszeć serduszko :-) Wg OM jestem w 7/8 tygodniu, ale lekarzowi wygląda to dopiero na 6. Trzymam kciuki za Was i wasze fasolki :)

Witam dziewczyny jak wkleić suwaczek bo nie daje rady.Loleczka to moje 2 dziecko mam corke 6 lat skonczy w styczniu . Wczoraj lekarz zaproponował mi badania prenatalne w 11 tygodniu ze względu na mój wiek , chyba je zrobie. Jakoś bardziej sie teraz denerwuje nic za 1 razem . Dzisiaj byłam na badaniach krew i mocz , następna wizyte mam 31 grudnia ,fajny sylwester bedzie w tym roku:-)

Kasiasza, bardzo fajnie, ze lekarz zaproponował Ci badania prenatalne- rozumiem, ze z racji wieku są za free?? Tez bym chciała, ale niestety jeszcze sie nie kwalifikuję... a szkoda, bo poprzednim razem załapałam się na bezpłatne takie badania i były dla kobitek do 35 rż:tak: a musze przyznać, że jak robiłam te badania, to mieli lepszy sprzęt i mam śliczne zdjęcie z tego badania:-)

Co do suwaczka, to trzeba sobie go najpierw stworzyć, a następnie wejść w ustawienia swojego konta- panel uzywtkownika, nastepnie w moje ustawienia i nastepnie "edytuj sygnaturę". Tam kliknąć taki znaczek ziemi ze spinaczem:-p i w miejsce url skopiować adres do suwaczka i chyba tyle:cool2:

No i nie mogłam się powstrzymać...:-p zdjęcie z usg prenatalnego cos koło 11 tygodnia...
11 tydzień.jpg

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Ja dzis mialam wizyte z pielegniarka haha, zmierzyla cisnienie i zwazyla mnie, zaproponowala szczepionke przeciw grypie, podala nr tel pod ktory dzwonic w razie niepokojacych objawow, wypelnila aplikacje o zwolnienie z oplat za leki i dentyste (w uk za darmo do pierwszego roku zycia dziecka) i powiedziala, ze polozna skontaktuje sie ze mna w ciagu 2 tyg zeby umowic sie na wizyte z badaniem moczu (!) i podczas wizyty umowi mnie dopiero na pierwszy skan!!!!!!! Ciekawe czy zdaza mi go zrobic do konca pierwszego trymestru!? Smiechu warte... Z jednej strony fajnie, ze wszystko podaja mi na tacy (polozna moze przychodzic do domu jesli tak zdecyduje) a z drugiej calkowicie przejmuja kontrole nad tym co i kiedy wiem na temat mojego zdrowia i zdrowia dziecka..hmmm.. Np. Powiedzialam jej o plamieniu ktore mialam takie samo i mniej wiecej w tym samym czasie co Kathrinne, to powiedziala, ze i tak nie zrobiliby badan tylko kazali czekac tydzien lub 2 az ciaza bedzie starsza, bo w tak wczesnej jak ma sie stac cos niedobrego to i tak sie stanie i nic na to nie poradza...  Dziwne, co?

A z drugiej stronyjesli wszystko jest ok to tu oferuja tylko 2 skany, w pierwszym trym i 20 tyg, jak patrze na ten skan z 11 tyg to nie dziwie sie, ze chca kobieta pokazac dziecko a nie tylko pecherzyk!! :D

Zdjęcie boskie już się nie mogę doczekać . Z moja zosia miałam też płytki z usg fajna pamiątka . Wieczorem walczę z suwaczkiem

Zdjecie kapitalne! Chociaz powiem Wam, ze ja wczoraj naprawde duzo widzialam, serduszko bylo bez dwoch zdan i widac, ze to dziecko. Jednak na ekranie widac duzo wiecej, niz na wydruku.

reklama
czesc dziewczyny w koncu chyba mogę przenies sie do mamus:) wczoraj zrobiłam betę i jest!!!!! w 10dpt mam 119 jutro ide sprawdzic przyrost dzwoniłam do lekarza i powiedział że gratuluję wiec po cichutku sie cieszę:)

Do góry